سلطه سیمرغهای سپاه بر دریا/ رونمایی از جدیدترین موشک کروز ایرانی – هشت صبح
به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :
خبرگزاری مهر -گروه سیاست: دریا از دیدگاه نظامی و تجاری، نقش بسیار مهمی در قدرت و توانایی کشورها در دستیابی به فرصتها و امکانات در همه زمینهها ایفا میکند. دستیابی به قدرت و سیادت دریایی میتواند کشورها را در حفظ و امنیت مرزها و نیز بالا بردن توان اقتصادی و سیاسی یاری کند. این مسئله موجب شده تا کشورهایی که به آبهای آزاد دسترسی داشته و یا دارای مرز آبی مشترکی با دیگر کشورها هستند، در جهت رسیدن به قدرت و سیادت دریایی تلاش کنند و در این راستا برنامه ریزی های عظیم و منسجمی پیش بینی کرده و در حال اجرا دارند.
ایران اسلامی نیز با وجود منابع حیاتی و اقتصادی کلان در آبهای خلیج فارس و دریای عمان، به سهولت میتوان دریافت که چه قدرتهای مجهزی در حال و آینده منافع حیاتی کشورمان را در دریا تهدید میکنند و اگر یک قدرت دریایی کارآمد در منطقه، که کلیه عوامل مؤثر در شکلگیری آن را نیز در اختیار داریم، ایجاد نکنیم، قطعاً کشور از نظر امنیت، اقتصاد، توسعه، ثبات و رفاه عمومی به شکل جدی در معرض خطر قرار خواهد گرفت. لذا به لحاظ حفظ منافع و دفاع از آبها و مرزهای دریایی کشور، داشتن یک نیروی دریایی مقتدر و کارآمد ضروری است که به برکت انقلاب اسلامی نیروهای دریایی ایران اسلامی در ارتش و سپاه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفتهای بسیار چشمگیری داشتهاند و امروز به اعتراف و گواه ناظران جهانی از قدرت بسیار بالایی برخوردار بوده و برای پیش رفت لحظهای را از دست نمیدهند.
بر همین اساس روز گذشته (جمعه ۱۹ مرداد) با حضور سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه بالغ بر ۲۶۴۰ سامانه موشکی، پهپادی و دیگر ادوات به سازمان رزم نیروی دریایی سپاه الحاق شد.
این موشکها با قابلیتهای جدید از جمله سرجنگی شدیدالانفجار و غیرقابل رهگیری بودن از جمله موشکهای کروزی هستند که اصابت هر یک از آنها موجب آسیب شدید و غرق شدن ناوشکنهای دشمن میشود.در جریان مراسم دیروز، انواع سامانه موشکی دوربرد، میانبرد، پهپادهای رزمی، شناسایی و انهدامی، سامانههای جنگ الکترونیک، رادارهای دریایی و ادوات رزمی دیگر نیز به سازمان رزم نیروی دریایی سپاه الحاق شد؛ البته تنها ۲۱۰ عدد از این ۲۶۴۰ سامانه به نمایش درآمد. این سامانهها از بهروزترین تسلیحات ضد سطحی و زیرسطحی نیروی دریایی سپاه هستند.
سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، در مراسم الحاق ۲۶۵۴ فروند انواع سامانههای موشکی، جنگالی و پهپاد به نیروی دریایی سپاه اظهار داشت: جریان تولید و گسترش قدرت در همه شئون دفاعی، برای همه نیروهای مسلح، منطقی است که متصل به حکمتهای الهامیافته از وحی و با تدابیر رهبر عزیز و الهی انقلاب اسلامی است و آن منطق ایران قوی است. وی با بیان اینکه در نظام ناعادلانه جهانی امروز نظامی که قدرتهای استکباری بر بقای آن تأکید دارند و ملتهای آزاده و مستضعف جهان بر فروپاشی این نظم ظالمانه، تاکید این است که یا باید قوی بود تا بقا پیدا کرد، یا اینکه تسلیم شد راه وسطی وجود ندارد. وی افزود: این بسته به انتخاب ملتهاست که آیا قویشدن و قدرتمند شدن و آزاد زیستن و مستقلبودن را انتخاب کنند و خود را از سیطره اراده سیاسی قدرتهای سلطهطلب جهانی آزاد کنند و یا اینکه راه سازش و تسلیم و کرنش را انتخاب کنند.
سرلشکر سلامی تعالیم و شعائر عظیم انقلاب اسلامی را استقلال، حریت، آزادی، عدالت، اخلاق و کرامت انسان بر شمرد و تصریح کرد: این جز مهمی از تعالیم انبیا الهی است که هدف اصلیشان، باز کردن زنجیر اسارت از دستوپای انسانها است. جهانخواران و مستکبران و سلطهطلبان به دنبال ایجاد یک بردهداری مدرن، یک جهالت نو، یک نابینایی سیاسی عمیق در جوامع هستند تا بتوانند سطح نفوذ و گسترش منافع خود را در تمام جهان تأمین و توسعه بدهند. فرمانده کل سپاه پاسداران، دریا را یکی از جغرافیا و صحنههایی که باید در گستره وسیعی از آن از منافع حیاتی ملت بزرگمان دفاع کنیم دانست و گفت: در دریا باید مسیر غلبه را بر روی دشمنان این سرزمین ببندیم و بتوانیم در مواقع نیاز غلبه اراده الهی خود را بر دشمنان ایجاد کنیم. جغرافیای کشور ما اساساً اینگونه است که ما را به یک کشور بینالمللی تبدیل کرده است؛ هم آرمانهای اعتقادی و سیاسی ما، هم موقعیت و جایگاه جغرافیایی ما در عالم و هم نقش و تأثیر ما در اقتصاد جهانی، سیاست جهانی، امنیت جهانی اینگونه اقتضا میکند که ما بهعنوان یک بازیگر مهم در عرصه مناسبات منطقهای و بینالمللی دارای قدرت تأثیر و مضمون عمیقی از قدرت در کشور باشیم.
دریا، نقطه تلاقی همه قدرتها
دریا پهنه وسیعی است که همه قدرتهای نظامی بدون هیچ حد و مرزی در آن حضور دارند و نقطه تلاقی همه قدرتهاست و ایران اسلامی که یک کشور محاط در خشکی نیست؛ پس نبرد در دریا و دفاع در دریا سطح کاملی از دفاع و نبرد است دریا خود صحنه یک جنگ کامل است قدرتهای دریایی معمولاً در همه ابعاد نبرد دارای خودکفایی در قدرت هستند.
نقش فناوری در رزم دریا
نقش فناوری و نیروی انسانی در رزم دریا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، بدون فناوری نمیتوان جنگید، جنگ در دریا جزو پیچیدهترین و رمزآلودترین نبردهاست.
فرمانده کل سپاه پاسداران، در مراسم روز گذشته جدیدترین رویکرد در دریا را هوش مصنوعی بر شمرد و گفت: در دریا اصابت نقطهها با قابلیت استفاده از هوش مصنوعی در تمام سطوح از شناورها گرفته تا موشکها، پدافندها، زیر سطحیها، مینها، یک هدف بسیار مهم است. هر چقدر هوشمندی، قدرت، انتخاب درست مسیر، قدرت انتخاب درست هدف، حتی اصابت به نقطه معینی از یک هدف بزرگ، برای ما مهم است. گاهی لازم است شناوری منهدم شود اما خدمه آن کشته نشوند؛ اجتناب از تلفات انسانی در بعضی از نبردهای دریایی یک اصل است. این با هوشمندی حاصل میشود.