اقتصادی

تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا در پی کاهش قیمت جهانی نفت ناشی از افزایش عرضه اوپک دکل‌های حفاری را از مدار خارج کردند / مدیران این صنعت: اکنون با «جنگ قیمتی» جدیدی از سوی سعودی و روسیه مواجه هستیم که می‌تواند خواسته ترامپ برای افزایش تولید داخلی را تهدید کند / پیش‌بینی بانک آمریکا: این «جنگ قیمتی» طولانی خواهد بود

به گزارش هشت صبح و به نقل از انتخاب :

فایننشال تایمز نوشت: تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا در پی کاهش قیمت جهانی نفت که ناشی از افزایش عرضه اوپک است، دکل‌های حفاری را از مدار خارج کرده و هزینه‌های سرمایه‌ای خود را کاهش داده‌اند. اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیش‌بینی کرده که تولید نفت این کشور در سال آینده کاهش خواهد یافت، زیرا قیمت نفت خام به حدود ۴۷٫۷۷ دلار در هر بشکه سقوط کرده که تقریباً ۲۰ دلار کمتر از قیمت سر به سر تولیدکنندگان شیل است. مدیران این صنعت می‌گویند اکنون با «جنگ قیمتی» جدیدی از سوی عربستان سعودی، روسیه و سایر اعضای اوپک مواجه هستند که می‌تواند خواسته دونالد ترامپ برای افزایش تولید داخلی را تهدید کند.

 

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: اسکات شفیلد، مدیر سابق شرکت Pioneer Natural Resources، گفته است بهترین راه اوپک برای کسب سهم بیشتر بازار، حفظ قیمت نفت در محدوده ۶۰ دلاری برای چند سال است که باعث کاهش سرمایه‌گذاری در شیل آمریکا، کانادا، برزیل و سایر پروژه‌های اکتشاف نفت می‌شود و شرکت‌ها را به سمت ادغام سوق می‌دهد. هم‌زمان، آژانس بین‌المللی انرژی هشدار داده که رشد سریع تولید جهانی به رهبری عربستان و کاهش رشد تقاضا، می‌تواند مازاد بزرگی در بازار ایجاد کند. قیمت نفت خام از اول آوریل تاکنون حدود ۱۳ درصد کاهش یافته و به ۶۲٫۲۱ دلار رسیده که کمتر از قیمت سودآوری تولیدکنندگان شیل است.

 

تحلیلگران می‌گویند عربستان که هزینه استخراج نفت آن تنها ۴ تا ۵ دلار در هر بشکه است، به طور هدفمند تولید را افزایش داده تا سهم بازار از دست رفته به نفع شیل آمریکا را بازپس گیرد. بانک آمریکا پیش‌بینی کرده این «جنگ قیمتی» طولانی و نسبتاً کم‌عمق خواهد بود. برآورد اداره اطلاعات انرژی نشان می‌دهد تولید روزانه نفت آمریکا از رکورد ۱۳٫۶ میلیون بشکه در سال جاری به ۱۳٫۱ میلیون بشکه تا دسامبر ۲۰۲۶ کاهش می‌یابد. این افت، اولین کاهش تولید (به جز سال‌های همه‌گیری کرونا) از سال ۲۰۱۵ خواهد بود که جنگ قیمتی قبلی اوپک نیز به صنعت شیل ضربه زد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا