اقتصادی

رونمایی از بسته تأمین مالی بتا؛ گام نوین در توسعه بالادست نفت و گاز – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت ملی نفت ایران، هم‌اکنون یکی از چالش‌های جدی نظام مالی کشور، کنترل رشد نقدینگی به موازات تأمین مالی برای انجام پروژه‌های توسعه‌ای و افزایش تولید است. این مسئله و نگرانی از اثرات منفی تزریق نشدن به‌موقع منابع مالی به بنگاه‌های کوچک و متوسط، به دفعات به‌عنوان یکی از دغدغه‌های جدی مقام معظم رهبری مطرح شده است.

رهبر معظم انقلاب پیش از این تأکید کردند که کاهش و توقف رشد نقدینگی سیاست درستی است و تلاش‌های دولت در این زمینه تا حدی مؤثر بوده است، اما محدودیت ایجادشده در منابع تخصیصی بانک‌ها به فعالان تولیدی، نباید متوجه بنگاه‌های کوچک و متوسط شود.

جمع‌آوری منابع مالی با هدف تزریق به پروژه‌های مولد

یکی از روش‌های حل این مشکل، تأمین مالی با استفاده از منابع موجود و جمع‌آوری آنها با هدف تزریق به پروژه‌های مولد است. سرمایه‌گذاری واقعی در تولید و توسعه، افزون بر تأثیرات بلندمدت مؤثر در اقتصاد کشور، میزان عرضه کالاها را افزایش داده و از فشارهای تورمی می‌کاهد.

از این رو صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت به‌عنوان نهاد مالی تخصصی در این صنعت به‌منظور حمایت از سرمایه‌گذاران فعال در توسعه بالادست نفت و گاز، بسته تأمین مالی بتا را با محوریت شعار (به توان ایران) در رویداد سرمایه‌گذاری و توسعه بالادست نفت و گاز ایران رونمایی می‌کند.

این بسته که با اهرم‌سازی تا پنج برابری منابع سرفصل وجوه اداره‌شده صنعت نفت، تأمین مالی پروژه‌ها و بنگاه‌های کوچک و متوسط فعال در صنعت نفت کشور از طریق سرمایه‌های مردمی را تسهیل خواهد کرد، شامل دو ابزار سکوی تأمین مالی جمعی و اوراق گواهی سپرده سرمایه‌گذاری خاص نفت است:

۱- «پتروکراد» به‌عنوان نخستین سکوی تأمین مالی جمعی تخصصی صنعت نفت: تحت نظارت فرابورس ایران راه‌اندازی می‌شود و برای تأمین مالی خرد مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت. تمرکز بر جذب منابع مالی ذی‌نفعان صنعت نفت و تسهیل و تسریع در تأمین مالی پروژه‌های صنعت نفت، از مزایای این سکو خواهد بود.

۲- اوراق گواهی سپرده سرمایه‌گذاری خاص نفت: این ابزار در بستر شبکه بانکی کشور و برای تأمین مالی متوسط مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت. تسهیل در فرآیندهای انتشار و تضامین مورد نیاز، همچنین نرخ‌های کارمزد ترجیحی از مزایای مدل توافق‌شده با شبکه بانکی کشور از طریق اهرم‌سازی منابع است.

شرکت‌های مشارکت‌کننده در بسته‌های سرمایه‌گذاری که توان مالی و اعتباری دریافت منابع یادشده را داشته باشند، می‌توانند با تعامل با صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت درخواست خود برای استفاده از این ابزار مالی تا سقف مبلغ ۵ هزار میلیارد ریال را ارائه کنند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا