سفیدک دروغین مزارع سیبزمینی اردبیل را تهدید میکند – هشت صبح
به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :
نوبخت اژدری در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: این بیماری قارچی به دنبال افزایش روزهای پربارش و رطوبتی رخ مینماید و لکههای روی برگ بوتههای سیبزمینی نشان و نمودی از گسترش این بیماری است.
وی ضرورت سمپاشی بهنگام مزارع سیبزمینی را در دشت اردبیل یادآور شد و تصریح کرد: زارعان با سرکشی به مزارع خود باید با مشورت مهندسان جهاد کشاورزی و مراکز خدمات محلی نسبت به سمپاشی به موقع اقدام کنند تا کل مزارع گرفتار این بیماری نشوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: به دنبال لکهدار شدن روی برگ بوتهها این تدریج این لکهها در سایر بخشهای مزارع سیبزمینی نیز گسترش پیدا میکند و به از بین رفتن مزارع و بوتهها منجر خواهد شد.
اژدری افزود: همکاران ما هفت نوع سم را برای مبارزه با این بیماری به زارعان پیشنهاد کردند تا با اقدام بهنگام و موقع سمپاشی انجام شده و جلوگیری خسارت احتمالی گرفته شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: اگر این سمپاشیها به موقع انجام شود سطح آلودگی و میزان خسارت وارده به مزارع سیبزمینی کاهش پیدا کرده و دغدغهها در این زمینه به حداقل خواهند رسید.
اژدری اضافه کرد: کشت سیبزمینی در دشت اردبیل در زمینی به مساحت ۱۹ هزار و ۵۰۰ هکتار انجام میشود که ما امسال اقدام به تهیه و توزیع بیش از ۷۰ هزار تن بذر سیبزمینی آن هم از نوع تولیدی در استان کردیم تا با کشت آن بهترین نوع محصول که عمدتاً از رقم آگاریا است، تولید و روانه بازار مصرف شود.
وی بیان کرد: ۶۰۰ تا ۷۷۰ هزار تن محصول سیبزمینی در دشت اردبیل تولید میشود که بخشی از این تولیدات نیاز داخلی استان را تأمین و بخش عمدهای از آن نیز صادر شده و یا به کارخانههای صنایع تبدیلی و تکمیلی ارسال میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل یادآور شد: تمام تلاش ما بر این است تا تولیدات این استان با کیفیت و مرغوبیت وارد بازار شده و این استان بتواند جایگاه دوم خود را در تولید این محصول استراتژیک حفظ کند.
به گزارش خبرنگار مهر، در هفتههای اخیر با بارشهای مستمر شرایط جوی رطوبتی در استان حاکم شده که با تداوم این وضعیت در هفتههای آینده باید کشاورزان نسبت به سمپاشی مزارع خود اقدام کنند.