شورای حفاظت منابع آب شهرستان ابرکوه تشکیل جلسه داد – هشت صبح
به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :
به گزارش خبرنگار مهر، ششم آبان ماه امسال و در قالب رویدادهای پویش به سوی فردا سمینار «در اعماق چاههای آب، فاجعهای که قابلرؤیت نیست» به همت مرکز رشد واحدهای فناور ابرکوه و با حمایت شهرداری ابرکوه برگزار شد که خبر آن در خبرگزاری مهر بازتاب داشت.
برگزاری جلسه شورای حفاظت منابع آب شهرستان ابرکوه به ریاست معاون برنامهریزی فرماندار و مسئولین مربوطه با حضور دکتر فلاحزاده استاد دانشگاه استرالیا و مدعو این سمینار ازجمله نتایج برگزاری این سمینار بود.
از مهمترین مصوبات این جلسه میتوان به برنامهریزی برای نصب کنتور هوشمند بر روی چاههای آب حوزه صنعت، جابجایی تعدادی از چاههای دامداری شهرستان و شناسایی و پر نمودن چاههای آب رهاشده اشاره کرد.
سیدحسن فلاح زاده در بخشی از صحبتهای خود در سمینار «در اعماق چاههای آب، فاجعهای که قابلرؤیت نیست» با بیان اینکه اولین اقدام پیشنهادی و فوری، نصب جداره و تزریق سیمان به چاههای غیرفعال، غیرقابل استفاده و پلمپ شدن و یا پر کردن آنها به روش علمی است اظهار داشت: نصب جداره برای چاهها و تزریق سیمان مخصوص به پشت این جدارهها، به منظور عدم حرکت و تداخل سیالات زیرزمین که در اعماق مختلف زمین با فشارهای گوناگون وجود دارند تحت نظارت مستمر شرکتهای صاحب این فناوری از دیگر راهکارهای جلوگیری از تخریب آبهای زیرزمینی است.
این استاد دانشگاههای استرالیا، با اشاره به آمار اعلامشده ۸۰۰ حلقه چاه که با اعماق مختلف بین ۵۰ تا بالای ۳۰۰ متر در ابرکوه فعال هستند و ۵۰۰ حلقه چاه که غیرفعال و متروکه هستند افزود: در سال گذشته حدود ۵۰ میلیون مترمکعب آب از این چاهها باهدف بهرهبرداری در حوزههای کشاورزی، صنعت و شرب برداشت شده است که رقمی غیرقابلقبول و تأسفآور است.
فلاح زاده گفت: فرونشستهای متعدد در منطقه ابرکوه، شوری آب تعدادی از چاههای کشاورزی و افت کیفیت آبهای استخراجشده به دلیل بالا رفتن غلظت املاح آب از علائم آشکار و واضح نشاندهنده فاجعه زیستمحیطی در منطقه است.
این نخبه ابرکوهی ادامه داد: فرونشستها و تخریب سفرههای آب زیرزمینی در اعماق زمین، تداخل جریانهای آب شور و آب شیرین به دلیل باز شدن منفذهایی که میله چاههای حفرشده در سطوح مختلف زمینشناسی ایجاد کردهاند، بالا آمدن سطح آب شور و راهیابی به سطح زمین و تخریب خاک و بسیاری دیگر از مشکلات، آینده خطرناکی را پیش روی ما قرار داده است.
وی با طرح این پرسش که در حوزه آبی ابرکوه تا چند سال دیگر آب برای استخراج وجود دارد؟ گفت: هرچند حجم آب شیرین منطقه مشخص نیست و البته میتوان برآوردهایی داشت ولی با این حجم بالای استخراج شاید بتوان گفت که در سی سال آینده آبی برای شهرستان باقی نمیماند
پویش به سوی فردا متشکل از افراد علاقهمند به کتاب، گفتگو، تعالی فردی و توسعه شهر ابرکوه با ابتکار مرکز رشد واحدهای فناور ابرکوه است که نسبت به برگزاری جلسات آموزشی و فرهنگسازی در حوزههای مختلف، باهدف توانمندسازی جامعه هدف و با بهرهگیری از اساتید و نخبگان مهاجر ابرکوهی تلاش میکند. آخرین سمینار برگزارشده این پویش، باهدف توجه دادن مخاطبین به عمق و وسعت بحران آب در شهرستان ابرکوه برگزار شد.