تلاش دستگاهها برای جلوگیری از کمبود یا قطع گاز ستودنی است
مخبر:
تلاش دستگاهها برای جلوگیری از کمبود یا قطع گاز ستودنی است
معاون اول رئیسجمهور گفت: تلاشهای شبانهروزی دستگاهها در روزهای گذشته برای جلوگیری از کمبود یا قطع گاز در کشور ستودنی است.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور ظهر امروز جمعه با حضور در مرکز مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران در جریان روند تولید، توزیع و میزان مصرف گاز کشور در روزهای گذشته با توجه به برودت شدید هوا قرار گرفت.
مخبر در بازدید از این مرکز و ارتباط مستقیم و ویدئو کنفرانسی با مجتمع گاز پارس جنوبی و همچنین مرکز دیسپچینگ استانهای خراسان رضوی و گلستان گزارشی از میزان تولید و استخراج گاز، پایداری شبکه توزیع و مصارف مورد نیاز مردم دریافت کرد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین در حاشیه این بازدید و در کارگروه هماهنگی و تأمین پایدار سوخت زمستانی ۱۴۰۱ با قدردانی از مردم فهیم ایران به دلیل همکاری با دولت و کمک به مدیریت مصرف گاز در کشور در روزهای گذشته تاکید کرد: ملت بزرگ، فرهیخته و اصیل ایران با برودت هوا در روزهای گذشته حماسهای دیگر در همکاری با دولت سیزدهم آفریدند و مسئولانه در مدیریت مصرف گاز به زحمتکشان وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران کمک کردند تا توانستیم با توجه به سرمای شدید و کم سابقه هوا با وضعیت مناسب و خوبی از این مرحله گذر کنیم.
مخبر همچنین از مردم خواست با توجه به پیش بینیهای هواشناسی مبنی بر کاهش دمای هوا در روزهای آینده همکاریهای خود را با خادمان شأن در شرکت ملی گاز همچنان ادامه دهند.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با قدردانی از رسانهها و سازمان صدا و سیما برای اهتمام ویژه و اقدام جدی در خصوص آگاهی بخشی و فرهنگسازی برای مردم، از اقدامات وزیر نفت و دست اندرکاران شرکت ملی گاز ایران در حوزه چرخه تولید و توزیع تا مصرف انرژی و گاز تقدیر کرد و افزود: تلاشهای شبانه روزی این دستگاهها در روزهای گذشته برای جلوگیری از کمبود و یا قطع گاز در کشور ستودنی است. خوشبختانه وزارت نفت از ماههای گذشته پیش بینیها و اقدامات لازم برای مدیریت مصرف گاز در کشور از جمله ذخیره سازی، نوسازی ناوگان حمل و نقل، افزایش تولید و بهسازی خطوط انتقال گاز را آغاز کرده بود که خوشبختانه در زمان کنونی شاهد به ثمر نشستن زحمات این وزارتخانه بودیم.
وی همچنین به مزیت اساسی و نعمت خدادادی گاز و نفت در کشور اشاره و تاکید کرد: متأسفانه در سالهای گذشته سرمایه گذاری مناسبی در این بخش انجام نشده بود که اگر صورت میگرفت، میتوانست در این برهه زمانی به عنوان یکی از مؤلفههای اقتدار اقتصادی نظام جمهوری اسلامی در منطقه و جهان شناخته شود اما در عین حال در دولت سیزدهم، سرمایه گذاری وسیعی برای بهره گیری از این ظرفیت بزرگ انجام شده تا کمک شایان توجهی به بهبود معیشت و سرانه درآمد مردم شود و در عین حال بتوانیم در روزهای سرد زمستانی صادرات گاز به کشورهای همسایه انجام دهیم.
گفتنی است طبق گزارش وزارت نفت حداکثر تولید گاز خام در کشور ۹۹۰ میلیون متر مکعب و میزان گاز تزریقی به شبکه گازرسانی بعد از پالایشگاه ۸۴۵ میلیون متر مکعب در روز میباشد که با کاهش دما میزان مصارف بخش خانگی، تجاری و صنایع تا ۶۸۵ میلیون متر مکعب در روز افزایش یافت و رکورد مصرف در کشور شکسته شد.