حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان بخش کشاورزی اهمیت دارد

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه فناوران و شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه کشاورزی فعالیت می‌کنند، گفت: حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و جوانان نخبه و مبتکر ایرانی فعال در حوزه کشاورزی از اهمیت فراوانی برخوردار است.

به گزارش هشت صبح، حجت‌الاسلام سید کاظم موسوی در «اولین رویداد تخصصی فناوری‌های نوین با ایجاد ارزش افزوده از ضایعات کشاورزی در صنایع تبدیلی و امنیت غذایی» که امروز، سه‌شنبه ۲۱ آذرماه در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار شد، اظهار کرد: کشاورزی در کشور ایران هم آسان و هم سخت است. اگر به کشاورز ارج بنهیم در زمینه کشاورزی موفق می‌شویم. ارج نهادن به به داشته‌های کشاورزان سبب می‌شود که برای ادامه مسیر تشویق شوند.

وی با بیان اینکه ما سفره‌های ایرانی با محصولات کشاورزی پر می‌شود، گفت: کشورهای اروپایی به موضوع امنیت غذایی توجه می‌کنند؛ چرا که از اهمیت فراوانی برخوردار است.

نماینده مردم اردبیل گفت: موضوع امنیت غذایی مورد توجه رهبری قرار گرفته است و ایشان بر موضوع امنیت غذایی تاکید دارد.

موسی درباره امنیت غذایی گفت: پرسش «چگونه امنیت غذایی تامین می‌شود؟» را مطرح می‌کنم؛ در پاسخ به این پرسش باید گفت اگر کشاورز اب داشته باشد به طور حتم می‌تواند محصول خوب تولید کند. اگر صادرات مناسب محصولات کشاورزی وجود داشته باشد موجب ارتقاء محصولات می‌شود.

وی درباره محصولات کشاورزی در برخی از استان‌ها گفت: اغلب کشت استان اردبیل به سیب‌زمینی اختصاص دارد. برآوردها حاکی از آن است که میزان تولید سیب‌زمینی در این استان معادل ۸۵۰ هزار تن است که از میزان ۲۵۰ هزار تن در داخل استان استفاده می‌شود. متولی امور باید به موضوع اختلاف قیمت سیب‌زمینی در شهر تهران و استان بیاندیشد تا کشاورز از نظر مالی آسیب نبیند. 

نایب‌رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: فراکسیون محصولات استراتژیک در مجلس تشکیل شده است که از اهمیت محصولات استراتژیک حکایت می‌کند. 

وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه کشاورزی فعالیت می‌کنند، گفت: فناوران و شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه کشاورزی فعالیت می‌کنند. حمایت از این شرکت‌ها و جوانان نخبه و مبتکر ایرانی در حوزه کشاورزی فعالیت می‌کنند از اهمیت فراوانی برخوردار است.

این نماینده مجلس با اشاره به کاهش سطح آب‌های زیرزمینی گفت: میزان سطح آب‌های زیرزمینی در تمام دنیا کاهش یافته است و این موضوع مختص ایران نیست. در چنین شرایطی توجه به کشت جایگزین از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ به طور مثال، این احتمال وجود دارد که میزان هزینه آب برای کشت هندوانه نسبت به سایر هزینه‌ها بیشتر باشد. در چنین شرایطی باید به کشت جایگزین توجه کرد. 

موسوی گفت: موضوع کشاورزی در برنامه هفتم توسعه از اهمیت فراوانی برخوردار است. همچنین در کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ به کشاورزی توجه فراوانی شده است. 

وی درباره توجه دولت به کشاورزی گفت: دولت باید مهندسان و کشاورزان نمونه را تکریم کند و زمینه صادرات محصولات را فراهم کند. 

این نماینده مجلس گفت: استان گیلان به کشت چای توجه می‌کند. اگرچه چای در کشور کشت می‌شود؛ اما شاهد موضوع چای دبش در کشور هستیم که جای دارد. برخورد قوه قضاییه با مفاسد بسیار خوب است و من از قوه قضائیه می‌خواهم که دست چنین افرادی را از منابع مادی قطع کند. 

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا