سیاسی

عارف: فرهنگستان علوم برای رفع مشکلات کشور به دولت فتوا دهد – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در نشست هیئت امنای فرهنگستان علوم اظهار کرد: ستاد انقلاب فرهنگی و وزارت علوم داشتیم همچنین دانشگاه‌ها برقرار بودند اما خلاء وجود یک مرجع علمی برای کشور احساس می‌شد و این‌طور فرهنگستان‌ها ایجاد شد، از ابتدا این راهبرد مطرح بود که فرهنگستان‌ها نه دانشگاه هستند و نه نه پژوهشگاه و البته در بلوک شرق فرهنگستان‌ها تربیت کننده دانش آموختگان کارشناسی ارشد و دکترا بودند.

وی افزود: متأسفانه گاهی فراموش می‌کنیم که فرهنگستان‌ها دانشگاه و یا پژوهشگاه نیستند و اموری که در آنها مطرح می‌شود مواردی است که می‌توان آنها را در پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌ها انجام داد و تقاضا دارم نگاه راهبردی علمی به فرهنگستان‌ها داشته باشیم تا دولت مشکلاتش را در فرهنگستان‌ها مطرح کند.

معاون اول رئیس جمهور همچنین بیان کرد: وقتی دولت مشکلاتش را با فرهنگستان‌ها مطرح کند منتظر می‌ماند ببیند آن فرهنگستان برایش چه فتوایی صادر می‌کند. فرهنگستان نباید به دنبال این باشد که تصمیم آن اجرایی می‌شود یا خیر بلکه از این منظر نگاه کند که برای حل مشکل کشور فتوایی داده است. حداقل در دولت چهاردهم که دولت وفاق ملی است این نگاه را به فرهنگستان داریم.

مقدمه سیاست‌های کلی نظام می‌تواند در فرهنگستان مطرح شود

معاون اول رئیس جمهور یادآور شد: مقدمه سیاست‌های کلی و کلان کشور که در اصل ۱۱۰ قانون اساسی به آنها به عنوان بالاترین جایگاه اشاره شده است مقام معظم رهبری آنها را تصویب می‌کنند. مقدمه این سیاست‌ها باید در فرهنگستان مطرح شود، در بسیاری از کشورها به اعضای فرهنگستان مصونیت می‌دهند و دائمی بودن این اعضا -پیشبرد راهبردهای کشور مفید است- و این مهم است که کسی با آنها کاری نداشته باشد و استقلال رأی داشته باشند و دغدغه ملی و دغدغه انقلاب باشد و نظرشان را بگویند.

عارف تصریح کرد: متأسفانه گاهی با ملاحظه کاری‌های روبرو هستیم و نباید این ملاحظات در فرهنگستان احساس شود. انتظار ما این است که فرهنگستان‌ها برای چالش‌های اصلی کشور دقیق‌تر و جدی‌تر توجه داشته باشند شرایط کشور طوری است که اگر نخبه‌ترین افراد را هم در دستگاه‌های اجرایی بگذاریم نمی‌توانند بنشینند و وظایف خود را انجام دهند.

وی که در نشست هیئت امنای فرهنگستان علوم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سخن می‌گفت، افزود: اگر فکر کنید وزیر فرهنگ می‌تواند بنشیند و مسائل فرهنگ کشور را دقیق بررسی کند، تقریباً امکان‌پذیر نیست بلکه نیاز به مشاوران مستشاران امینی دارد که به نسبت به مسائل کشور توجیه باشند. مزیت انسانی مزیت نسبی کشور ما است اتکا آن می‌توانیم راهبردهای نظام را اجرایی کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه انفال درآمد دولت نیست ادامه داد: متأسفانه نگاهی که نسبت به انفال وجود داشته است این است که آنها درآمد دولت هستند و ما این نگاه را نداریم بلکه انفال متعلق به نسل‌های آینده نیز هست. فرهنگستان این مزیت را دارد که به زبده‌ترین نیروهای انسانی مجهز است این مهم است که نسبت به نیازهای کشور چگونه از نیروهای خود کمک می‌گیرند.

عارف رصد علمی علمی توسط فرهنگستان علوم اشاره کرد و گفت: اگر فرهنگستان در این جایگاه خود را قرار دهد خواهی دید که دولت‌ها نیز موظف به اجرای نظر فرهنگستان خواهند بود. و در این شرایط مطالبه عمومی مردم به خبرنگاران به جای سوال‌های سطحی تحقق نظرهای فرهنگستان از سوی دولت‌ها خواهد بود.

وی به بحران آب در پرداخت و گفت: هیچگاه کشور ما به این اندازه دچار بحران آب نبود پ منابع آبی در دسترس تهران پاسخگوی ۷ یا ۸ میلیون نفری است در حالی که با جمعیت ۱۳ تا ۱۴ میلیون نفری مواجه هستیم. همینطور مسائل محیط زیست و معضل آلودگی هوا و این سوال مهم که باید با این‌ها چه کار کنیم؟ به مرور داریم به آلوده بودن هوا و تعطیلی مدارس عادت می‌کنیم.

کشور در ۱۰ سال گذشته بهره‌وری منفی داشته

معاون رئیس جمهور به موضوع بهره‌بری ۲.۸ واحدی در برنامه هفتم توسعه اشاره و عنوان کرد: ۳۵ درصد از رشد ۸ درصدی باید نتیجه بهره‌وری در کشور باشد و عذرخواهم که بگویم روند در ۱۰ سال گذشته در کشور ما منفی بوده است.

تکمیل می‌شود…

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا