شمارش معکوس برای عزل رئیس سازمان سینمایی؟
هشت صبح: برخی کانال های خبری از تصمیم وزیر ارشاد برای برکناری رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی در آینده نزدیک خبر میدهند. نارضایتی وزیر ارشاد و هنرمندان از عملکرد او مهمترین دلیل این تصمیم وزیر ارشاد عنوان شده است. در صورت این اتفاق، بعد از تغییر معاون هنری وزارت ارشاد، این دومین تغییر در یک ماه گذشته در میان مدیران وزارت ارشاد است.
عدم پاسخگویی به هنرمندان و تداوم سیاستهای تک صدایی در مدیریت سینما و ابهام در معیارهای ارزیابی و صدور مجوز مهمترین دلیل این نارضایتی هاست.
در تابستان ۱۴۰۴، مرتضی پایهشناس (رییس هیأتمدیره انجمن مستندسازان) در نامهای سرگشاده، از «بیتوجهی/عدم پاسخگویی و تداوم سیاستهای تکصدایی» در مدیریت سینما انتقاد کرد؛ مخاطب نامه، شخصِ فریدزاده بود.
خودِ سازمان سینمایی ذیل مدیریت فریدزاده (در گفتوگوی انگلیسی وبگاه رسمی وزارت ارشاد) پذیرفته که درباره «ابهام و ذهنیبودن معیارهای شورای بازبینی/ارزیابی» نقد وجود دارد و کوشیده بگوید چارچوب «شرع، قانون، اخلاق» مبناست؛ اما همین پاسخ تلویحاً نشان میدهد مسأله، محل انتقاد جدی بوده و هست.
باید منتظر ایستاد و دید آیا وزیر ارشاد رئیس سازمان سینمایی را برکنار خواهد کرد یا فریدزاده همچنان سکاندار این جایگاه خواهد ماند.