قالیباف: شعار من «خدمت و پیشرفت» است – هشت صبح
به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :
به گزارش خبرنگار مهر، «محمدباقر قالیباف» نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز (دوشنبه ۲۱ خرداد ماه) در برنامه تلویزیونی صف اول شبکه خبر، اظهار کرد: آغاز جوانی ما با آغاز بهار انقلاب و مبارزات انقلاب اسلامی بود که فعالیتهای اجتماعی و سیاسی داشتیم. در سال ۵۷ زلزله طبس شد که اولین کار جهادی ما در زلزله طبس بود.
وی متذکر شد: در ۸ سال دفاع مقدس در جبهه بودیم. بعد از آن بخش عمده ای از کار در بسیج گذشت و در قرارگاه سازندگی خانم الانبیا مسئولیت داشتیم و بعد فرماندهی هوافضای سپاه را بر عهده داشتیم که امروز از قدرتهای موشکی دنیا هستیم و بعد هم توفیق خدمت در نیروی انتظامی را داشتیم.
قالیباف بیان کرد: ۱۲ سال شهردار تهران و همان زمان عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام شدم و بعد دورهای در مجلس افتخار نمایندگی مردم تهران را داشتم و اکنون هم نماینده مجلس دوازدهم هستم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به سوابق علمی خود، گفت: تحصیلات دانشگاهی ام را بعد از دوران دفاع مقدس شروع کردم؛.دکترای جغرافیای سیاسی از دانشگاه تربیت مدرس گرفتم و اکنون عضو هیأت علمی دانشگاه تهران هستم و این مدت مشغله کاری باعث نشد که ارتباط دانشگاهی را قطع کنم.
همچنان مشغول تدریس هستم
وی تاکید کرد: کشورداری موضوع درس و مطالعه من است و چندین تألیف در دانشگاه تهران در حوزههای جغرافیای سیاسی و حکمرانی دارم. همچنان مشغول تدریس هستم و دوشنبه هفته قبل، پانزدهمین جلسه ترم زمستانی را داشتم.
قالیباف درباره سطوح مختلف مسئولیتهای خود که تاکنون طی کرده است، گفت: یکی از توفیقات در آغاز انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی این بود که همه در جبهه حضور داشتیم که قبل از آن آشنایی با آموزش دفاعی نظامی داشتیم. وقتی جبهه شکل گرفت به عنوان رزمنده عادی رفتیم. آن زمان سازماندهی در جبهه مثل شرایط امروز نبود و بسیجیها از نقاط مختلف میآمدند و خودمان را به خطوط جبهه اول رساندیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: کار ما از رزمندگی عادی بود که بعد یگانها و گردانها و تیپها شکل گرفت. فضای جبهه معنوی و مدیریتی و اعتماد کامل بود و رزمندگان دلبستگی خاص به هم داشتند و افراد بر اساس شایستهسالاری در جبهه انتخاب شده و خود رزمندگان از بین خودشان انتخاب میکردند.
قالیباف بیان کرد: اولین مسئولیتم در عملیات قبل از بیتالمقدس در اوایل جنگ بود. در ۲۰ سالگی فرمانده تیپ مستقل امام رضا شدم. بعد از دوران دفاع مقدس قائم مقام نیروی مقاومت بسیج و بعد فرمانده هوافضای سپاه با حکم فرماندهی معظم کل قوا و بعد هم فرمانده نیروی انتظامی و سپس هم شهردار تهران شدم.
وی تاکید کرد: مردم شناخت نسبی از من دارند، به خصوص از زمانی که خدمت را از جایی شروع کردم که با زندگی مردم سروکار داشتم، یعنی از نیروی انتظامی و شهرداری تهران که بیشترین طول خدمت را از تاریخ شکل گیری بلدیه در تهران داشتم و ۱۲ سال شهردار تهران بودم.
به دنبال تحول هستم
قالیباف بیان کرد: جزو مدیرهایی محسوب میشوم که دنبال تحول هستند. در نیروی هوایی به دنبال تحول بودم که یک تحول در هوافضای سپاه در حوزه موشکی رخ داد. باید پیشرفتهترین تکنولوژیها را به کار میگرفتیم. آن زمان پای دانشگاه و نیروهای جوان و خلاق را باز کردم و همکاری کردند که پایههای آن را میبینید که جزو ۵ قدرت اول جهان در حوزه تکنولوژی هستیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: آن زمان اتفاقات و تحولات عظیمی رخ داد و شهرک موشکی زیرزمین که بعد از سالها پیدا شد یکی از شاهکارهای فنی، مهندسی و مدیریتی بود که آن زمان رخ داد و پیچیدگی سختی دارد که از زیرزمین سنگینترین موشکهای بالستیک نگهداری شود و بحثهای ایمنی و فنی آن بسیار پیچیده است. در وعده صادق جمهوری اسلامی این توان را داشت که در قدرت جهانی ظهور کند، یعنی در طول هزار کیلومتر خط آتش بود که از شمالی ترین تا جنوبی ترین نقطه موشک شلیک شد.
قالیباف با اشاره به عملکردش در نیروی انتظامی، گفت: معتقدم باید با روحیه تحول پیش رفت. سعی کردم با فناوری روز و نیروهای جوان و خلاق و روحیه تحول گرایی کار را دنبال کنم. در پلیس در کمتر از ۱۳ ماه سامانه ۱۱۰ در کشور راه اندازی شد و پلیس همه جا در دسترس مردم بود. همچنین با راه اندازی ۱۹۷، نظارت و دقت در پلیس ایجاد شد و کاملاً این تحول را مردم حس کردند. هر کجا توفیق خدمت داشتیم بهره وری در اولویت قرار گرفت. بهره وری یعنی چابک کردن سازمان، دقیق کردن فرآیندها و تقسیم کار صحیح که اینها سیستم را کارآمد میکند، در غیر این صورت تحول رخ نمیدهد.
وی در ادامه با اشاره به عملکردش در شهرداری تهران، متذکر شد: آن زمان روشن بود که پروژهها کی شروع و کی اجرا میشود؛ باید مدیریت مکانیکی را به سمت داینامیکی برد و امروز مدیریت سایبرنتیکی در کشور تحول آفرین خواهد بود. در مسائل اقتصادی هم باید این نگاه باشد.
وی درباره راه اندازی سامانه ۱۳۷ در شهرداری تهران، گفت: مردم با این سامانه اشکالات را دیده و شهرداری را برای رفع آن فرامیخواندند که این همان مردمی سازی است. امروز باید مدیریت دقیق و عمیق و منطبق بر هوشمندسازی و شفاف سازی و مردمی سازی باشد.
قالیباف در پاسخ به این سوال که در دولت خود چطور مردمی سازی رخ میدهد، گفت: در نیروی انتظامی، امنیت را مردمی کردیم. قبلاً در پاسگاه و کلانتری سربازان و رزمندگان نیروی انتظامی در خیابان برای پیشگیری گشت میدادند که کماثر و پرهزینه و آسیب زا بود. ما با استفاده از فناوری یک پلفترم تعریف کردیم و همه مردم فرصت گزارش خطا و جرم پیدا کردند و با کمترین نیرو، بیشترین بازدهی حاصل شد که این مردمی سازی است.
مردمیسازی شعار نیست
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: مردمی سازی شعار نیست و حقیقت و واقعیت است. حرف ما در مجلس این بود که اقتصاد با رویکرد اقتصاد مردمی پویا و مقاوم میشود. شعارم در انتخابات «خدمت و پیشرفت» است، البته این فقط شعار نیست و سابقه ام نشان میدهد که به هر آنچه وعده دادم، عمل کردم. اگر تولید ثروت و رشد اقتصادی با عدالت و توأم نباشد، ممکن است دوباره مشکلات سختتری را درست کند، لذا شعارمان «دولت خدمت و پیشرفت» با محوریت برنامه هفتم پیشرفت کشور است.
قالیباف درباره علت نام گذاری این شعار، گفت: ما در حوزه اقتصادی مشکلات داریم و باید کارهای کوتاه مدت برای مردم انجام دهیم. مشکلات جدی در حوزه معیشتی، آب رسانی و سلامت است و برخی از مردم قدرت خرید کالاها را ندارند و باید تحت عنوان خدمت این موضوعات را دنبال کنیم تا مردم به آسایش نسبی برسند، به خصوص آنهایی که در فقر مطلق به سر میبرند.
وی اظهار کرد: باید برخی از مشکلات ریشهای حل شود. حل مشکلاتی مانند تورم، گرانی و عدم ثبات در اقتصاد مستلزم رسیدن به پیشرفت است که برای آن به دنبال سرمایه گذاری و تولید ثروت هستیم. باید کیک اقتصاد را بزرگ کنیم که آن وقت قادر به توجه به این مشکلات و حل آن هستیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره روابط بین قوا، گفت: در قانون اساسی تفکیک قوا آمده و بند ۷ اصل ۱۱۰ قانون اساسی به هماهنگی بین قوا اشاره دارد. پس هماهنگی و نشستها در سطح سران قوا ضروری است که این نشستها در سالهای اخیر بوده است. قانون را مجلس مینویسد و اجرا با دولت است، در قوه قضائیه نیز نظارت بر اجرا با سازمان بازرسی کل کشور است. هماهنگی سران قوا فرصتی برای درک متقابل بین مسائل ایجاد میکند.
باید تعامل در کنار تفکیک قوا باشد
وی گفت: اگر کار با هماهنگی و همدلی انجام نشود، هم افزایی لازم به وجود نمیآید، در نتیجه مدیران خیلی نمیتوانند خلاقیت لازم را داشته باشند و برخی مدیران شجاعت خود را از دست میدهند. البته باید تعامل در کنار رعایت تفکیک قوا باشد تا مردم به عنوان ذی نفع نهایی منفعت نهایی را ببرند.
قالیباف در ادامه گفت: هر مجموعه و سازمان و در کلان آن، دولت را نمیتوان شعاری اداره کرد. ۴۵ سال از انقلاب اسلامی گذشته و من کارنامهای دارم و اگر مردم من را قضاوت میکنند میپرسند در پلیس و شهرداری چه چیزی تحویل دادی؟ پس وقتی شعارم را «خدمت و پیشرفت» می گویم، باید بلافاصله کارنامه ام را ارائه کنم. پس اگر شعار میدهیم باید کارنامه را هم ارائه کنیم.
وی تصریح کرد: ما در کشورمان سه قوه نداریم و چهار قوه یعنی دیوان سالاری داریم. در داخل سیستم قانون به درستی اجرا نمیشود، چون قوه دیوان سالاری بر سه قوه دیگر سوار است، در نتیجه برنامه خوب نوشته و تصمیم خوب میگیریم اما خروجی ندارد و این به معنای شعار دادن و برنامه دادن و کار نکردن است. دیگر سیستم سلسله مراتبی جوابگو نیست و باید سیستمها شبکه ای و هوشمند باشند و همه در سامانهها شکل گیرد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری متذکر شد: در شهرداری تهران بیش از ۲۰۰ سامانه داشتیم و دیگر ۸ ساعت کار نیست و مردم ۲۴ ساعته خدمات میگیرند که نتیجه آن شفافیت است. اگر احساس کردیم در اتاقها نشسته و شایسته گزینی و شایسته پروری نکنیم، تحول رخ نمیدهد. باید هنر داشته و از تخصص و علم و دنیای جدید استفاده کنیم که در این صورت، فساد کمتر میشود.
بزرگترین فساد در کشور ناکارآمدی است
قالیباف با بیان اینکه ۸۵ درصد اقتصاد دولتی است که منافع خود را دنبال میکند، گفت: وقتی مبارزه با فساد رخ میدهد که دیوان سالاری و تعارض منافع نباشد و در این صورت همه چیز شفاف میشود. بزرگترین فساد در کشور ناکارآمدی است و دیوان سالاری و فساد و ضعف در اقتصاد در اینجا رخ میدهد.
وی در پاسخ به این سوال که در صورت رئیس جمهور شدن، آیا اجازه میدهد که رسانهها یا گزارشگران فساد بدون نگرانی از متهم شدن یا ضدیت با دولت، از او انتقاد کنند، بیان کرد: ما در مجلس یازدهم این موضوع و سوت زنی را تبدیل به قانون کردیم که ابلاغ شد. مردم در هر کجا میتوانند گزارشهای متقن خود را ارائه کنند که قانون، امنیت و اطلاعات آنها را حفظ میکند و قانون از آنها پشتیبانی میکند و بابت آنها هم پاداش داده میشود. این قانون برای اجرا ابلاغ شده و حتماً عزم جدی برای اجرا داریم، البته هوشمندسازی مهمترین بخشی است که از دیوان سالاری ناکارآمد جلوگیری میکند.
در دولت به شایستهگزینی توجه خواهم کرد
قالیباف در پاسخ به این سوال که در صورت رئیس جمهور شدن، نقش اعضای ستاد او در عهده گرفتن مسئولیت کلیدی چیست، گفت: من همیشه به کسانی که آبروی خود را گذاشته و من را معرفی میکنند، قول دادم که آنها را شرمنده آبرو و اعتمادتان نمیکنم و با کارم جبران میکنم. هیچ وقت نمی گویم اگر رفتم، پستی به شما میدهم. آنها برای کشورشان زحمت می کشند و من هم وعده میدهم که کار را به درستی انجام دهم. هیچ فرقی بین کسی که در ستاد است و کسی که حضور ندارد، نیست و مهم آن است وقتی در دولت آمدیم، بر اساس شایسته گزینی کار را پیش ببریم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: شایسته گزینی به معنای استفاده از نیروی جوان و فعال بودن و داشتن سابقه است. خیلی وقتها در شهرداری کسانی بودند که شاید از نظر گرایش سیاسی همراه نبودند، اما نیروهای کارآمد بودند. آن زمان شهردار ۲۷ ساله را در منطقه گذاشتم و بعد هم اجازه پیشرفت به آنها داده شد، لذا ارث نیست که به کسی سهمیه دهیم.
درباره ترکیب کابینه حتماً مشورت میکنم
وی در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه آیا اشخاص کلیدی در کابینه اش را تعیین کرده است، تاکید کرد: حتماً افرادی در ذهن من هستند، اما مطمئن باشید بدون مشورت و خرد جمعی با دیگران تصمیم نمیگیرم. اولویت این است در اداره دولت شوک به این مجموعه وارد نشود و اگر بنا بر اصلاحاتی باشد، مبنا کارآمدی است و اگر افرادی که کار انجام میدهند و کارآمد و شایسته هستند، سعی میکنیم کار را با آنها پیش ببریم.
قالیباف گفت: هیچ جا از مدیریت من ندیدید که خود را پاسخگو به مردم نکنم. در سال ۹۹ با آغاز فعالیت مجلس یازدهم وعده انجام کارهایی را دادم و روز آخر مجلس یازدهم توضیح دادم که از ۲۱ وعده، ۱۹ مورد مربوط به قانون گذاری اجرایی شد. بدون شک همه وعدهها زمان بندی داشته و پاسخگو خواهم بود و صداوسیما میتواند در زمانهای مشخص پیگیری کند. مطالبه من از رسانه ملی و تمامی رسانهها رصد این موارد است، من به زمان بندی اعتقاد و ایمان دارم و حداقل در ۲۵ سال گذاشته این گونه کار کردم.
قالیباف در انتها و در پاسخ به سوالی درباره شخصیت شهید رئیسی، گفت: من با شهید رئیسی رفیق بودم. اولین آشنایی ام به قبل از انقلاب و سال ۵۶ در مشهد بازمیگردد که رفیق شدیم و دوستی و رفاقت ما تا لحظه شهادت ایشان بود. انصافاً شهید رئیسی خستگی ناپذیر و دارای روحیه اخلاص، مردمی، پرتلاش و پرکار بود. ایشان به تراز کارگزار نظام اسلامی و انقلاب اسلامی توجه کرد. باور ما در نظام اسلامی این است که رابطه بین کارگزار و مردم مثل عدالت است. هیچ چیزی حتی خطر جانی نمیتواند مانع بین کارگزار و مردم باشد. شهید رئیسی هیچ وقت ارتباط مردمی اش را با مردم به ویژه در این سه سال که رئیس جمهور بود، قطع نکرد.