سیاسی

علی لاریجانی: ۸۵ درصد اقتصاد کشور در اختیار حکومت و دولت است، این شیوه نه با دین سازگار است و نه با عقل / اینکه همه امور را دست خودمان بگیریم شبیه مدیریت روستایی است نه مدیریت جهانی / مسئله ایران توسعه اقتصادی است / کشور دچار یک حالت ایستایی شده / باید قوانین دست‌وپاگیر برداشته شوند و مدیران با شجاعت عمل کنند

به گزارش هشت صبح و به نقل از انتخاب :

ایرنا: مشاور مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر لزوم مردمی‌سازی اقتصاد و رفع موانع سرمایه‌گذاری گفت:۸۵ درصد اقتصاد کشور در اختیار حکومت و دولت است، در حالی که این شیوه نه با دین سازگار است و نه با عقل. اگر تحریم‌ها هم برداشته شوند، بدون تغییر این ساختار، تحول اقتصادی رخ نخواهد داد.

 

علی لاریجانی روز دوشنبه در آیین نکوداشت پیشکسوت جهاد و شهادت “سرتیپ پاسدار محسن رفیق دوست” و تجلیل از مجاهدت های این یار انقلاب، امام و رهبری در دوران پیروزی، تثبیت و تداوم انقلاب اسلامی و دفاع مقدس که در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، با اشاره به نقش برجسته رفیقدوست در انقلاب، جنگ تحمیلی و دوران سازندگی، وی را «رفیق انقلاب» خواند و بر جایگاه مدیریتی او در توسعه کشور تأکید کرد.

 

مشاور مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: واقعاً رفیق انقلاب بود و با انقلاب صادقانه رفتار می‌کرد. در دوران مبارزات انقلاب، بازار را برای حمایت از انقلاب بسیج کرد و در دوران جنگ تحمیلی، شبانه‌روز در خدمت دفاع مقدس بود. پس از جنگ نیز در بنیاد مستضعفان، نقش مهمی در مدیریت و توسعه ایفا کرد.

 

مدیری توسعه‌گرا با نگاه تحول‌محور

وی با تأکید بر نگاه توسعه‌گرای محسن رفیقدوست، گفت: فردی تحول‌گرا بود و در دوران جنگ، توسعه نظامی را در دستور کار قرار داد. صنایع نظامی و موشکی از جمله دستاوردهای این رویکرد بودند. امروز نیز توسعه اقتصادی اولویت کشور است، اما برخی این موضوع را درک نمی‌کنند.

 

لاریجانی با اشاره به دیدگاه‌های شهید مطهری و مرحوم مدرس درباره اقتصاد، یادآور شد: شهید مطهری در مجموعه آثار خود، اقتصاد و معیشت را از ارکان حاکمیت دانسته و مرحوم مدرس نیز بر مردمی‌سازی اقتصاد تأکید داشته است. علت عقب‌ماندگی، نبود مدیران توسعه‌گراست.

 

لزوم مردمی‌سازی اقتصاد و رفع موانع سرمایه‌گذاری

مشاور مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور، گفت: ۸۵ درصد اقتصاد کشور در اختیار دولت است، در حالی که این شیوه نه با دین سازگار است و نه با عقل. اینکه همه امور را دست خودمان بگیریم شبیه مدیریت روستایی است نه مدیریت جهانی . اگر تحریم‌ها هم برداشته شوند، بدون تغییر این ساختار، تحول اقتصادی رخ نخواهد داد.

 

وی با تمجید از تفکر اقتصادی رفیقدوست، افزود: مدیری مثبت‌اندیش بود که از بحران‌ها فرصت می‌ساخت. امروز نیز چنین رویکردی نیاز است. برای حل مشکلات اقتصادی، باید مسیر سرمایه‌گذاری مردم را هموار کرد.

 

مدیریت شجاعانه و نگاه فراتر از جناح‌ها

لاریجانی از ویژگی دیگر محسن رفیقدوست، یعنی اعتماد به مدیران متخصص، یاد کرد و گفت: او به مدیران توصیه می‌کرد که افراد کارآمد را جذب کنند و با همه سلایق سیاسی همکاری داشت. برایش ملاک، کارآمدی بود، نه جناح‌بندی‌های سیاسی.

 

وی با اشاره به چالش‌های مدیریتی کشور، تصریح کرد: «امروز کشور دچار یک حالت ایستایی شده است. باید قوانین دست‌وپاگیر برداشته شوند و مدیران با شجاعت عمل کنند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا