رویداد پرچم برگزار شد – ایسنا

به گزارش هشت صبح و به نقل از ایسنا؛
یازدهمین رویداد تکریم پرچم با حضور سفیران و نمایندههای سفارتخانههای مستقر در ایران، وزیر ورزش، سخنگو و رییس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه، رییس شورای اسلامی شهر تهران، فرماندار تهران، شهردار تهران، مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد و مسئولان لشگری و کشوری در گذر فرهنگ برگزار شد.
به گزارش ایسنا علیرضا زاکانی در این مراسم اظهارکرد: انقلاب اسلامی ایران یک پدیده استثنایی است که با کمک مردم توانست پرونده ۲۵۰۰ سال تاریخ ستمشاهی را ببندد. در اصل انقلاب اسلامی با اراده مردم و رهبری امام خمینی(ره) و تکیه بر اسلام به پیروزی رسید و تاریخ سلطه شاهان بر کشور را به پایان رساند. انقلاب اسلامی با راهبری امام، قدرت مردم عیان شد. امام خمینی(ره) تکیه بر مردم را اصل میدانستند، به همین جهت برخلاف سایر انقلابها اصل نظام و حکومت را به رای مردم گذاشتند که این امر در طول تاریخ بیسابقه است.
وی تاکید کرد: در همان سال ابتدایی انقلاب علاوه بر رفراندوم تعیین نوع حکومت، سه انتخابات خبرگان قانون اساسی، ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی برگزار شد که این امر هم در نوع خود بی سابقه است. در واقع سال ۵۸ سال تکیه بر مردم بود. ایستادگی و مقاومت مردم ایران طی سالهای بعد از انقلاب باعث شده جمهوری اسلامی ایران به الگویی برای مردم جهان تبدیل شود. ۴۶ سال فشار دشمنان بر مردم ایران نیز هیچگاه باعث ایجاد خلل در اراده مردمی که تکیه بر خدا دارند، نشده است».
زاکاننی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: پیام جمهوری اسلامی ایران برای همه کشورها پیام صلح و دوستی است مگر آنکه خود کشورها مسیر دیگری را پیش بگیرند، البته جز اسراییل که یک رژیم جعلی است. این رژیم جعلی با تمامی جنایاتی که میکند درنهایت نیز چارهای جز تسلیم شدن در برابر اراده ملت فلسطین ندارد.
سید محمدحسین حجازی – مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد – در این مراسم اظهارکرد: همه پرسی با شکوه جمهوری اسلامی در سال ۵۸ حدنصاب جدیدی در مشارکت مردمی برای تحقق الگوی مردم سالاری دینی را پدید آورد و نظام جمهوری اسلامی به عنوان میراث مجاهدتهای مردم ایران با هدایت معمار کبیر انقلاب و با عزم قاطع مردم بنیانگذاری شد. مردم ایران طی ۴۵ سال گذشته نیز برای رشد و بالندگی این نظام مردمی از هر گونه فداکاری در صحنه های داخلی و خارجی فروگذار نکردهاند.
مدیر عامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد در بخش دیگری از سخنان خود گفت: پرچم، نماد همبستگی یک ملت ذیل یک آرمان و هدف متعالی است. پرچم نمادی است که اجازه نمیدهد در دورانهای پر فراز و نشیب تاریخ راه یک ملت فراموش شود و اهتزاز آن در هر جای دنیا برای مردم غرورآفرین است. پرچم ایران به عنوان نماد هویت و فرهنگ ایرانی-اسلامی کشور، نماد هویتی ایرانیان سراسر دنیاست که دل در گرو کشور خود دارند.
وی افزود: بزرگداشت امروز بار دیگر تاکید بر این مهم دارد که نظام جمهوری اسلامی ایران متعلق به همه ایرانیان است، امروز نیز در این مراسم با شکوه پرچم ایران در ستونی به ارتفاع ۱۵۰متر و در بلندترین نقطه منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد به اهتزاز در میآید و ما بار دیگر با حس غرور به تماشای این اهتزاز خواهیم نشست.
حجازی در ادامه به ظرفیتهای گردشگری منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد اشاره کرد و گفت: این منطقه به عنوان یکی از کانونهای مهم گردشگری تهران سالانه میزبان صدها هزار گردشگر داخلی و خارجی است. این منطقه سال ۲۰۱۹ به عضویت نهاد گردشگری سازمان ملل متحد درآمده است و امسال نیز براساس توافقات صورت گرفته با مجمع گردشگری سازمان ملل متحد این منطقه میزبان رویداد بینالمللی مجمع گردشگری شهری خواهد بود.
اسماعیل بقایی – سخنگوی وزارت امور خارجه ایران- در این مراسم اظهارکرد: امروز، در روز دوازدهم فروردین، روز تعیین سرنوشت ملت ایران از طریق صندوق رای به رهبری امام خمینی(ره)، پرچمی را بزرگ میداریم که نشان وحدت، اقتدار و نماد هویت و آرمانهای بلند ما به عنوان وارثان تمدن ایرانی و اسلامی است. پرچم ما چکیده هویت ملی ما در گذر زمان است. از این منظر پرچم تنها یک نشان نیست. پرچم یادآورفضیلتهایی است که ملتها آن را عزیز می شمارند و مردم ما منادی برترین فضیلتها یعنی صلح و احترام میان ملتها، کرامت انسانی و همبستگی برای مخالفت با بی عدالتی و تبعیض و باج خواهی است.
او افزود: پرچم در هر کشوری نشان اتحاد و اتفاق مردمان است که گذشته، حال و آینده خود را مشترک میبینند و هویت جمعی خود را حول محور آن تعریف میکنند تا مدام به خود یادآور شوند که به چیزی فراتر از فردیت خود تعلق دارند. پرچم ما نمادسرسختی و خستگی ناپذیری مردمانی است که در سختترین روزهای تاریخ، آن را به نشانه پاسداشت عزت و کرامت خود برافراشته نگه داشتند. پرچم ایران نشانه امید مردمانی بوده است که در طول تاریخ پرفراز و نشیب این سرزمین با نگاه به آن، دردهای خود را التیام بخشیدهاند و با نگریستن به آن آرام و قرارگرفتند. پرچم ایران نماد وحدت اقوام متنوعی است که با هم و درکنار هم هویت جمعی ما را تشکیل دادهاند؛ ایران را ساختند و آن را سرافراز نگاه داشتند؛ ترک و بلوچ، فارس و عرب، ترکمن و گیلک زیر این پرچم با یک دل، با یک هدف برای ماندگاری و آبادانی ایران و عزت کشورشان کوشیدهاند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ادامه داد: سه رنگ پرچم ما ترکیبی از رنگها نیست بلکه بیانگر آرمانهای یک ملت است. سبز نماد آبادانی و امید، نشانه صلح و راستی و سرخ نماد خون شهیدانی است که جان خود را در راه این سرزمین فدا کردهاند و در میانه آن نشانه هویتی ایرانی و اسلامی بی نظیر از مردمان این سرزمین را به تصویر کشیده است. این پرچم به یُمن فداکاری پاکترین فرزندان ایران از گذشته تا امروز همواره با غرور در اهتزاز بوده است و هیچگاه روی زمین نیفتاده است. تنها از دست شهیدی، کوشندهای، عالمی به دست شهیدی، کوشندهای و عالمی دیگر رسیده است. پرچم ما از میدانهای جنگ تا عرصههای دیپلماسی همواره نشان استقلال، عزت و عدالتخواهی بوده است.
بقایی در ادامه گفت: خدا را شاکریم که امروز نیز همچون گذشته این پرچم روشنایی چشم دوستان و مایوس کننده دشمنان است. به شهیدان و کوشندگان راه وطن و به عالمان و اندیشمندان درود میفرستیم که با همه نیرو برای ماندگاری و سربلندی ایران تلاش کردند و پرچم سه رنگ ایران را برافراشته نگه داشتند.
احمد دنیا مالی – وزیر ورزش و جوانان – نیز در کنار سایر مقامات خارجی و داخلی به عنوان مهمان ویژه در یازدهمین رویداد تکریم پرچم حضور داست و در این مراسم سخنرانی کرد. وی که سابقه طولانی مدتی در شهرداری و شورای تهران دارد، در ابتدای صحبتهایش به تلاشهایی که برای ساخت مجموعه فرهنگی گردشگردی عباس آباد صورت گرفته، اشاره کرد و گفت: یادی کنیم از کسانی که این مجموعه با عظمت را ساختند. مرحوم مهندس بهنام اتابکی خیلی برای اینجا زحمت کشید. خود من معاون آقای چمران در شورای شهر تهران بودم و میدانم در دو دهه گذشته چه خدمات ارزشمندی برای منطقه عباس آباد ارائه شده است. امیدواریم نتیجه این زحمات، رضایتمندی مردم باشد.
وی درباره گرامیداشت روز تاریخی ۱۲ فرودین ماه بیان کرد: بعد از انقلاب، برای پرچم مقدس کشورمان ۲۴۰ هزار شهید دادیم. اخیرا رییس جمهوری آمریکا حرفهایی زده است البته ما میدانیم ایشان آدم متعادلی نیست و هر روز میگوید فلان سرزمین باید مال ما باشد. ما حرفهای او را جدی نمیگیریم اما این را هم میگوییم، آمریکا هر خبطی کند، هر پایگاهی که در منطقه داشته باشند برایمان یک هدف خواهد بود. ما در جنگ هشت سال دفاع مقدس یاد گرفتیم که آتش به اختیار باشیم.
دنیا مالی ادامه داد: هر چند که باید بگویم ما دنبال جنگ نیستیم و امنیت منطقه و همسایگان برایمان خیلی مهم است. اگر فشار آمریکاییها و غربیها نبود ما حتی وارد جنگ تحمیلی با صدام هم نمیشدیم. پس بهتر است رییس جمهوری آمریکا اطلاعات جامعهشناسی خود درباره ایران را بالا ببرد. کهنه سوارانی مثل من که در زمان انقلاب ۱۸ ساله بودند در ۱۲فروردین ۵۷ انتخابات جمهوری اسلامی را رقم زدیم و در این ۴۶سال تا الان با ترفندهای آمریکاییها زندگی کردیم. الان هم داراییها ما را بلوکه کردند و از رفتار غیر دوستانهای فروگذار نبودهاند. ما جامعه ولایتی داریم و گوش به فرمان رهبر هوشمندی هستیم که مطمئنا با افتخار از این مسیر هم عبور میکنیم.
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به اهتزاز درآمدن پرچم ایران در عرصههای بین المللی تصریح کرد: شاید هیچ مجموعهای در به اهتزاز درآوردن پرچم کشورمان در عرصههای بین المللی مثل ورزش نقش نداشته باشد. ما امسال رویدادهای بزرگی در آسیا و جهان داریم که اولین آن المپیک دانشآموزی است که چند روز دیگر با کاروان ١٨٠ نفره در آن شرکت میکنیم. تمام تلاشهای ما در وزارت ورزش و فدراسیونها این است که پرچم کشورمان صدها بار به اهتزار در بیاید و سرودمان نواخته شود.
در یازدهمین رویداد تکریم پرچم جمهوری اسلامی ایران بار دیگر پرچم ایران به اهتزاز درآمد و در ادامه از خانواده سردار پاسدار شهید مرتضی عبداللهی و شهید مدافع حرم مصطفی عبداللهی همچنین قهرمانان ملی کشورمان مجید افلاکی – سرمربی تیم ملی تکواندو مردان ایران، مینو مداح – سر مربی سابق تیم تکواندو بانوان، آرین سلیمی – مدالآور المپیک – و زهرا رحیمی – مدالآور پارالمپیک تکواندو – تقدیر شد.
استلیانوس گلوری ایل – سفیر یونان، خوزه رافائل سیلوا آپونته – سفیر ونزوئلا، عبدالعزیز حسن صالح طه – سفیر سودان، دمیتری کالتسوف – سفیر بلاروس، سفیر کوبا، پاول بیورنستاد – سفیر نروژ، سفیر عراق، سفیر ازبکستان، سفیر فلسطین، لیژیا ماریا شرر – سفیر کشور برزیل، عبدالرشید لوال – کاردار سفارت نیجریه، میرلاکارمن گرکو – سفیر کشور رومانی، سفیر عربستان، سفیرکویت، سعید الذباحی – کنسول سفارت امارات، قزاقستان، ترکمنستان، ابوبکر صاحبی – دبیر اول سفارت افغانستان، محمد القاسم رایزنموریتانی، محمد آفتاب – دبیر دوم پاکستان، کی جی یو لاکمالکاردار از سریلانکا، فرات بایار – رایزن اول ترکیه، دکتر سعدخان – رییس موسسه اکو، معاون دبیر کل سازمان اکو از جمله مهمانان این مراسم بودند.
انتهای پیام