قوانین جدید حجاب و عفاف در معماری شهر؛ رئیس کانون انبوه سازان تهران: زمین کافی نداریم؛ برای حفظ حریم خصوصی از پرده دولایه استفاده کنند
ایلنا: رییس کانون انبوه سازان تهران گفت: کسی که میخواهد از حریم خصوصی خانهی خود محافظت کند، میتواند پرده دو لایه ضخیم نصب کند. این گونه ضوابط در قوانین جدید، کاسه داغتر از آش است وگرنه که در همین ضوابط فعلی شهرسازی به این موارد توجه شده است.
ایرج رهبر، رییس کانون انبوه سازان تهران درباره الزام قانون جدید حجاب و عفاف مبنی بر اینکه «وزارت راه مکلف است به طراحی ساختمانها به گونهای بپردازد که حریم خصوصی واحدهای مسکونی در معرض دید نامحرم نباشد» و اینکه آیا طراحیها و نقشههای ساخت و ساز از این پس تغییر خواهد کرد، اظهار داشت: در حال حاضر، در ساخت وسازها و طراحی و نقشهها ضوابط شهرسازی رعایت میشود که از جمله این ضوابط، نور کافی برای واحدهای مسکونی در بخشهای مختلف خانه است. همچنین رعایت فاصله پنجره از زمین همسایه از دیگر ضوابط شهرسازی است که همواره در ساخت و سازها رعایت میشود که این فاصله هم دو متر تعریف شدهاست. همچنین در قسمت پاسیو باید فاصله پنجرهها بین دو واحد تا ۶ متر باشد.
وی ادامه داد: میتوان گفت تقریبا ضوابط فعلی شهرسازی مبنی بر فاصله دو متر و ۶ متر میتواند حریم خصوصی را حفظ کند و جلوی دید مستقیم را میگیرد.
رییس کانون انبوه سازان تهران با بیان اینکه اساسا اهالی خانه باید از حریم خصوصی خود محافظت کنند، تاکید کرد: کسی که میخواهد از حریم خصوصی خانهی خود محافظت کند، میتواند پرده دو لایه ضخیم نصب کند. اگر بخواهیم چنین محافظتی از حریم خصوصی واحدها و خانهها داشته باشیم افزایش فاصله بین پنجره واحدهای روبه رو و همسایه هم دردی را دوا نمیکند و قطعا همین فاصله ۶ متری برای محافظت از حریم خصوصی کافی است.
رهبر گفت: این گونه ضوابط در قوانین جدید کاسه داغتر از آش است وگرنه که در همین ضوابط فعلی شهرسازی به این موارد توجه شده است.
وی افزود: در دو طرف خیابان با فاصله ۶ متری، تمام واحدهای مسکونی دارای تعداد زیادی پنجره هستند، در این شرایط چه کاری از دست سازنده برای حفظ حریم خصوصی واحدها بر میآید؟ نمیتوان این شرایط را تغییر داد و افراد باید خودشان حفاظت از حریم خصوصی خانه خود را مدیریت کنند.
رییس کانون انبوه سازان تهران با بیان اینکه با توجه به محدودیت زمین در تهران نمیتوان ضوابط شهرسازی را تغییر داد و تراکم را کمتر کرد، اظهار داشت: در زمینی که متر مربع آن را بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان پرداختهایم نمیتوان ساختمان دو طبقهای ساخت. قطعا ساخت خانه دو طبقهای در این زمین گران برای سازندگان به صرفه نیست.
رهبر ادامه داد: از سوی دیگر مردم توان خرید این واحدها را ندارند، اگر در زمینی با قیمت هر متر مربع ۳۰۰ میلیون تومان، واحدهای محدود ساخته شود، قیمت آن واحدها بیشتر خواهد شد و اساسا این موضوع عملیاتی نیست. یا اینکه افراد برای رعایت این ضوابط جدید و برای حفظ حریم خصوصی خود به روستاها مهاجرت کنند که فضا باز است.
وی تاکید کرد: به نظر میرسد این موضوعات از سوی کسانی مطرح میشود که میخواهند جلوی تولید را بگیرند. به خوبی میدانند که امروز مسکن به یک معضل تبدیل شده و مردم نیاز جدی به مسکن دارند اما چوب لای چرخ تولید مسکن میگذارند.
رییس کانون انبوه سازان تهران گفت: در جهت تسهیل حفظ حریم خصوصی افراد ساکن در واحدهای مسکونی، خودشان باید این امر را مدیریت کنند مانند زنانی که برای حفظ حجاب، چادر به سر میکنند و خود را میپوشانند این افراد هم میتوانند حریم خصوصی خانه خود را به طرق مختلف بپوشانند.