بکارگیری نیروهای حقالتدریس در مدارس ممنوع شد؟ – تابناک
به گزارش تابناک سیاسی و مجلس، در نشست علنی امروز (چهارشنبه یکم آذرماه) ادامه بررسی جزییات لایحه برنامه هفتم توسعه در دستور کار مجلس قرار گرفت و نمایندگان با بند (و) ماده ۹ و بند الحاقی ماده ۱۴ این لایحه موافقت کردند.
بر این اساس انجام هرگونه عملیات بانکی، واسپاری (لیزینگ) و صرافی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی و همچنین مشارکت در تأسیس و فعالیت نهادهای مالی و تصدی در صندوقهای سرمایه گذاری توسط بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی و اشخاص حقوقی که بیش از ۲۰ درصد سهام دارند یا در تعیین هیأت مدیره مؤثرند، بدون اخذ مجوز از شورای پول و اعتبار ممنوع است.
نمایندگان در ادامه این جلسه با بند الحاقی ماده ۱۴ بدین شرح موافقت کردند که بر اساس آن دولت مکلف شد تا یک سوم از سه درصد درآمد حاصل از صادرات نفت خام و گاز طبیعی را به نرخ قیمت صادراتی به استانهای نفتخیز و گازخیز اختصاص دهد.
در ادامه نمایندگان با بند (الحاقی ۴) ماده ۷۵ و بند الحاقی ۲ ماده ۷۸ این لایحه موافقت کردند. بر این اساس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما مکلفند نسبت به پوشش بیمه تامین اجتماعی اعم از خدمات درمانی و بازنشستگی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه اقدام کنند.
بکارگیری نیروهای حقالتدریس در مدارس ممنوع شد؟
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی برنامه توسعه هفتم تصویب کردند که بکارگیری هرگونه نیروی جدید از طریق خرید خدمات آموزشی، حقالتدریس آزاد و آموزشیار نهضت سوادآموزی در مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی دولتی را ممنوع کردند.
در ماده ۸۸ لایحه برنامه هفتم توسعه آمده است: به منظور ارتقای کیفیت نیروی انسانی آموزش و پرورش به عنوان محور تحول در نظام تعلیم و تربیت کشور، اقدامات ذیل انجام می گیرد:
(ج)- هرگونه بکارگیری نیروی جدید از طریق خرید خدمات آموزشی، حق التدریس آزاد و آموزشیار نهضت سوادآموزی به جز افرادی که در سنوات گذشته تحت این عناوین و به صورت مستمر شاغل در آموزش و پرورش بوده اند، در مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی دولتی ممنوع است. مقررات این حکم مانع از مشارکت افتخاری نخبگان بدون ایجاد هرگونه تعهد استخدامی برای دولت، نیست.