تنها راهکار حل معضل مسکن ایران نسخه امام خمینی (ره) است – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :
به گزارش خبرنگار مهر، حسین روحانینژاد نماینده ولیفقیه امروز (چهارشنبه، ۲۰ فروردین) در مراسم گرامیداشت سالروز حساب ۱۰۰ امام خمینی (ره)، با اشاره به لزوم توجه به تولید مسکن و رفع مشکلات مسکن محرومان گفت: اقدامات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در راستای تحقق این اهداف حائز اهمیت است.
وی افزود: همه ما باید تلاش کنیم تا وظایف خود را در راستای شعار و نامگذاری سال که سرمایهگذاری برای تولید است، به درستی انجام دهیم.
روحانینژاد تأکید کرد: طبق قانون در اساسنامه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، تکلیف ویژهای برای تولید مسکن بهویژه مسکن محرومین در کشور تعیین شده است، در آیندهای نه چندان دور، آثار مسکن محرومان را در سراسر کشور مشاهده خواهیم کرد.
وی بیان کرد: همچنین در برنامههای توسعهای، از جمله در برنامه هفتم توسعه در سال ۱۴۰۴، پیشبینی شده بنیاد مسکن در سراسر کشور با همکاری سایر نهادها برای تولید مسکن اقدام کند و تمرکز ویژهای نیز بر مسکن محرومان و تولید مصالح ساختمانی باید وجود داشته باشد.
نماینده ولیفقیه در ادامه، به لزوم رفع موانع سرمایهگذاری در حوزه مسکن اشاره کرد و افزود: بسیاری از مشکلات موجود در حوزه مسکن، ناشی از موانع سرمایهگذاری در ستاد و استانها است. این موانع باید برطرف شود تا سرمایهگذاری به راحتی در مسیر تولید مسکن قرار گیرد.
وی ادامه داد: برای پیگیری شعار سال، نیاز به یک متولی خاص در سطح ملی و استانی وجود دارد. همچنین، رفع موانع سرمایهگذاری از دیگر اولویتهاست؛ موانع باید شناسایی و برطرف شوند.
نماینده ولی فقیه افزود: در حال حاضر، ایران با جمعیتی ۹۰ میلیونی روبهرو است. در تهران، ۵۱ درصد از مردم مستأجر و ۴۹ درصد صاحبخانه هستند. باید به مبدا مهاجرت توجه کنیم؛ بسیاری از مهاجران در مبدا خود دارای مسکن هستند، اما به دلایلی مجبور به مهاجرت میشوند که این امر خود چالشبرانگیز است.
روحانینژاد با تأکید بر اینکه تنها راهکار حل معضل مسکن، نسخه ارائهشده از سوی امام خمینی (ره) است، گفت: در این راهکار، تأسیس شورای مرکزی برای ساخت مسکن ارزانقیمت با صرفهجویی و دقت کامل پیشبینی شده و تأکید شده است که در ازای زمین، پولی پرداخت نشود. همچنین بنیاد مستضعفان باید در این زمینه مشارکت کند و از اراضی تصرفشده پهلوی و خاندانش در طرح تأمین مسکن استفاده شود.
وی در پایان گفت: اگر هزینه زمین از قیمت مسکن حذف شود، قیمت نهایی تا ۵۰ درصد کاهش مییابد. طبق قانون، تهیه اراضی مورد نیاز برای ساخت مسکن بر عهده دولت و بنیاد مستضعفان است. این اراضی باید بهصورت رایگان و قطعی در اختیار بنیاد مسکن قرار گیرد.