لایحه عفاف و حجاب چه زمانی به صحن علنی مجلس میرود؟/ واحد درسی حجاب به مدارس میآید؟ – تابناک
به گزارش تابناک، زمان بررسی لایحه حجاب و عفاف در صحن علنی مجلس همچنان در بلاتکلیفی به سر میبرد و هنوز مشخص نیست دقیقا چه زمانی قرار است به آن پرداخته شود. کاظم دلخوش اباتر، عضو کمیسیون قضایی مجلس، در این باره به تابناک گفت: نمیتوان زمان دقیقی برای بررسی این لایحه در صحن علنی مجلس اعلام کرد. اما احتمالا این هفته لایحه در سامانه مجلس بارگذاری شود تا نمایندگان پیشنهادات خود را درباره آن مطرح کنند.
این لایحه ابتدا از سوی قوه قضاییه تهیه و تنظیم و سپس به دولت ارجاع داده شد و دولت نیز آن را تحویل مجلس شورای اسلامی داد و با اعلام وصول رئیس مجلس برای بررسی بیشتر به کمیسیون حقوقی و قضایی (طبق اصل ۸۵ قانون اساسی) سپرده شد.
طبق اصل ۸۵ قانون اساسی، دست مجلس در تفویض پاره ای از وظایف قانونگذاری باز است و ضمن تفویض اختیار به کمیسیونهای مربوطه، به تصویب قوانین آزمایشی برای مدت کوتاهی مبادرت مینماید.
این لایحه ابتدا با ۱۴ ماده از سوی دولت به مجلس تحویل داده شد. این نهاد قانونگذار نیز لایحه را بررسی کرد و با ارجاع آن به کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، تعداد مواد را به ۷۰ ماده افزایش داد . پس از ارجاع این لایحه گفته شد که گویا ۱۵۰۰ پیشنهاد دیگر هم از سوی نمایندگان برای این لایحه مطرح شده است که همین موضوع سبب شد تا مجلس به استاند اصل ۸۵ قانون اساسی تصویب ان را به کمیسیون حقوقی قضایی ارجاع دهد.حال باید دید آخرین تغییرات اعمال شده در این لایحه پس از ارجاع به کمیسیون قضایی چیست؟ و بالاخره زمان دقیق بررسی آن در صحن علنی مجلس چه زمانی است؟
برگزاری کلاسهای مفرح آموزشی در زمینه حجاب و عفاف
کاظم دلخوش اباتر، عضو کمیسیون قضایی مجلس، درباره زمان بررسی لایحه حجاب و عفاف در صحن علنی مجلس به تابناک توضیح داد: این لایحه همین هفته روی سامانه مجلس قرار میگیرد و نمایندگان پیشنهادات خود را درباره آن مطرح خواهند کرد.
وی درباره آخرین تغییراتی که در این لایحه پس از ارجاع به کمیسیون حقوقی و قضایی صورت گرفته است گفت: بیشتر تغییرات متوجه بخشهای فرهنگی و اجتماعی است و دستگاههای اداری باید ساماندهی این بخشها را در دستور کار خود قرار دهند.
دلخوش اباترادامه داد: برخی دستگاه نظیر صدا وسیما، آمورزش و پرورش و سازمان تبلیغات اسلامی بودجه برای اجرای طرح لایحه حجاب و عفاف دریافت میکردند اما اقدام موثری در این زمینه انجام نمیدادند.
این نماینده مجلس ادامه داد: بنابراین با توجه به کوتاهی برخی دستگاهها در این زمینه بیشتر تغییرات لایحه عفاف و حجاب حول محور تقویت بخش فرهنگی و اجتماعی دستگاهها در نظر گرفته شد و این دستگاهها باید وظیفه خود را در بخش فرهنگی، اجتماعی و خدماتدهی جامعه به درستی انجام دهند.
دلخوش اباتر با ارائه مصداقی در این زمنیه گفت: یکی از تغییرات فرهنگی و اجتماعی در نظر گرفته شده در دستگاه آموزش و پرورش این است که کلاسهای مفرحی در زمنیه حجاب و عفاف برگزار شود تا دانشآموزان به شناخت بهتری در این زمینه برسند.
بر اساس این گزارش این لایحه در مراحل ابتدایی ارائه قرار دارد و زمان بررسی آن در صحن علنی مجلس هنوز مشخص نیست. باید منتظر ماند و دیدی بالاخره سرنوشت این لایحه قرار است چگونه رقم بخورد؟