سازمان های اطلاعاتی غربی چگونه دیپلمات های روسیه را جذب می کنند؟

هشت صبح: وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که سفیر هلند در مسکو را برای ابلاغ «اعتراض شدید» به تلاش‌ها برای «استخدام» دیپلمات‌های روسی در این کشور اروپایی خوانده شده، احضار کرده است.

به گزارش یورونیوز، کرملین مدعی است که سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای غربی تلاش کرده‌اند که برخی دیپلمات‌های روسیه را در هلند اغوا و به استخدام خود درآورند.

در بیانیه دستگاه دیپلماسی روسیه آمده است که در همین راستا سفیر هلند در مسکو روز ۳۱ اکتبر به وزارت خارجه احضار شد.

در این بیانیه تصریح شده است که در جریان این احضار نسبت به «تلاش‌های صورت گرفته در روز ۲۰ اکتبر برای جذب وابسته نظامی سفارت روسیه در لاهه توسط نماینده سرویس‌های اطلاعاتی بریتانیا» به شدت اعتراض شده است.

وزارت خارجه روسیه در بیانیه خود می‌افزاید: «این گونه اقدامات تحریک آمیز غیرقابل قبول است (…) و مانع از عملکرد عادی مؤسسات روسیه در خارج از کشور می شود.»

به ادعای دستگاه دیپلماسی روسیه، جدا از مورد یاد شده، چندین اقدام «تحریک آمیز» مشابه دیگر طی سال‌های اخیر توسط سرویس‌های ویژه غرب علیه دیپلمات‌های روس صورت گرفته است.

از جمله این موارد به «تلاش نمایندگان سیا در دسامبر ۲۰۱۸ در یک پارک برای به خدمت گرفتن یک دیپلمات از هیئت نمایندگی روسیه در سازمان منع سلاح‌های شیمیایی» اشاره شده است.

در این بیانیه همچنین ادعا شده است که در دسامبر سال ۲۰۱۹ نیز تلاش‌هایی به طور مشخص در یک منطقه خصوصی فرودگاه شیپخول در شهر آمستردام برای تشویق یک وابسته سفارت روسیه در هلند به «همکاری» صورت گرفته است.

دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین هلند را متهم می‌کند که نه تنها مانع انجام این «اقدامات نامشروع» نشده بلکه در فراهم شدن زمینه روی دادن آنها مشارکت هم کرده است.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است که اعضای سرویس‌های ویژه هلند ماه آوریل گذشته تلاش کردند تا سه دیپلمات روسی را که قبلاً «عنصر نامطلوب» خوانده بودند به استخدام خود درآورند.

این بیانیه می‌افزاید: «ماه ژوئیه سال ۲۰۲۰ نیز تجهیزات نظارتی و شنود در خودروی بک دیپلمات سفارت روسیه در لاهه کشف شد.»

روسیه ضمن درخواست برای انجام «اقداماتی همه‌جانبه با هدف جلوگیری از وقوع مجدد چنین حوادثی در آینده»، مقامات هلندی را به همکاری و ممانعت از تکرار این «اقدامات خصمانه که منجر به وخامت بیشتر روابط دوجانبه می شود» فراخوانده است.

حمله‌ای که روسیه از ۲۴ فوریه به خاک اوکراین آغاز کرد، موجی از محکومیت‌های بین‌المللی و انبوهی از تحریم‌های گسترده و بی‌سابقه غرب را به سوی مسکو سرازیر کرد که اخراج صدها دیپلمات روس توسط کشورهای غربی بخشی از آن بود.

در گزارش خبرگزاری فرانسه آمده است که در برخی موارد، این اخراج‌ها با اتهام جاسوسی و دادن عنوان «عنصر نامطلوب» به دیپلمات‌ها همراه بوده است.

مسکو نیز پیش‌تر ده‌ها دیپلمات غربی در واکنشی متقابل اخراج کرده و وعده داده است که به هر یک از این اقدامات پاسخ مناسب می‌دهد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا