اقتصادی

عضو کمیسیون صنایع مجلس درباره توقف واگذاری سهام سایپا: عده‌ای دنبال به دست آوردن رانت از طریق خصوصی‌سازی سایپا هستند / فردی که می‌خواهد به این حوزه ورود کند اول باید بگوید که در حوزه خودرو بوده یا خیر؛ میزان سرمایه‌گذاری فرد هم مهم است / زمانی که اقتصاد ما وابسته به دولت و افراد دولتی و نفت باشد، قرار نیست هیچ تغییری در وضعیت اقتصادی و توسعه انجام شود

به گزارش هشت صبح و به نقل از انتخاب :

خصوصی‌سازی سایپا به مراحل حساسی رسیده و هر روز شکل و ظاهر عجیب‌تری به خود می‌گیرد. پس از انتشار نامه روسای دو خودروساز بزرگ مبنی بر توقف خصوصی‌سازی با تصمیم سران قوا، نهاد‌های مختلف از جمله سازمان خصوصی‌سازی، مرکز رسانه‌ای قوه قضاییه و … نسبت به این اتفاق واکنش نشان داده و دولت را حامی خصوصی‌سازی این شرکت‌ها معرفی کردند. اما در مجموع بازار خودروسازی در ایران، حال و روز آشفته‌ای دارد. 

مصطفی پوردهقان اردکانی، نماینده مجلس و عضو کمیسیون صنایع، درباره نامه‌های ضد و نقیض اخیر درباره خصوصی‌سازی سایپا به «انتخاب» گفت: ما هم این نامه را دیروز در اخبار دیدیم و مجلس در جریان جلسات سران قوا نیست. خصوصی‌سازی روند خود را پیش می‌برد و به وزیر هم گفته‌ایم برای افزایش رقابت‌پذیری و کیفیت، باید خودروساز‌ها خصوصی شوند و دولت خود را کنار بکشد. فعلا خبری در مجلس در اینباره مطرح نشده است. 

وی درباره تأثیر تعیین اهلیت در خصوصی‌سازی سایپا بیان کرد: اهلیت را فرد انتخاب نمی‌کند که ما به عنوان نماینده اعلام کنیم. اهلیت داشتن یک چارچوب دارد. فردیکه می‌خواهد به این حوزه ورود کند اول باید بگوید که در حوزه خودرو بوده یا خیر؛ میزان سرمایه‌گذاری فرد هم مهم است. مثلاً فردی هلدینگی دارد که همه جا را زمین‌زده و ممکن است اینجا را هم زمین بزند. اهلیت سفارشی و نگاه‌های حزبی و ساختگی هم مورد تأیید نیست. عده‌ای دنبال به دست آوردن رانت از طریق خصوصی‌سازی سایپا هستند. 

وی در رابطه با فقدان ورود سرمایه خارجی در صنایع خودروسازی گفت: ما در مجلس جلسات مکرر نظارتی داریم و خودروساز‌ها نیز مکرراً گزارش می‌دهند. یکی از عیب‌های ما بحث متوقف ماندن سرمایه‌گذاری خارجی از طریق تحریم هاست. هرچند گوشه و کنار گزارش‌هایی می‌دهند که بخش خصوصی چینی و روسی قرار است وارد شود اما قصه جدی نیست. اگر گشایش‌های سیاسی ما انجام شده بود، بهترین موقعیت بود که بخش خصوصی خارجی به سمت سرمایه‌گذاری در بخش خودرو وارد شود. با ورود بخش خصوصی خارجی تکنولوژی هم وارد می‌شد. ما هم در شرایط فعلی انتظار نداریم.

عضو کمیسیون صنایع مجلس در رابطه با ورود شرکت «لادا» به خودروسازی ایران بیان کرد: من از جزئیات خبر نداریم. گزارشی به ما داده شد که چند شرکت خارجی، برگه‌های مربوط به مزایده سایپا را گرفته‌اند، اینکه به چه نتیجه‌ای رسیده مشخص نیست. در شرایط تحریمی مشخص نیست این شرکت‌ها چه تصمیمی خواهند گرفت. 

پوردهقان درباره راهکار عبور از چالش‌های اقتصاد دولتی گفت: من بیست سال کار اجرایی کردم. در بخشداری، شهرداری، فرمانداری و… الان هم که نماینده هستم، هرچه جلوتر می‌روم و از زمان نمایندگی می‌گذرد، عیب کار را در سیستم اقتصادی کشور می‌یابم. تا زمانیکه اقتصاد ما وابسته به دولت و افراد دولتی و نفت باشد، قرار نیست هیچ تغییری در وضعیت اقتصادی و توسعه انجام شود. فساد اقتصادی، عدم رشد و توسعه از همین موضوع بیرون می‌آید. چون تصمیم‌گیران با منافع این قصه درگیر هستند، خصوصی‌سازی روند سختی می‌شود. باید به سمت انتقال قدرت اقتصادی از دولت به سمت بخش خصوصی برویم. مردمی‌سازی اقتصاد باید در دستور کار مسئولین باشد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا