قرار بود قطعیها به پایان برسد، اما اکنون نیروگاههای آبی با مشکل کمبود مواجه شده اند؛ برای همین قطعیها هنوز ادامه دارد
چند ماهیست که شهروندان اصفهانی نسبت به وضعیت برق این استان و شهر اصفهان معترضاند. روزانه دو ساعت هر منطقه از اصفهان درگیر کمبود برق است و در مواردی باعث حوادث جدی از جمله گیرأفتادن شهروندان در آسانسور هم شده است. چندی پیش حتی در نشست خبری شهردار اصفهان با وجود تمامی هماهنگیها، برق یک منطقه مرکز شهر رفت. شهرهای صنعتی اصفهان نیز چالشهای فراوانی دارند و دو الی سه روز در هفته تعطیل هستند که محاسبه زیان آن قابل توجه است.
چندی پیش رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر درباره میزان ناترازی گفت: «تابستان بسیار گرمی را پشت سر گذاشتیم و شاهد رشد تقاضای مصرف برق به میزان ۸. ۷ درصد بودیم؛ این درحالی است که سناریوی بدبینانه رشد تقاضای مصرف برق برای امسال ۶ درصد بوده و متوسط رشد سالانه تقاضای مصرف برق در ۱۰ سال اخیر ۴. ۷ درصد بوده است. هم اکنون نیز ۲۳۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی از مدار به دلیل تعمیرات خارج است که ظرف روزهای آینده به مدار بازخواهند گشت. »
مدیرعامل شرکت توزیع برق اصفهان نیز در این باره گفته بود: «حداکثر ناترازی در تولید و مصرف برق که معمولاً در تیر و مرداد رخ میدهد، امسال به بیش از ۱۸ هزار مگاوات رسید و به دلیل تداوم موج گرما در کشور، کاهش دما که معمولاً از ۲۰ مرداد شروع میشود، رخ نداد که این امر باعث کاهش تولید در نیروگاههای برقابی گردید و شرکت توانیر برای حفظ منابع آبی مورد استفاده بخش کشاورزی و شرب خانگی در پاییز، ناچار به مدیریت نیروگاههای برقابی و کاهش استفاده از این نیروگاهها شد. »
نیروگاهها از کار افتادند
جعفر نصر اصفهانی، سخنگوی شرکت برق استان اصفهان، درباره ناترازی برق در استان اصفهان به «انتخاب» گفت: «همه نقاط کشور به یک میزان ناترازی دارند و مدیریت آن هم ملی است. ما تلاش کردیم اصفهان را به حداقل قطعی برق برسانیم اما کماکان قطعی برق وجود دارد. اینکه چه میزان خاموشی به هر نقطه کشور بخورد، طبق ساختار و برنامه دیسپاچینگ ملی تعیین میشود و بر اساس آن میزان خاموشی را در سطح کشور توزیع میکنند. ممکن است یک روز هم خاموشی نداشته باشیم. مدیریت بار شهرکهای صنعتی هم در چند روز اخیر بعضا کمتر شده است. »
وی درباره عدم توازن قطعی برق بیان کرد: «برخی از شهرستانهای کوچک استان هستند که نسبت به این موضوع معترضاند و میگویند خاموشی ما بیشتر است در حالیکه اینطور نیست. یک سری از مصرفکنندگان حساس مانند بیمارستانها اولویت تأمین برق دارند و نمیتوانیم برق آنها را قطع کنیم؛ عدهای از شهروندان فکر میکنند ما تعادل قطعی را رعایت نمیکنیم. تمامی شهرستانهای استان اصفهان به یک میزان قطعی برق دارند. حتی برق اداره خود ما هم میرود. »
نصراصفهانی درباره علت تداوم قطعی برق گفت: «قرار بود قطعی برق به پایان برسد اما نیروگاههای آبی مشکل کمبود دارند و هنوز قطعی برق ادامه دارد. در سه ماه اخیر هم نیروگاههایی که با صد درصد توان برق تولید کردهاند، دچار فرسایشاند و چند مورد از این نیروگاهها نیاز به تعمیرات دارند. تعمیرات آنها باعث میشود از مدار خارج شوند. ما معمولاً هر سال ۱۵ شهریور دیگر قطعی نداشتیم اما امسال هوا گرمتر است و این مشکل تداوم یافته است. خود ما هم نگران هستیم، خود ما هم در آسانسور گیر میافتیم، برق خانه ما هم میرود. »
در ادامه بررسی قطعی برق استان اصفهان، با روابط عمومی شهرکهای صنعتی، مهدی خدایار، گفتگو کردیم که ضمن تایید خبر تعطیلی شهرکهای صنعتی گفت: «دو الی سه روز تعطیلی شهرکهای صنعتی به علت کمبود برق اعلام شده است. متأسفانه این مشکل در تابستان امسال تداوم داشته است. هنوز زمان مشخصی هم برای پایان قطعی برق اعلام نشده است. »