مجلس

حسابرسی مالیاتی سیستمی، گامی برای هدایت سرمایه ها به سمت تولید است – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :

محمد بهرامی سیف‌آبادی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به تأثیر اجرای نظام مالیات‌ستانی هوشمند بر محیط اقتصادی کشور، گفت: یکی از مهم‌ترین ثمرات مالیات‌ستانی سیستمی، کاهش خطای انسانی و حذف سلیقه گرایی در تعیین میزان مالیات است که همین امر می‌تواند اعتماد فعالان اقتصادی، به‌ویژه تولیدکنندگان را به نظام مالیاتی کشور افزایش دهد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در گذشته، به‌دلیل نبود سیستم‌های دقیق و شفاف در حسابرسی مالیاتی، بسیاری از تولیدکنندگان دلسرد می‌شدند، چون احساس می‌کردند مالیات‌هایی که از آنها گرفته می‌شود، ناعادلانه و خارج از واقعیت‌های اقتصادی کسب‌وکارشان است. اما اکنون که فرآیند مالیات‌ستانی به شکل هوشمند در حال اجراست و بر پایه داده‌های واقعی است، زمینه برای اجرای عدالت مالیاتی فراهم شده است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس تأکید کرد: در هر حوزه‌ای اگر به سمت استانداردسازی، شفافیت و منطق اقتصادی حرکت کنیم، نتایج مثبت آن در کوتاه‌مدت و بلندمدت مشهود خواهد بود. مالیات‌ستانی هوشمند هم از این قاعده مستثنی نیست. هرچقدر قوانین و مقررات به‌صورت علمی، دقیق و مبتنی بر داده طراحی و اجرا شوند، تأثیرات مثبت آن در هدایت سرمایه‌ها به حوزه تولید بیشتر خواهد شد.

بهرامی سیف آبادی افزود: وقتی تولیدکننده‌ای ببیند که او به‌صورت شفاف و سیستمی مالیات واقعی خود را پرداخت می‌کند و در عین حال می‌بیند که فراریان مالیاتی و دانه‌درشت‌ها هم دیگر نمی‌توانند از زیر بار مالیات فرار کنند، حتماً انگیزه بیشتری برای ادامه سرمایه‌گذاری در حوزه تولید پیدا می‌کند. این همان عدالت اقتصادی است که در دل حسابرسی هوشمند نهفته است.

بهرامی سیف‌آبادی با اشاره به شعار سال و لزوم هدایت سرمایه‌ها به سمت تولید، گفت: ابزارهای تحقق این شعار فقط شعار دادن نیست، بلکه نیازمند اصلاح زیرساخت‌های اقتصادی و مالی است. مالیات‌ستانی سیستمی یکی از مهم‌ترین این اصلاحات است. وقتی مسیر سرمایه‌گذاری شفاف، مطمئن و بدون تبعیض باشد، فعالان اقتصادی با اطمینان خاطر بیشتری به سمت فعالیت‌های مولد می‌روند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: گاهی اوقات دیده می‌شد که سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به‌جای ورود به حوزه‌های تولیدی، ترجیح می‌دادند سرمایه‌های خود را وارد بازارهای غیرمولد مانند ارز، طلا یا مسکن کنند؛ چون احساس می‌کردند ریسک تولید بالاست و حمایت واقعی از آن وجود ندارد. اما اکنون، با اجرای سازوکارهایی مثل حسابرسی سیستمی، آرام‌آرام زمینه‌ای فراهم می‌شود تا این نگاه تغییر کند.

این نماینده مجلس تأکید کرد: ما در مجلس آماده‌ایم تا از سیاست‌هایی که به شفاف‌سازی، عدالت مالیاتی و رشد تولید کمک می‌کنند، حمایت کنیم. لازم است که دولت هم با تقویت سامانه‌ها، آموزش نیروهای انسانی متخصص و رفع نواقص موجود، فرآیند هوشمندسازی مالیاتی را به شکل کامل اجرا کند.

در پایان، بهرامی سیف‌آبادی گفت: رسیدن به اقتصادی مولد، عدالت‌محور و پایدار نیازمند تصمیمات دقیق و اصلاحات واقعی است. مالیات‌ستانی هوشمند، هم در کاهش فرار مالیاتی مؤثر است و هم در تقویت اعتماد فعالان اقتصادی.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا