دور دوم سفرهای استانی آغاز میشود
معاون اجرایی رئیسجمهور گفت: تمامقد به اجرای ۱۰۰درصدی مصوبات سفرهای استانی معتقد هستیم و اگر مشکلی در اجرای یک مصوبه وجود داشته باشد، حتماً موضوع را به اطلاع مردم خواهیم رساند.
به گزارش تسنیم، سید صولت مرتضوی معاون اجرایی رییسجمهور و سرپرست نهاد ریاستجمهوری در نشست خبری با اصحاب رسانه، طی سخنانی ضمن تسلیت ایام عزاداری اهلبیت(ع) اظهار داشت: هفته دولت به نام شهیدان رجایی و باهنر مزین است؛ این هفته را به تمام خادمان ملت تبریک میگویم.
وی افزود: راهبرد دولت با رسانه، ارتباط مطلوب و حداکثری است و دولت خود را پاسخگو میداند؛ اساس تفکر این دولت، اعتلای ارزشهای انقلاب اسلامی و اتکا به مردم و حل مشکلات جامعه با همکاری خود مردم است. دولت، دولت مردمی است و معتقد است امور را باید با همکاری مردم تمشیت کرد. کارآمدی، پرکاری، پاکدستی، روحیه انقلابی و صادقالوعد بودن از ویژگیهای این دولت است.
معاون اجرایی رییسجمهور گفت: تعامل عزتمندانه در چارچوب سیاستهای عزت، حکمت و مصلحت با دنیا، توکل به خدا، اتکا به ظرفیتهای داخلی کشور، استفاده از نظرات کارشناسان و نخبگان و اقتصاد دولتی و عدم شرطی شدن اقتصاد از ویژگیهای دولت سیزدهم است. در امر واکسیناسیون و تولید واکسن به خودکفایی رسیدیم و دولت به خلق پول و استقراض اتکا نکرد و ارز ترجیحی را بهتبعیت از قانون مورد توجه قرار داد و به قانون عمل کرد؛ در امر دیپلماسی و سیاست منطقهای این دولت و شخص رییسجمهور ارتباطات وسیعی با کشورهای دنیا برقرار کردند.
مرتضوی بیان کرد: این دولت ۳۱ سفر استانی و ۷ سفر موضوعی را در کمتر از یکسالگی انجام داد و با ظرفیت کارشناسی وارد کارزار شد. دولت قبل از سفر برنامهریزی را آغاز کرد که مبتنی بر نظام مسائل، مشکلات و شاخصهای توسعهای استان بود. شخص رییسجمهور با نمایندگان و خود مردم دیدار و گفتوگو داشتند و از دیدگاه و نظرات نخبگانی استفاده میکردند، همچنین ایشان بهصورت سرزده به مواردی که با مشکل روبهرو شده بود، سرکشی میکردند.
وی در ادامه گفت: بعد از سفرها نیز کارهای کارشناسی و جلسات پیگیری مصوبات ادامه داشت و برنامهها نهایی میشد و به تأیید رییسجمهور میرسید و به دستگاههای اجرایی ابلاغ میشد.
معاون اجرایی رییسجمهور عنوان کرد: سفرهای استانی با کیفیت مطلوب آغاز شد و البته سیاستگذاری آقای رییسجمهور رفع تنگناها و گرهگشایی از طرحهای متوقف و نیمهتمام بود. بهندرت و در حد ضرورت به طرحهای با پیشرفت فیزیکی کم اختصاص اعتبار دادیم و عمده طرحها با پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد بودند. مجموعاً ۹۱۰ فقره توافقنامه با دستگاههای اجرایی در ۳۱ استان داشتیم و مجموع طرحها حدود ۵۰۳۰ طرح عمرانی و تعداد قابلتوجهی طرحهای اقتصادی و همچنین به موضوع مسکن نیز در سفرهای استانی دنبال شد.
مرتضوی خاطرنشان کرد: منابع این طرحها از چند محل پیشبینی شد، یکی منابع عمومی، منابع داخلی دستگاهها و از جمله فروش املاک، منابع استانی و از محل رسالت اجتماعی نفت طرحهای خوبی کمک شد و از محلهای متعددی تأمین منابع انجام گرفت. ۱۷ استانی که در سال ۱۴۰۰ سفر داشتیم، بیش از ۱۰۰ درصد از محل منابع عمومی تخصیص اعتبار شد و تا امروز بیش از ۵۲ هزار میلیارد تومان تأمین منابع شده است و تا اواخر شهریور هم از منابع عمومی تخصیص دیگری خواهیم داشت که بتوانیم بین ۲۵ الی ۲۰ هزار میلیارد تومان دیگر تخصیص دهیم.
وی اضافه کرد: مصوبات سفر استانی دولت تقریباً ۴ساله است و پیشبینی داریم با تمهیداتی که بهعمل آمده است، بتوانیم به این وعده عمل کنیم و چیزی از تعهدات باقی نماند. سازمان برنامه و بودجه ۵۰ درصد منابع را پرداخت کند و از محل تهاتر نفت ۳۵ درصد و مابقی از منابع دیگر تأمین خواهد شد.
معاون اجرایی رییسجمهور تصریح کرد: ۱۷۰۰ طرح در حوزه زیربنایی، ۶۷۵ طرح در حوزه آب و خاک و کشاورزی، ۴۷۲ طرح در حوزه بهداشت و بیش از ۱۰۰ طرح در حوزه زیرساخت صنعت و معدن و ۹۰۰ طرح در حوزه اشتغال محصول سفرهای استانی دولت است، همچنین تسهیلاتی برای برونرفت طرحهای نیمهتمام در نظر گرفتیم و ۷۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج در ۲۱ استان پیشبینی شده و تعهدات سال ۱۴۰۰ کاملاً انجام شده است.
وی همچنین اظهار داشت: دور دوم سفرها بعد از یک دوره تنفس و ابلاغ تمامی مصوبات در آینده نزدیک آغاز خواهد شد و رویکردمان نیز متفاوت خواهد بود و انشاءالله با فروکش ویروس کرونا، پیشنهاد است از حضور رییسجمهور در اجتماعات عمومی بیشتر انجام بگیرد و این نکته که دوره سفر طولانیتر شود تا در شهرهای بیشتری حضور داشته باشند و رویکرد اصلی نظارت و پیگیری مصوبات سفرهای دور اول خواهد بود. بیش از ۹۸ درصد از مصوبات اجرا شده و یا در دست اجرا و یا در دست پیگیری هستند؛ برخی مصوبات نیاز به پیگیری مجدد دارند که ما نتیجه را به اطلاع مردم خواهیم رساند.
مرتضوی همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم، درباره تدابیر معاونت اجرایی برای اجرای کامل مصوبات سفرهای استانی گفت: معاونت اجرایی وظیفه خود را اجرای مصوبات میداند و مصوبات ما با کار کارشناسی انتخاب شده و متناسب با منابع و امکان تحقق در نظر گرفته شده است. مصوبات پس از ابلاغ پیگیری میشود و ما هم سامانه داریم و هم بهصورت میدانی از نزدیک موضوع را دنبال خواهیم کرد؛ همچنین از دستگاههای اجرایی دعوت میکنیم تا اجرا شود.
وی ادامه داد: تمامقد به اجرای ۱۰۰درصدی مصوبات معتقد هستیم و اگر مشکلی در اجرای یک مصوبه وجود داشته باشد، حتماً موضوع را به اطلاع مردم خواهیم رساند.