سرمایهگذاری ۱۲۰ همتی موجب جهش در حوزه صنعت و معدن کردستان میشود – هشت صبح
به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :
بختیار خلیقی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان کردستان با برنامه ریزی هدفمند و جذب سرمایه گذاریهای کلان، گامهای بلندی در مسیر توسعه صنعتی و معدنی این استان برداشته است.
وی افزود: در همین راستا، عملیات اجرایی ۱۵ طرح بزرگ و پیشران با مجموع سرمایه گذاری ۱۲۰ هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی ۶ هزار و ۱۰۰ نفر آغاز شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به برخی از مهمترین این طرحها، یادآور شد: شرکت صنایع فولاد کردستان بیجار (آهن اسفنجی) با ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی، شرکت صنایع فولاد کردستان قروه (ورق گرم فولادی) با ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی، توسعه معدنی و صنعتی صبا نور صبا امید خاورمیانه (گندله آهن) با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی، شرکت توسعه معادن طلای کردستان (شمش طلا) با ۲۰ درصد پیشرفت و شرکت برسم لعل (کنسانتره و گندله آهن) ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
خلیقی همچنین به صدور مجوزهای متعدد برای رونق تولید و اشتغال آفرینی اشاره کرد و ادامه داد: در راستای حمایت از تولید و اشتغال، ۲ هزار و ۸۳۷ مجوز در بخش صنعت و معدن کردستان صادر شده است.
وی گفت: این مجوزها شامل ۳۱۷ پروانه بهره برداری صنعتی، ۴۳ پروانه بهره برداری معدن و ۲ هزار و ۴۷۷ پروانه خرده فروشی و خدمات فنی و بازرگانی است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار داشت: با صدور این مجوزها، پیش بینی میشود شاهد سرمایه گذاری ۵۰ هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی ۴۰ هزار نفر باشیم.
احیای ۱۰۸ واحد صنعتی راکد در کردستان
خلیقی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات شاخص در حوزه صنعت و معدن اشاره کرد و افزود: تخصیص یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای اجرای طرحهای صنعتی و تأمین نقدینگی واحدهای تولیدی، احیای ۱۰۸ واحد صنعتی راکد و ایجاد اشتغال برای ۷۲۵ نفر، ثبت ۲۳ هزار و ۴۵۶ مورد اشتغال در سامانه رصد، وصول ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان حقوق دولتی معادن و اختصاص بخشی از آن به توسعه زیرساختهای استان، تخصیص ۳۹۴ میلیارد تومان برای احداث، بهسازی و آسفالت جادههای دسترسی به معادن و روستاها است.
وی بیان کرد: جذب و هزینه کرد ۸۰ میلیارد تومان اعتبار ملی برای اجرای طرح تحول زمین شناسی و شناسایی ۱۲۱ محدوده امیدبخش معدنی، تکمیل عملیات پرواز ژئوفیزیک هوایی در ۵۸ درصد از مساحت استان، افزایش ذخایر قطعی مواد معدنی از ۱۵ میلیون تن به ۱.۱ میلیارد تن (شامل ۱۸ نوع ماده معدنی) از دیگر اقدامات مهم بخش صنعت و معدن است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: در حوزه تجارت خارجی نیز شاهد دستاوردهای قابل توجهی در استان کردستان بودهایم.
صادرات ۲۶۰۰ تن کالا از کردستان به خارج کشور
خلیقی با بیان اینکه در سال گذشته ۲ هزار و ۶۰۲ هزار تن کالا به ارزش یک هزار و ۱۸۳ میلیون دلار از استان صادر شده است، ادامه داد: این رقم در کنار صادرات سایر گمرکات استان، به ۴ هزار و ۴۰۹ هزار تن و ۲ هزار و ۲۰۵ میلیون دلار میرسد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: علاوه بر این، ۸۱.۸ هزار تن کالا به ارزش ۴۲۸.۳ میلیون دلار وارد و ۶ هزار و ۶۸۳ هزار تن کالا به ارزش ۱۳ هزار و ۱۳۹ میلیون دلار ترانزیت شده است.
خلیقی گفت: مجموع مبادلات خارجی استان کردستان در سال گذشته به ۱۵ هزار و ۵۸۳ هزار تن و ۱۷ هزار و ۹۷۷ میلیون دلار رسیده است.
وی بیان کرد: این اقدامات ارزشمند که در سایه تلاش و همت مسئولان و فعالان اقتصادی استان کردستان صورت گرفته، نویدبخش آیندهای روشن برای توسعه صنعتی و اقتصادی این استان است.