اقتصادی

طرح ابتکار سبز در خاورمیانه با کاشت ۵۰ میلیارد درخت – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :

به گزارش خبرنگار مهر، تغییرات اقلیمی و افزایش دما در جهان نیاز به هم افزایی و تعامل تمام کشورها برای مقابله با تبعات منفی آن دارد. شوری و فرسایش خاک، کاهش میزان بارش، ریزگردها، تهدید منابع پایه در امر کشاورزی و… چالش‌هایی است که کشور برای کاهش اثرات منفی آن به دنبال تعاملات جهانی است.

علی حاجی‌بیگلو، معاون امور بین‌الملل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به خبرنگار مهر گفت: سازمان منابع طبیعی مرجع ملی کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی است. در این خصوص سال گذشته هیأتی به ریاست وزیر جهاد کشاورزی و دستگاه مختلف سفری به عربستان داشت و نشستی را در شهر ریاض برگزار کرد.

وی درباره مهم‌ترین دستاوردهای این نشست، عنوان کرد: انتفاع شدن کشور از صندوق‌های مالی بین‌المللی از جمله مهم‌ترین دستاوردهای این نشست مشترک بود. پیش‌تر به دلیل تحریم‌ها نمی‌توانستیم یک سری از اعتباراتی که صندوق سبز و صندوق توسعه محیط زیست جهانی تهیه می‌کرد، بهره‌مند شویم.

وی ادامه داد: تیم ایران در این نشست دسترسی یکسان به منابع اعتباری را در اسناد گنجاندند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر عربستان سعودی به عنوان رئیس کمیسیون به مدت ۲ سال انتخاب شد. نشست بعدی سال ۲۰۲۶ میلادی و در مغولستان برگزار خواهد شد. این دو سال فرصت بسیار مناسبی است که بتوانیم درخواست‌ها و حمایت‌های مالی برای بحث گرد و غبارهای منطقه را با کشور همسایه پیش ببریم.

معاون امور بین‌الملل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تاکید کرد: به طور قطع نشست‌های منطقه‌ای هم تأثیرگذار در تعاملات گسترده است که ماه گذشته در قطر برگزار شد.

طرح سبز و تثبیت ریزگردها

حاجی‌بیگلو درباره حل موضوع ریزگردها در این تعاملات بین‌المللی در بین کشورهای منطقه، گفت: شرایط اقلیمی، نزولات جوی و پیامدهای گرم شدن کره زمین تأثیر بسیار در به وجود آمدن این ریزگردها دارد. در این راستا اقداماتی مثل تثبیت کانون‌ها با درخت کاری در حال پیگیری است. در حال حاضر عراق همکاری خوبی دارد، اما کشورهایی مثل عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس هم باید کمک کنند که این صندوق‌ها فعال شده و هر چه بهتر اقدامات فرامرزی پیگیری شود.

وی افزود: یکی از طرح‌های بزرگی در بحث درختکاری مربوط به عربستان سعودی است. این کشور طرح ابتکار سبز خاورمیانه را دارد و قرار است ۵۰ میلیارد درخت بکارد که ۱۰ میلیون آن خارج از مرزهای عربستان است.

معاون امور بین‌الملل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: ایران هم می‌تواند در این زمینه چه در تولید نهال و چه کاشت آن نقش آفرین باشد؛ البته عربستان پیشنهاداتی به ما داده که در حال بررسی هستیم.

این کارشناس حوزه آب و خاک در پاسخ به پرسشی مبنی بر پیگیری اقدامات بین‌المللی از سوی همسایه شرقی کشور یعنی افغانستان، گفت: متأسفانه افغانستان شرکت ندارد و در این زمینه با وجود این که عضو کنوانسیون است ولی سال‌هاست که فعال نیست. نیاز به دیپلماسی منطقه‌ای دارد تا در این نشست‌ها مشکلات به این کارگروه‌ها منعکس و از طریق آنها اقدام شود.

حاجی‌بیگلو یادآور شد: چالش‌های ریزگردها به ویژه در زابل و برخی مسائل این منطقه مربوط به اقداماتی است که افغانستان در حال انجام در کشورش بوده و عدم تأمین حق‌آبه تالاب‌ها تأثیر بسیاری در به وجود آمدن وضعیت موجود داشته است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا