سیاسی

رسایی: حتی پاک کردن پرچم آمریکا در خیابان‌ها در زمان مذاکرات، ممکن است برای دشمن تولید پیام کند/ اجرای کامل ۴۱ بند FATF، بستن دست ایران در مقابله با تحریم‌هاست

به گزارش هشت صبح و به نقل از انتخاب :

ایلنا: یک نماینده مجلس گفت: نباید در شرایط فعلی که مذاکرات غیرمستقیم در جریان است، از داخل کشور پیام ضعف مخابره شود یا مفرهایی که در مواقع اضطراری به کار می‌آیند، بسته شود. اجرای کامل ۴۱ بند برنامه اقدام FATF، بستن دست ایران در مقابله با تحریم‌هاست.

حمید رسایی در نشست علنی امروز (چهارشنبه، ۲۰ فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری، گفت: آقای قالیباف در جریان بررسی معاهده نامه‌ها بیان کرد که ما این معاهده‌ها و موافقت‌نامه‌های بین‌المللی یا باید رد کنیم یا تصویب کنیم و اصلاح نمی‌توانیم انجام دهیم؛ این نگاه، برخلاف روح قانون اساسی و ماده ۱۴۹ است که می‌گوید پس از تصویب کلیات، جزئیات طرح‌ها و لوایح به ترتیب مشخصی بررسی می‌شود.اکنون موضوعی که در دستور کار است کمیسیون مربوطه تبصره‌ای به آن اضافه کرده است. بنابراین نمی‌توان گفت صرفاً به دلیل مذاکره و توافق، امکان دخل و تصرف مجلس وجود ندارد. مجلس می‌تواند و باید در بندهای مختلف ورود کند؛ در مواردی ممکن است مجلس موضوعی را نپذیرد و دولت موظف است آن را به طرف مقابل اعلام کند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی لوایح مربوط به پالرمو و FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: یکی از موارد اختلافی که اکنون در مجمع در حال بررسی است، همین موارد است و نباید در شرایط فعلی که مذاکرات غیرمستقیم در جریان است، از داخل کشور پیام ضعف مخابره شود یا مفرهایی که در مواقع اضطراری به کار می‌آیند، بسته شود.

رسایی با تأکید بر اینکه هدف طرف آمریکایی از اصرار بر اجرای کامل ۴۱ بند برنامه اقدام FATF، بستن دست ایران در مقابله با تحریم‌هاست، گفت: در لایحه پالرمو، مهم‌ترین مسئله انسداد مسیرهای دور زدن تحریم‌هاست. حتی اگر ما در این زمینه حق شرط هم بگذاریم، نمی‌تواند اثر اصلی این لایحه را خنثی کند.

این نماینده مردم در مجلس همچنین خطاب به مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: امیدواریم مجمع به رأی مجلس قبل توجه کند و در این لحظه حساس مذاکرات، تصمیمی اتخاذ نشود که پیام ضعف به بیرون مخابره شود. حتی کارهایی مانند پاک کردن پرچم آمریکا در خیابان‌ها ممکن است برای دشمن تولید تفسیر و پیام کند.

وی به موضوع معرفی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور اشاره کرد و گفت: از رئیس‌جمهور محترم می‌خواهم در معرفی معاون پارلمانی دقت لازم را داشته باشند. برخی اسامی که مطرح شده‌اند، حاشیه‌های زیادی دارند و معرفی چنین افرادی طبیعتاً تعامل دولت با مجلس را دشوار خواهد کرد. آقای نیکزاد هم باید به این نکته توجه کنند که گزینه معرفی‌شده باید فردی باشد که تعامل مؤثر با نمایندگان داشته باشد؛ انتظار می رود رئیس جمهور که خودشان سابقه حضور در مجلس را دارند به این موضوع توجه داشته باشند و افرادی که حواشی در مورد آن ها وجود دارد را انتخاب نکند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا