درک «اقتدار و مقاومت» جمهوری اسلامی ایران؛ از خاورمیانه تا آلبانی – تابناک
تابناک _ در چند ماه اخیر شاهدیم که عرصه سیاست خارجی کشور دوران پرخبری را می گذراند و هر روز نشانههای مثبتی از فعالیتهای موثر در این عرصه بروز مینماید؛ از برقراری و عادی سازی رابطه با کشور سعودی گرفته تا سفر پادشاه عمان به ایران و آزادی دیپلمات ایرانی و بازگشت اسدالله اسدی به کشور و آزادسازی پولهای بلوکه شده ایران در کشورهای عراق و کره جنوبی، همگی اتفاقات مهمی بودند که در چندماه اخیر رخ داده است. در آخرین مورد هم رفتار دولتهای فرانسه و آلبانی با گروهک تروریستی سازمان منافقین بود که واکنشهای بسیاری به خصوص در سطح بین المللی و اپوزیسیون خارج نشین داشت؛ لذا واکنشها به نشانههای جدیتر شدن آمریکا و کشورهای غربی در مذاکرات سیاسی و دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران که در برخی کشورهای عربی و غربی در جریان است، خودش را هر روز نمایانتر میکند و برخورد محکم دولتهای فرانسه و آلبانی با گروهک تروریستی سازمان منافقین و حمایت رسمی دولت آمریکا از آلبانی است و ثبت تصاویر دوربین پهپاد پلیس این کشور از سوزاندن اسناد و مدارک موجود در کمپ تیرانا همگی اتفاقاتی بود که موجب شدند شاهد یک نگاه مثبت در داخل کشور نسبت عرصه سیاست خارجی باشد و این مهم برای عموم علاقهمندان این عرصه کاملا مشخص شد فعالان عرصه سیاست خارجی کشور دوران فعال و موثر و فشردهای را در حالگذراندن هستند.
اما برخورد با گروهک منافقین که سالها از حمایت جدی برخی از کشورهای اروپایی برخورد و این قاره را مامن فعالیتهای تروریستی خود ساخته بودند از جوانب مختلف قابل بررسی و تحلیل است، زیرا به فاصله چند ساعت از اقدام پلیس فرانسه، نشریه پولیتیکو بیانیهای از گروهک تروریستی منافقین منتشر کرد که در این بیانیه از کشته شدن یکی از چهرههای سرشناس و باسابقه سازمان منافقین در عملیات پلیس آلبانی در شهر ماناز خبر داد.
پلیس آلبانی، بیانیه منافقین را رد کرد، اما رسانههای آلبانی نوشتند: «پلیس این کشور برای انجام بازرسیهایی به قرارگاه ۳۰۰۰ نفره اشرف ۳ رفت. دستور بازرسی توسط دادگاه ویژه آلبانی علیه فساد و جرایم سازمانیافته صادر شد. این بازرسی برای بررسی احتمال عملیات تروریستی و حملات سایبری توسط گروهک منافقین انجام شد.»
به گفته رسانههای آلبانی، عملیات پلیس در اردوگاه اشرف ۳ چهار ساعت طول کشید و علت این زمان طولانی، مقاومت اعضای این گروهک تروریستی اعلام شد. پلیس آلبانی در این عملیات بازرسی سرورهایی یافت که برای هک کردن برخی موسسات خارجی استفاده شده بود.
وزارت کشور آلبانی ساعاتی بعد از این عملیات در بیانیهای رسمی اعلام کرد: «عملیات پلیس این کشور به این دلیل انجام گرفت که گروهک منافقین بر خلاف توافق و تعهدهای داده شده در سال ۲۰۱۴ عمل کردهاند. منافقین در سال ۲۰۱۴ پذیرفته بودند که تنها برای اهداف بشردوستانه در این کشور مستقر شوند و به هیچ فعالیت دیگری نپردازند؛ اما متاسفانه این گروه به تعهدهای خود عمل نکردند و توافقشان را زیر پا گذاشتند. مداخله پلیس آلبانی نیز مطابق با قانون بود. مطابق توافق میان ما و آنها در سال ۲۰۱۴، اعضای این سازمان صرفا به دلایل انسان دوستانه در کشور ما پناهنده شده بودند، اما با انجام اقدامات تروریستی و سایبری این توافق را نقض کردند.»
خبرگزاری آسوشیتدپرس با بیان اینکه پلیس آلبانی به قرارگاه منافقین «حملهای ناگهانی» کرد، نوشت: «طی این عملیات ۱۵۰ کامپیوتر که گفته شده است به فعالیتهای سیاسی مربوط بودهاند، ضبط شده و افراد متعددی مجروح شدند. وزیر کشور و رییس پلیس ملی آلبانی هم گفتند که طی این عملیات، هم افراد این گروهک و هم ماموران پلیس مجروح شدند. در دادگاه ویژه علیه فساد و جرایم سازمانیافته آلبانی پروندهای برای بررسی فعالیتهای سیاسی اعضای گروهک منافقین تشکیل شده و عملیات پلیس آلبانی با حکم این دادگاه انجام گرفته است.»
با مرور این اخبار این سوال مهم مطرح میشود که چه عاملی باعث شده شاهد تغییر رویکرد کشورهای غربی و عربی نسبت به سیاستهای بین المللی جمهوری اسلامی ایران باشیم که در همین چند ماه پیش و در اوج اعتراضات بر آتش اقدامات آشوبگرانه در داخل کشور میدمیدند؟ چرا کشورهایی که تا دیروز حمایت تمام عیاری از برخی از دشمنان مرز و بوم مانند گروهک تروریستی منافقین داشتند، حاضر شدند با تغییر رویکرد وارد تعامل با جمهوری اسلامی ایران شوند؟
برای پاسخ به این سوالات لازم است تا مروری بر حوادث و رخدادهای سپری شده از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در کشور تا به امروز داشته باشیم. جنگ و تحریم و طراحی و توطئههای دشمنانه همگی اقداماتی بودند که در این سالها به انحاء محتلف از سوی برخی از کشورها بروز پیدا کرد، اما مقاومت و هوشیاری و استقامات این مردم به همراه تدابیر هوشمندانه و مقتدرانه رهبری از مهمترین عواملی بودند که موجب شدند دشمنان همه این سالها ناکام بمانند. در حوادث اخیر هم اگر بیشتر دقت کنیم میبینم که نگاه مقتدرانه همراه با تعامل سیاست گذاران عرصه سیاست خارجی دلیل مهمی در تغییر رویکرد بوده و این کشورها متوجه شده اند با توجه به ابزارها و ظرفیتهای قدرتمند ایران در داخل و خارج کشور باید عادت خود مبنی بر سخن گفتن با زبان زور را ترک نمایند.
البته باید خاطرنشان کرد، تداوم راه و یاد امام خمینی (ره) و پافشاری بر اصول و ارزشهای الهی انقلاب و حفظ وحدت کلمه پرهیز از نگاههای گروهی و جناحی و دشمنشناسی و تداوم مبارزه با دشمن و حفظ آمادگی دفاعی و خسته نشدن و مقاومت در مقابل دشمنان به همراه سازندگی، اجرای عدالت اجتماعی، مبارزه با مفاسد اقتصادی و حل مشکلات اقتصادی مردم همگی اقداماتی هستند که میتواند مکمل داخلی مناسب برای اجبار این کشورها به تداوم این رویکرد باشد و از سوی دیگر هم کشورهای غربی باید دیگر متوجه شده باشند که اطلاعات سوخته و جعلی منافقین و رژیم صهیونیستی نباید مبنای تصمیم گیری آنان قرار گیرد.