عسکری: آلودگی رودخانه ارس موجب نگرانی مردم در مناطق مرزی است – هشت صبح
به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در حاشیه بیست و نهمین نشست کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل در باکو با ضیافت عسگروف، معاون رئیس مجلس ملی جمهوری آذربایجان و رئیس گروه دوستی پارلمانی آذربایجان و ایران دیدار و گفتگو کرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در این دیدار گفت: از دیدار با جنابعالی و حضور در کشور دوست، برادر و همسایه جمهوری آذربایجان بسیار خرسند هستیم و انتخاب جنابعالی را به عنوان معاون رئیس مجلس ملی و همچنین رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران صمیمانه تبریک عرض میکنم. همچنین برگزاری خوب کنفرانس تغییرات اقلیمی (کاپ ۲۹) در باکو را به جنابعالی تبریک میگویم. خوشحالیم که ما نیز در برگزاری موفق اجلاس کاپ ۲۹ در باکو توانستیم سهم و نقشی چنین ایفا کنیم و کمک نمائیم که بیش از ۵۷۰ کانتینر حامل تجهیزات لجستیک اجلاس از آستارای ایران به مقصد باکو بدون نوبت عبور کند تا کار آماده سازی محل اجلاس بدون هرگونه تأخیر و وقفهای انجام شود.
وی افزود: روابط دو کشور با توجه به وجود پیوندهای تاریخی، دینی، فرهنگی و خویشاوندی گسست ناپذیر بوده و جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط و گسترش همکاریها با کشورهای همسایه بویژه جمهوری آذربایجان اهمیت بسیاری قائل است. خوشبختانه همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در سطوح مختلف سیاسی، اقتصادی، نظامی، فرهنگی و علمی در حال گسترش است.
عسکری اضافه کرد: ما در حوزههای حمل و نقل و مسیرهای مواصلاتی در منطقه منافع مشترک داشته و پروژههایی را در حال اجرا داریم. در حوزه انرژی نیز همکاریهای خوبی در مدیریت آب رودخانه مرزی ارس داریم، همچنین در زمینه سوآپ گاز همکاری خوب و مثبتی داریم. منافع مشترکی بین سه کشور ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه در حوزه حمل و نقل و مبادله گاز و برق داریم که باعث توسعه رفاه سه کشور میشود و به صلح در منطقه کمک میکند.
تکمیل پروژههای مشترک ایران و آذربایجان منطقه را به سمت صلح پیش میبرد
وی اظهار کرد: اخیراً فرصتهای خوبی برای اجرای پروژههای مشترک مربوط به اتصال جمهوری آذربایجان به نخجوان از مسیر ایران، گذرگاه ارس و همکاری در حوزه حمل و نقل ارتباطی کریدور شمال و جنوب با توجه به پروژه در حال تکمیل راه آهن رشت به آستارا میان دو کشور فراهم شده است. معتقدیم که پیشرفت و تکمیل پروژههای مشترک در روابط دو کشور میتواند منطقه را به سمت برقراری صلح و آرامش پیش ببرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بیان کرد: بدون شک یکی از ابعاد مهم روابط بین دو کشور فعال شدن زمینه دیپلماسی پارلمانی است. امیدواریم در دوره فعالیت جنابعالی به عنوان رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران در مجلس ملی آذربایجان شاهد افزایش ارتباطات و دیدارهای رو در روی نمایندگان مجالس دو کشور و نزدیکی دیدگاههای دو ملت باشیم.
مسئله فلسطین نیازمند توجه بیشتر از سوی پارلمانهای کشورهای اسلامی است
وی اضافه کرد: متأسفانه جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین (غزه) و لبنان همچنان ادامه دارد و آن را شدیداً محکوم میکنیم. امیدواریم کشورهای مسلمان و همسو با افزایش فشارها و تحریمها در عرصه بین المللی، مانع تداوم نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین شوند. مسئله فلسطین به عنوان مسئله کل جهان اسلام نیازمند توجه بیشتر از سوی پارلمانهای کشورهای اسلامی است. آنچه امروز در غزه و لبنان جریان دارد یک جنایت آشکار علیه بشریت است. حمایت تسلیحاتی، سیاسی و رسانهای آمریکا و برخی کشورهای غربی از جنایات رژیم اسرائیل و سکوت دولتها در برابر چنین جنایت هولناکی موجب گستاخی بیشتر رژیم صهیونیستی و گسترش و تداوم جنایتها شده است.
عسکری گفت: جمهوری اسلامی ایران مفتخر است که از مبارزه ملت مظلوم و مقاوم فلسطین در برابر اشغال حمایت میکند. نمایندگان و پارلمانهای کشورهای اسلامی باید با بالا بردن صدای خود به توقف جنایات رژیم صهیونیستی، آتش بس فوری و ارسال کمکهای بشردوستانه به آوارگان و آسیب دیدگان از جنایات رژیم کمک کنند.
وی اضافه کرد: ما نماینده ملت هستیم و لازم میدانیم بدون ملاحظات دیپلماتیک مطالبات مردم خود را پیگیری کنیم. ما به وزارت امور خارجه خود هم آن مطالبات را منتقل کردهایم. اکنون که این فرصت فراهم شده به جنابعالی هم عرض میکنم؛ مردم از بسته بودن مرزها و مشکلاتی که در تردد زمینی به جمهوری آذربایجان وجود داد ناراضی هستند و از ما میخواهند خواست آنها را به گوش مسئولان دولتی برسانیم. مسئله آلودگی رودخانه ارس و کاهش سطح آب موجب نگرانی مردم در مناطق مرزی است. آماده هستیم در این زمینهها همکاری داشته باشیم.
این نماینده مجلس در دوره دوازدهم گفت: خانوادههای ایرانی از برخورد با دانشجویان ایرانی بویژه برخوردهایی که اخیراً با دانشجویان دختر کشورمان در جمهوری آذربایجان میشود، بشدت نگران هستند. همین نگرانی از سوی خانوادههای زندانیان ایرانی در آذربایجان به صورت گسترده وجود دارد. مجموعه این عوامل باعث رشد نارضایتی در بین مردم شده که فشار را بر نمایندگان پارلمان منتقل میکنند و ما مجبور هستیم آن را به دولتمردان منتقل کنیم. از شما میخواهیم در این زمینه مساعدت کنید. گسترش نارضایتی بین مردم روابط دو کشور آسیب زده و فضای منفی ایجاد میکند. مایلم بار دیگر آمادگی مجلس شورای اسلامی ایران برای توسعه ارتباطات و تحکیم همکاریهای پارلمانی با مجلس ملی جمهوری آذربایجان و اعضای گروه دوستی پارلمانی دو کشور را اعلام کنم.
عسگروف: کشتار مردم مظلوم به دلیل فقدان همبستگی و اتحاد مسلمانان است
ضیافت عسگروف، معاون رئیس مجلس ملی جمهوری آذربایجان و رئیس گروه دوستی پارلمانی آذربایجان و ایران نیز در این دیدار گفت: به عنوان نمایندگان پارلمانی وظایف اصلی ما تصویب قوانین و کنوانسیونها در راستای مسائل زیست محیطی است. حضور شما در کاپ ۲۹ نشاندهنده اهمیتی است که ایران برای مسائل اقلیمی قائل است.
وی افزود: ما از ارتباطات سه کشور آذربایجان ایران و روسیه در کریدور شمال – جنوب همواره حمایت کردهایم. کشورهای غربی و بدخواه ما را بخاطر داشتن سوختهای فسیلی سرزنش کرده و میخواستند کاپ ۲۹ را تحریم کنند اما اینها منابع خدادادی است که آنها نیز استفاده میکنند و نباید ما رو بخاطر آن سرزنش کنند.
رئیس گروه دوستی پارلمانی آذربایجان و ایران بیان کرد: وقتی به خاورمیانه و کشورهای مسلمان از جمله سوریه، یمن، عراق و افغانستان نگاه میکنیم شاهد کشتار مردم مظلوم هستیم که به دلیل فقدان همبستگی و اتحاد مسلمانان است.
وی اضافه کرد: متأسفانه شاهد کاهش سطح آب دریای خزر هستیم و برای حل مشکل آن تمام کشورهای ساحلی باید اقداماتی را انجام دهند. امیدواریم تمام تصمیمات و بیانیههایی که در کاپ ۲۹ صادر میشوند عملی و اجرایی شوند و روی کاغذ باقی نمانند. مشتاقانه منتظر دیدار رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و آذربایجان در مجلس شورای اسلامی هستیم تا به طور مفصل در مورد مسائل مورد علاقه گفتگو کنیم.