سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر وزرای عمانی و قطری به تهران: ایران همواره به میز مذاکره و مسیر مذاکره پایبند است
هشت صبح: سخنگوی وزارت خارجه دربارهٔ سفر وزیر خارجهٔ عمان و وزیر مشاور امور خارجی دولت قطر و دربارهٔ مذاکرات و تبادل زندانیان گفت: سفر مقامات عمان و قطر بخشی در چارچوب مناسبات و همکاریهای دوجانبهٔ ایران با این کشورهاست. خوشبختانه در شرایط کاملا مثبتی در روابط ایران با کشورهای حاشیهٔ خلیج فارس هستیم. بخشی هم در چارچوب تلاشهای توأم با حسن نیت این کشورها قرار دارد که مایلند با ظرفیتهایی که دارند و از روابط خوبی که با دو طرف قضیه و طرف های برجامی دارند برای کمک به پیشبرد مذاکرات رفع تحریمها و رفع انسداد داراییهای مالی ایران و تبادل زندانیان کمک کنند.
او افزود: ایران همواره اعلام کرده به میز مذاکره و مسیر مذاکره پایبند است. دیپلماسی را پایبند برجام بودیم و از ظرفیتهای موجود استفاده کردیم از ابتکارات مثبت کشورهای منطقه از جمله عمان و قطر استقبال کردیم. گفتوگوها ادامه دارد. نه خوشبین هستیم نه بدبین. هیچگاه از پویاییهای دیپلماتیک غافل نبودیم و از همهٔ مسیرها برای استیفای حقوق مسلم ایران و در چارچوب خطوط قرمز خود برای پیشرفت کار و بازگشت مسئولانه و متعهدانه همه طرفها به برجام و رفعانسداد داراییهای ایران و آزادی زندانیان استفاده خواهیم کرد. مسیر دیپلماسی باز است و گفتوگوها روند روبهجلویی دارد.
کنعانی دربارهٔ سفر وزیر خارجه ارمنستان به تهران هم گفت: سفر وزیر خارجهٔ ارمنستان در چارچوب مناسبات دوجانبه و در پاسخ به سفر قبلی امیرعبداللهیان انجام شده و گفتوگوها در سطوح وزرای خارجه انجام خواهد شد. موضوعات مختلفی با ارمنستان برای گفتوگو و تبادلنظر داریم. همکاریها در حوزهٔ انرژی، اقتصادی، ترانزیت و در چارچوب همکاریهای دو کشور در موضوعات منطقهای داریم. موضوعات قفقاز جنوبی برای ایران اهمیت زایدالوصفی دارد. حمایت ایران از روند مسالمتآمیز حلوفصل اختلافات بین همسایگان حائز اهمیت است.
او افزود: ایران برای تبادل زندانیان جدی بوده است و طولانیشدن روند تبادل بهدلیل عدم وجود اراده از سوی دولت آمریکا بوده است. اکنون ما در مرحلهای قرار داریم که میتوانیم بگوییم انجام این تبادل در صورت وجود ارادهٔ سیاسی در طرف آمریکایی میسر است. برخی دولتهای دارای روابط خوب با طرفین در حال ایفای نقش هستند. ایران از نقشآفرینی این کشورها استقبال کرده است. امیدواریم در بازهٔ زمانی کوتاهمدت رخ دهد؛ البته این به ارادهٔ دولت آمریکا بستگی دارد.
او افزود: یک کشوری نمیتواند با استناد به آزادی بیان نسبت به حقوق برخی از شهروندان و حقوق ملتهای دیگر و پیروان ادیان سماوی تعدی کرده و حقوق آنها را نادیده بگیرد و تعرض و به احساسات و اعتقادات آنها اهانت کند. قرآن نقطهٔ وحدت امت اسلامی است. پیروان ادیان سماوی نشان دادند که نسبت به تعدی به اعتقادات و ارزشها و مبانی کتب آسمانی پیروان ادیان ابراهیمی حساسیت دارند و آن را محکوم میکنند. شاهد واکنش کشورهای اسلامی در سطح دولتها و ملتها بودیم. ایران واکنش جدی نشان داده و علاوه بر احضار سفیر سوئد و دانمارک یادداشت اعتراض آمیز داده شد.
او افزود: کشورهای اسلامی لازم است در اقدام جمعی از ظرفیتهای موجود در سازمان همکاری اسلامی، سازمان ملل و شورای حقوق بشر اقدام دستهجمعی انجام دهند تا بازدارندگی لازم صورت بگیرد. هیچ کشوری نباید با استفاده از قوانین داخلی اهانت به مقدسات و قرآن کریم را توجیه کند. کشورهای اسلامی با جنایتکاران و مجرمان برخورد و اقدام بازدانده انجام دهند و یا به درخواست کشورهای اسلامی که اینها را برای محاکمه در اختیار این کشورها قرار دهند، جامه عمل بپوشانند.