تحول آموزش و پرورش خوزستان با ۱۸ اقدام راهبردی در دستور کار مجلس – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :
سیدمحمد مولوی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشتماه جلسهای در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی به منظور رفع مشکلات آموزش و پرورش استان خوزستان برگزار شد که منجر به تصویب ۱۸ مصوبه مهم و راهبردی شد.
وی افزود: در این جلسه، مقرر شد کارگروه معین آموزش و پرورش استان خوزستان با مسئولیت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور تشکیل شود و ظرف یک ماه آینده آغاز به کار کند.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از مهمترین مصوبات این نشست، تسریع در فرآیند مولدسازی ۵۷ ملک شناساییشده در استان خوزستان بود که وزارت آموزش و پرورش مسئول اجرای آن شد و حداکثر ظرف سه ماه باید به نتیجه برسد.
مولوی از تصویب عضویت دائمی ادارهکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خوزستان در کمیته برنامهریزی استانداری خبر داد و گفت: این اقدام میتواند پیگیری مسائل مربوط به نوسازی مدارس را نظاممندتر و مستمرتر کند.
وی تأکید کرد: تأمین ۱۰۰ درصدی هزینه ایاب و ذهاب دانشآموزان در سراسر استان از دیگر مصوبات این جلسه بود که اجرای آن به وزارت آموزش و پرورش واگذار شد و باید در مدت دو ماه عملیاتی شود.
نایب رئیس اول کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی توضیح داد: با هدف تقویت زیرساختهای آموزشی، مقرر شد سهم اعتبارات توسعه و تجهیز مدارس استان به میزان یک و نیم برابر افزایش یابد که این امر با مسئولیت سازمان نوسازی مدارس و در مهلت دو ماهه پیگیری خواهد شد.
مولوی با اشاره به نقش نهادهای غیردولتی در توسعه فضاهای آموزشی اظهار کرد: احداث یکصد آموزشگاه توسط مؤسسه راه ایمان در مناطق محروم استان به شرط تخصیص معلم تا پایان سال ۱۴۰۵ مورد تصویب قرار گرفت.
وی افزود: مقرر شد اعتبار ۱۰۰ درصدی طرحهای مرتبط با آسیبهای اجتماعی در آموزش و پرورش استان خوزستان تأمین شود و وزارت آموزش و پرورش ظرف سه ماه این موضوع را اجرایی کند.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی از مصوبهای دیگر نیز خبر داد که بر اساس آن، شرکتهای زیرمجموعه وزارت نفت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف شدند بخشی از اعتبارات مسئولیت اجتماعی خود را صرف تأمین نیازمندیهای مدارس و هنرستانهای فنی و حرفهای خوزستان کنند؛ این برنامه نیز حداکثر ظرف دو ماه باید اجرایی شود.
مولوی بیان کرد: بر اساس یکی دیگر از مصوبات، سهم استان خوزستان از توزیع نیروی انسانی آموزش و پرورش به مدت چهار سال، یک و نیم برابر افزایش مییابد و همچنین سالانه ۵۰۰ نفر نیروی انسانی ثابت علاوه بر سهمیه تخصیصی، به استان اختصاص داده خواهد شد.
وی از تجهیز هنرستانهای دولتی، جوار و وابسته استان توسط شرکتهای وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد و گفت: این مصوبه نیز باید ظرف سه ماه به مرحله اجرا برسد.
نایب رئیس اول کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اختصاص اعتبارات ویژه از محل مسئولیتهای اجتماعی برای توسعه پروژههای نهضت عدالت آموزشی، اختصاص دو درصد از درآمدهای مالیاتی استان بر اساس بند (خ) ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم و همچنین تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبارات استانی ادارهکل نوسازی مدارس خوزستان، از دیگر مصوبات مهم این جلسه بود.
مولوی تأکید کرد: موضوع پیگیری ردیف اعتباری ویژه برای استانداردسازی سیستمهای سرمایشی و گرمایشی مدارس استان نیز در دستور کار قرار گرفت و مقرر شد سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ظرف ۶ ماه آن را به نتیجه برساند.
وی گفت: تشکیل کارگروه استانی برای شناسایی و جذب حداکثری ظرفیت مسئولیتهای اجتماعی شرکتهای بزرگ صنعتی، رشد اعتبارات استانی از ۹ به حداقل ۱۵ درصد در سال ۱۴۰۴ و نیز پیگیری برای تحقق ۲۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور شهید برای ساخت و تجهیز مدارس استان خوزستان از دیگر موارد مصوب شده در این جلسه مهم بود.