رئیس دیوان عالی کشور: به تخلفات روسای جمهور رسیدگی میکنیم
هشت صبح- فرشته رفیعی: رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه رسیدگی به تخلفات روسای جمهور از وظایف دیوان محسوب میشود، گفت: هیچ گزارشی تاکنون در این رابطه واصل نشده است. اگر موردی باشد رسیدگی میکنیم.
حجتالاسلام مرتضوی مقدم در جمع خبرنگاران گفت: در رابطه با محتوا و ماهیت خبر باید گفت که خبر باید واقع بینانه باشد چرا که خبرنگاران، واقع نگر هستند.
وی با بیان اینکه خبر باید امید بخش باشد، گفت: ضمن اینکه مطلبی را خبرنگار بیان میکند باید به امید بخشی آن توجه کند. صرف نقل قول خیلی خاصیت ندارد و خبر باید جهت گیری سازنده داشته باشد.
مرتضوی مقدم افزود: خبرنگار باید قدرت تحلیل داشته باشد و به موضوع امانت داری هم توجه کند.
رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه یک خبر نادرست قضائی ممکن است التهاب عظیمی در کشور به پا کند، گفت: به عنوان مثال باید در موضوع رسیدگی مجدد و تجویز اعاده دادرسی در خبرها دقت کرد.
وی در خصوص نظارت بر آرای قضائی به عنوان وظیفه مهم دیوان عالی کشور گفت: علاوه بر این موضوع هر هفته سه شنبهها هیأت عمومی به موضوع اختلاف آرای صادره از شعب، رسیدگی میکند. یک نوع نظارتی هم که در چند سال اخیر صورت دادیم، حضور در دادگاهها است.
مرتضوی مقدم در ادامه به موضوع ملاقات مردمی اشاره و تصریح کرد: دیوان عالی چون مرجع ناظر بر احکام است، موارد مطروحه را به دقت مورد بررسی قرار میدهند.
وی افزود در سال ۱۴۰۰، ۹۶۰۰۰ مورد ورودی پروندههای ما بوده که این تعداد پروندههای فرجامی محسوب نمیشود. از این تعداد ۹۰ هزار پرونده مختومه شده است. پایان سال ۱۴۰۰ با ماندههای قبل ۱۲ هزار پرونده موجود داشتیم.
رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد: در خرداد ورودی ما ۸ هزار و ۳۰۰ و مختومه ها بیش از ۷ هزار بوده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رسیدگی به تخلفات رئیس جمهور از وظایف دیوان عالی محسوب میشود، در دهه اخیر و با توجه به تغییر چندین دولت آیا گزارشی در رابطه با تخلفات رؤسای جمهور در دیوان عالی رسیدگی شده است یا خیر گفت: اگر چنانچه گزارشی به دیوان عالی کشور ارسال شود رسیدگی میکنیم.
وی افزود: البته قانون، تکمیل این نوع پروندهها را بر عهده دادستانی قرار داده است که با کیفرخواست به دیوان عالی کشور تقدیم میکند.
رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد: این موضوع طبق قانون بر عهده ما است و چنانچه اگر موردی باشد رسیدگی میکنیم.
رئیس دیوان عالی کشور در خصوص زیاد بودن صدور آرای خلاف بین هم گفت: اینطور نیست که بگوئیم آرای خلاف بین زیاد است و باید گفت که در بسیاری از موارد، خلاف شرع بین نیست بلکه اختلاف نظر است.
وی افزود: خلاف شرع بین این است که هر قاضی رأی را ببیند بگوید که بین است و با منابع فقهی در تعارض است.
مرتضوی مقدم با بیان اینکه یک رأی خلاف بین هم که صادر شود زیاد است، گفت: آرای خلاف بین زیاد نیست اما حتی یک مورد هم زیبنده نیست.