تورم عامل اصلی کاهش ارزش پول ملی است
پور ابراهیمی:
تورم عامل اصلی کاهش ارزش پول ملی است
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: تورم عامل اصلی کاهش ارزش پول ملی است و ناترازی بودجه و ناترازی بانکها عامل اصلی تورم در کشور است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس طی نشست خبری با اصحاب رسانه در تشریح جزئیات بسته پیشنهادی مجلس برای مدیریت بازار ارز، گفت: وظیفه مجلس و کمیسیونهای تخصصی نظارت بر عملکرد دولت است. گزارش کمیسیون اقتصادی درباره سیاستهای ارزی کشور در روزهای پایانی کاری رئیس کل سابق بانک مرکزی در صحن مجلس قرائت شد.
وی بیان کرد: محورهایی که در بسته پیشنهادی کمیسیون اقتصادی مجلس درباره سیاستهای ارزی در اوایل دی ماه در صحن مجلس قرائت شد، این بود که کاهش ارزش پول ملی بر اساس چند مفروض اتفاق میافتد و اگر میخواهیم از این کار جلوگیری کنیم، باید در حوزه اقتصادی اقداماتی کنیم که این چالشها پیش نیاید که ناترازیها یکی از موضوعات مهم است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کشوری که تورم بالاتری دارد، قدرت خرید کمتری نسبت به کشوری که تورم کمتری دارد، خواهد داشت. تورم عامل اصلی کاهش ارزش پول ملی است و ناترازی بودجه و ناترازی بانکها عامل اصلی تورم در کشور است.
نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مبنای ما در تدوین سیاست ارزی قانون بوده است. در قانون بودجه امسال هم دولت مکلف شده است که با نرخ شناور موضوع تعهدات ارزی را پیگیری کند.
وی ادامه داد: در سند دولت مردمی که در دولت سیزدهم در اواخر سال ۱۴۰۰ توسط رئیسجمهور ابلاغ شد که در دولت سیزدهم سیاست آن است که عدم تعیین نرخ ارز ثابت و حرکت بر مبنای نرخ ارز شناور خواهد بود و ما هم در مجلس و کمیسیون اقتصادی قائل به این مسئله هستیم.
پورابراهیمی تاکید کرد: ما باید از چند نرخی بودن ارز پرهیز کنیم چرا که تاثیرات منفی دارد. جلوگیری از وجود نرخ ثابت ارز هم اهمیت دارد و باید نسبت به آن اقدام کنیم. در حوزه ارز هم تاکید کردیم دولت باید رهبری نرخ را بر عهده گیرد و باید بتواند در حوزه بازار به گونهای عمل کند که از بالا پرس قیمتی را انجام دهد.
وی اظهار داشت: برای مدیریت بازار ارز حکمرانی ریال اهمیت زیادی دارد. یکی از ابزار کنترل ارز، کنترل ریال است که این موضوع هم در بسته پیشنهادی ما آمده بود.
پورابراهیمی اظهار داشت: از زمانی که فرزین رئیس بانک مرکزی شد، تعیین نرخ ارز ثابت ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی اعلام شد که تعیین نرخ ارز ثابت تکرار تجربه نرخ ارز ترجیحی دولت قبل است و این سیاست کارشناسی نبود و با مجلس هم مشورت نشد.