اقتصادی

سرکوب قیمتی در بلندمدت به خودکفایی کشور در امنیت غذایی آسیب می‌زند – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :

به گزارش خبرنگار مهر، امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین دهمین همایش انجمن مرغ مادر گوشتی ایران و نمایشگاه جانبی در محل مرکز همایش‌های بین‌المللی کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

حامد نجفی، استاد دانشگاه تربیت مدرس در میزگرد اقتصادی همایش صنعت مرغداری گوشتی گفت: تغییرات سیاست‌های در نهایت در سفره مردم تأثیر دارد. بر این اساس طبق گزارش‌ها مصرف سرانه گوشت قرمز در کشور در ابتدای دهه ۷۰ حدود ۱۹ کیلو گرم بوده و امروز به حدود ۹.۵ کیلو گرم رسیده است.

وی در ادامه این گزارش افزود: سرانه مصرف گوشت سفید بر عکس افزایش یافته و از سرانه مصرف ۱۳ کیلو گرم در ابتدای دهه ۷۰ امروز به حدود ۳۰ کیلو گرم رسیده است.

وی اضافه کرد: این افزایش مصرف در بازار تخم مرغ هم اتفاق افتاده و مصرف سرانه افراد از ۹ کیلو گرم در آن بازه زمانی به ۱۴ کیلو گرم در حال حاضر رسیده است.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: تغییر استراتژی‌ها از سوی دولت بازار تقاضا را تحت‌تأثیر قرار داده و صنعتگران به سوی تولید بیشتر سوق می‌دهد. اما عدم ایجاد راهبرد شفاف در زنجیره تولید مثلاً بخش کشاورزی حوزه صنعت طیور مشخص نیست قرار است چگونه پیش برود.

وی تصریح کرد: اهداف کمی مشخص است اما کلان استراتژی‌ها که همه بر آن اتفاق نظر داشته باشند جایش خالی است.

نجفی در ادامه به تورم عمومی خوراکی‌ها بر اساس آمار مرکز آمار ایران در اسفند ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: تورم عمومی خوراکی‌ها ۴۱ درصد بود اما تورم نقطه به نقطه تخم مرغ ۴.۵ درصد و مرغ ۸ درصد بود که این امر نشان می‌دهد در شرایط فعلی این ۲ صنف و صنعت در حال باختن هستند؛ چون سرکوب قیمتی رخ داده است.

وی عنوان کرد: سرکوب قیمت‌ها باعث آسیب به تولید می‌شود شاید این امر در کوتاه‌مدت باعث خوش‌حالی شود که با وجود تورم این اقلام افزایش قیمت نداشتند اما در بلندمدت به اقتصاد صنعت و خودکفایی کشور آسیب بسیار می‌زند.

این مدرس دانشگاه در پایان اظهار کرد: این برخورد با بخش کشاورزی و صنعت طیور سبب می‌شود تا سرمایه‌گذاری به حداقل برسد در حالی که پرداخت تسهیلات هم سال گذشته به کمترین میزان طی سال‌های گذشته رسید، عددی حدود ۵.۸۸ درصد که نشان از وضعیت موجود حوزه کشاورزی دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا