اقتصادی

رئیس جمهور تکلیف طرح ۵۵۰ هزار هکتاری را مشخص کند؛ لزوم برخورد با ترک فعل ها – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود اسدی پیش از ظهر امروز چهارشنبه در نشست خبری با محوریت انتظارات و مطالبات بخش کشاورزی از سفر ریاست جمهوری، بیان کرد: اولین درخواست از رئیس جمهور این بوده که تکلیف طرح ۵۵۰ هزار هکتاری را مشخص کنند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان با بیان اینکه طرح مذکور ۸۰۰ هزار هکتار توسعه بوده که به ۵۵۰ هزار هکتار رسید، تصریح کرد: البته این میزان هم توسعه نیست بلکه مقرر شد زمین‌های مردم تمیز و زهکشی شوند.

به گفته وی، ۵۰ هزار هکتار از طرح مختص استان ایلام است.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان با اعلام اینکه از حق مردم و خواسته مقام معظم رهبری برای ۸۰۰ هزار هکتار کوتاه نمی آیم، عنوان کرد: این طرح توسعه اشتغال را به همراه دارد و خوزستان را استانی پایدار و امین می‌کند اما نخبگان به راحتی از حقی که قانون و رهبری ایجاد کردند گذشت کرده اند.

اسدی ادامه داد: همچنین قرار نبود طرح به صورت بخش بخش انجام شود در حالی که در یک مرحله ۲۴۸ هزار هکتار انجام و اعلام کردند پول تمام شده است. فاز دوم پس از چند سال انجام نشد تا اینکه مقرر شد با فروش ۲۰ درصد سهم دولت از توسعه نیشکر این فاز آغاز شود.

وی گفت: ۲۰ درصد در مجلس مصوب و قانون شد اما بانک‌های عامل به عنوان ذینفعان درخواست کردند تا به عنوان مطالباتشان از دولت به آنها پرداخت شود. برای ۲۰ درصد حدود ۳۰ تا ۴۰ همت پیش بینی شده که کفایت طرح را نمی‌کند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان با بیان اینکه با گذشت بیش از یک سال که قانون، سهم و خربدار وجود دارد اما هیچ اتفاقی رخ نداده، اظهار کرد: از رئیس جمهور درخواست داریم با افرادی که ترک فعل داشته و قانون را اجرا نکردند برخورد کند. همچنین درخواست داریم این قانون فوراً اجرا شود.

اعلام آمادگی چینی‌ها برای فاینانس طرح

اسدی اضافه کرد: چینی‌ها اعلام کردند تنها طرحی که حاضر هستند آن را فاینانس کنند طرح ۵۵۰ هزار هکتاری است زیرا شامل تحریم نمی‌شود.

وی با اعلام اینکه در خصوص اجرای طرح مذکور معطل اقدام چابک مدیران هستیم، گفت: با توجه به اینکه طرح تعیین تکلیف شده، از رئیس جمهور درخواست داریم فقط قانون را اجرا کنند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان خواسته دیگر از رئیس جمهور را تغییر نگاه فعلی به کشاورزان خواند و افزود: دولت کشاورزان را تنها وسیله‌ای برای تولید غذا می بیند، البته آب وظیفه اصلی ما است اما باید کار به گونه‌ای باشد که امنیت پایدار غذایی ایجاد شود.

اسدی تاکید کرد: به جد از استاندار خوزستان خواهش دارم بخشی از مسئولیت‌های اجتماعی را به بخش کشاورزی اختصاص دهند.

به گفته وی، کشاورزی تنها بخشی است که در زمان تحریم‌ها می‌تواند ایجاد شغل کند.

اختصاص حق آلایندگی به بخش کشاورزی

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان با بیان اینکه بر اساس قانون، حق آلایندگی به دهیاری‌ها و شهرداری‌ها پرداخت می‌شود در حالی که هیچ میزانی صرف رفاه و عمران شهری نمی‌شود، تصریح کرد: از دکتر پزشکیان درخواست داریم لایحه‌ای برای اصلاح قانون تنظیم و به مجلس ارائه کنند مبنی بر اینکه به بخش کشاورزی در سراسر کشور حق آلایندگی اختصاص دهند.

وی افزود: کشاورزان در زمین‌هایشان زیر فلرهای نفتی هستند اما هیچ بخشی از آلایندگی نصیب آنها نمی‌شود.

اسدی به مسأله مهم تابستان سختِ پیش رو اشاره و عنوان کرد: تا امروز وضعیت منابع آبی در خوزستان بسیار نامطلوب است که اگر بارندگی‌های مناسب برای پُر شدن سدها را نداشته باشیم جز قطعی برق گسترده با تأمین آب کشاورزی مواجه خواهیم شد.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: سال گذشته محدودیت کشت را پذیرفتیم و به رغم آب فراوانی که از ایستگاه‌های کنار زمین مردم می‌گذشت اما از کشت محروم شدند، در این حالت تنها کشاورز متضرر نمی‌شود بلکه همه مردم ضرر می‌کنند.

به گفته اسدی، برای اینکه برق صنایع شهری و روستایی تأمین شود برخی کشت انجام نداده اند و قطعی‌های نامنظم و منظم برق در خوزستان کمر کشاورزی استان را شکسته است.

وی با بیان اینکه کشاورزی می‌تواند اقتصاد خوزستان را از رکود خارج کند، تصریح کرد: اعلام می‌کنیم که به هیچ وجه بی برقی ایستگاه‌های پمپاژ در فصل آینده را نمی‌پذیریم زیرا به ضرر مردم، دولت و نظام است.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان بیان کرد: جهاد نصر در فاز اول طرح ۵۵۰ هزار هکتاری برای ۱۹ هزار هکتار زمین پول دریافت کرده ولی اصلاً اجرا نکرده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا