«خیز اعتدالیون» برای انتخابات – تابناک
به گزارش «تابناک» به نقل از آرمان ملی، «حسن روحانی»، رییس دولتهای یازدهم و دوازدهم و همچنین «محمدباقر نوبخت»، رییس سابق سازمان برنامه و بودجه و نمانیده ادوار مجلس شورای اسلامی نفراتی هستند که بهترتیب خود را برای رقابتهای انتخاباتی خبرگان و بهارستان آماده میکنند. حضور روحانی در مجلس خبرگان و آمادگی نوبخت برای حضور در بهارستانِ دوازدهم، میرساند که این حزب تلاش دارد خود را در سیاست ایران ثابت کند و بعد از حضور در دولت حالا عزم خود را جمع کردهاند تا بار دیگر با رای شهروندان وارد سیستم حکمرانی شوند.
البته باید به این موضوع هم اشاره کنیم که محدویتهایی که برای طیفهای اصلاحطلب جهت حضور در میدان انتخابات مانند ردصلاحیتها وجود دارد، گریبانگیر اعتدالیون نخواهد شد و این خود نشان میدهد که آنها میتوانند بهنوعی اهداف اصلاحطلبانه را در دستور کار خود قرار دهد. همینطور فراموش نکنید که مخالفان این جریان سیاسی همواره در تلاشند تا با حاشیهسازی یا آنچه با نام «خلاصسازی» در رسانهها مطرح میشود نفرات منتصب به این حزب را از دایره خارج کنند ولی تا کنون نتوانستهاند به این هدف خود برسند البته هنوز برای پیشبینی نفراتی که از فیلتر شورای نگهبان عبور خواهند کرد خیلی زود است. در ادامه این گزارش به فعالیتها و تحرکات حزب اعتدال و توسعه خواهیم پرداخت. روز گذشته سخنگوی اعتدالیون در گفتوگویی با خبرگزاری تسنیم از سرلیستی نوبخت در پایتخت و رایزنیهای روحانی برای حضور دوباره در مجلس خبرگان را در دستور کار قرار داده است.
نوبخت سرلیست تهران است
«جواد هروی»، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه درباره فعالیت انتخاباتی این حزب برای انتخابات مجلس شورای اسلامی دوازدهم و انتخابات مجلس خبرگان رهبری که قرار است در اسفندماه برگزار شود، گفت: «اعتدال و توسعه بعد از تجدید قوایی که با برگزاری کنگره انجام داد، تصمیم دارد در انتخابات بهصورت فعال وارد شود و استراتژی حزب هم این است که به این گروه و آن گروه وابسته نباشد، بلکه شفاف و مستقل در مسیر انتخابات و توسعه گام برمیداریم. تلاش حزب این است که با نگاه امیدوارانه بین مردم و با پرهیز از مجادلات رسانهای و حزبی وارد میدان سیاسی شود و تبوتاب انتخابات و مشارکت را بالا ببریم و فعلاً تمام هدف ما ایجاد بستر مناسب برای مشارکت بالا در انتخابات است.»
هروی درباره احتمال ائتلاف اعتدال و توسعه با سایر احزاب و گروههای سیاسی، گفت: «ما تمامیتخواهی نخواهیم کرد و میتوان با حرکتهای اعتدالی که در سایر احزاب وجود دارد همراهی داشته باشیم اما در زمان حاضر مشخصاً مصداقی را نمیتوانیم معرفی کنیم و منتظریم تا شورای مرکزی حزب در این مسئله ورود پیدا کند. با توجه به آنچه در روزهای آینده اتفاق میافتد، امیدواریم زمینههای جذب نیروهای شایسته و اعتدالی را داشته باشیم؛ هدف ما صرفاً نیروهای خودی نیست بلکه جذب نیروهای توانمند را در دستورکار داریم.»
وی درباره اینکه آیا در روزهای گذشته دیداری با حسن روحانی هم داشتهاند یا خیر، گفت: «آقای روحانی بیشتر در زمینه مجلس خبرگان در حال فعالیت هستند و دیدارهایشان در بحث خبرگان شروع شده است اما درباره مجلس شورای اسلامی لااقل با حزب تاکنون بحثی را شروع نکردند. فهرست دادن برای انتخابات خبرگان توسط روحانی یک امر طبیعی است که ایشان در بحث انتخابات بهدنبال این باشند که مشارکت شایستگان را افزایش دهند و اینکه ایشان رایزنیهایی را در بحث خبرگان با نیروهای همراهشان داشته باشند، طبیعی است.»
سخنگوی اعتدال و توسعه درباره ثبتنام محمدباقر نوبخت در انتخابات و جایگاه وی در فهرست احتمالی حزب، اضافه کرد: «آقای نوبخت بهعنوان دبیرکل حزب اعتدال و توسعه، یک شخصیت فرهیخته در اقتصاد هستند؛ ایشان چهار دوره عضو کمیسیون اقتصادی و برنامه و بودجه مجلس و دو دوره رئیس سازمان برنامه و بودجه بودند، طبیعتاً حزب از وجود ایشان برای انتخابات استفاده خواهد کرد. آقای نوبخت از حوزه انتخابیه تهران ثبتنام کردند و از تهران هم کاندیدا خواهند شد و سوابق اقتصادی ایشان اقتضا میکند چهره برتر لیست اعتدال و توسعه باشند.»
پاسخ به یک ادعا، شورای نگهبان توصیهپذیر نیست
بسیار در ماههای اخیر تلاش کردند که با ایجاد بازیهای رسانهای، دستگاههای نظارتی را برای رد صلاحیت برخی از جمله حسن روحانی تشویق کنند ولی سخنگوی شورای نگهبان روز گذشته برای دومین بار توصیهپذیری شورا را رد کرد. «هادی طهاننظیف»، سخنگوی شورای نگهبان در «برنامه سلام صبح بخیر» در مورد انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان گفت: «آزمون کتبی انتخابات مجلس خبرگان در هفتههای گذشته برگزار شد و اکنون آزمون شفاهی درحال برگزاری است. افرادی که در آزمون کتبی ادوار گذشته پذیرفته شده بودند، به آزمون شفاهی دعوت شدند و کسانی که در آزمون کتبی این دوره پذیرفته شده باشند در حال دعوت به آزمون شفاهی هستند.»
این عضو حقوقدان شورای نگهبان به برخی ادعاها مبنی بر توصیه کردن برخی افراد به شورای نگهبان گفت: «شورای نگهبان دارای ۱۲ عضو فقیه و حقوقدان است که هر کدام از افراد در حوزههای فقه و حقوق صاحبنظر هستند. اینگونه نیست که یک نفر بگوید من با شورای نگهبان صحبت کردم و به توصیه من عمل شد. چرا که تصمیمگیری در شورا جمعی است و برای بررسی مصوبات و همچنین بررسی صلاحیتها رایگیری صورت میگیرد و تمامی اعضا طبق شرع و قانون نظر میدهند. شورای نگهبان توصیهپذیر نیست و بر مبنای قانون عمل میکند. تمام هم و غم فقها و حقوقدانان این است که به قانون و شرع عمل شود. همه اعضا پایبند به شرع و قانون هستند و دغدغه آنها عمل به قانون است و چنین ادعاهایی به هیچ وجه صحت ندارد.»