اقتصادی

بهترین واردکننده‌های مواد اولیه شیمیایی

به گزارش هشت صبح و به نقل از انتخاب :

آشنایی با کاربردی‌ترین مواد اولیه شیمیایی

بهترین مواد اولیه شیمیایی که در بسیاری از آزمایشگاه‌ها به چشم می‌خورند، غالبا در حالت‌های شیمیایی و فیزیکی متفاوتی وجود دارند. این مواد یا به صورت طبیعی و یا مصنوعی(سنتتیک) ساخته و در آزمایشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. از آنجایی که پرداختن به تمامی این مواد کار بسیار دشواری است، سعی داریم تا با پرداختن به انواع حلال‌ها، گامی در جهت افزایش دانش آزمایشگاهی شما عزیزان برداریم. همانگونه که می‌دانید، در یک واکنش شیمیایی برخی مواد به عنوان حلال و برخی دیگر به عنوان حل‌شونده عمل می‌کنند. حلال‌ها به صورت کلی به حلال‌های آلی و حلال‌های غیرآلی یا حلال‌های قطبی و غیر قطبی تقسیم می‌شوند. هر یک از این دو گروه خود دارای حلال‌های هیدروکربنی، آلیفاتیک، آروماتیک، اکسیژن‌دار، هالوژنه، ترپنی و … می‌باشند. لازم به ذکر است که انواع حلال‌ها تنها به موارد ذکر شده ختم نمی‌گردد.

در بین مواد اولیه شیمیایی که به عنوان حلال مورد استفاده قرار می‌گیرند، انواع قطبی کاربرد بیشتری نسبت به نمونه‌های غیر قطبی دارند. از حلال‌های رایج موجود در بسیاری از آزمایشگاه‌ها می‌توان به آب مقطر، اتانول، استون، بنزن‌، اترها، تولوئن، تربانتین، تینرها و … اشاره کرد. امروزه به علت پیشرفت علم شیمی، حتی حلال‌های چند جزئی نیز ساخته شدند تا نیاز کاربران را برآورده سازند. به عنوان مثال، حلال ۶۴۸ از ۵۰% بوتیل استات، ۱۰% اتانول، ۲۰% بوتانول و ۲۰% تولوئن ساخته می‌شود. در تقسیم‌بندی اختصاصی‌تر، حلال‌ها را به ۳ گروه غیر قطبی، آپروتیک و قطبی پروتیک تقسیم می‌کنند. این حلال‌ها در ساختار شیمیایی، نقطه جوش، ثابت دی‌الکتریک، چگالی و مومنتم دوقطبی دارای تفاوت‌های فاحشی هستند. با ما همراه باشید تا شما عزیزان را با هرآنچه که در رابطه با این حلال‌ها وجود دارد، آشنا کنیم.

کاربرد مواد اولیه شیمیایی در زندگی روزمره

کاربرد مواد اولیه شیمیایی

پس از پرداختن به برخی انواع مواد اولیه شیمیایی، اکنون اجازه دهید شما عزیزان را با موارد مصرف و کاربردهای این مواد آشنا کنیم. هر کجا که ماده‌ای ساخته می‌شود(صرف نظر از شکل ظاهری آن) یک فاز حلال و یک فاز حل‌شونده وجود دارد. حلال‌ها در صنایع شیمیایی، داروسازی، محصولات غذایی، محصولات آرایشی و بهداشتی، پتروشیمی، فرآیندهای تصفیه و … نقش بسزایی بازی می‌کنند. ساخت رنگ‌ها، پاک‌‌کننده‌ها، چسب‌ها و عطرها بدون وجود حلال‌ها امکان‌پذیر نیست. از این رو، در این بخش شما عزیزان را با کاربرد برخی از معروف‌ترین حلال‌های آزمایشگاهی آشنا می‌کنیم:

۱.اتانول: از این ماده در ساخت رزین‌های طبیعی، پلی وینیل بوتیرات، پلی وینیل استات، میکروب‌کش‌ها، سوخت، ماده‌ی کسل‌کننده در صنایع پتروشیمی، داروسازی و … استفاده می‌شود.

۲.استون: حلال رنگ‌ها، لاک‌ها، چربی‌ها و حتی برخی واکنش‌های شیمیایی؛ حل‌کردن مواد باقی‌مانده‌ی واکنش در ظروف آزمایشگاهی و … به کمک استون انجام می‌گیرد.

۳.تولوئن: از تولوئن به عنوان حل‌کننده‌ی مواد نامحلول در آب مانند گریس و روغن، ساخت رنگ و رزین، ساخت لاستیک، چسب، زدودن گریس و چربی و … استفاده می‌کنند.

۴.بنزن: این ماده حلال مناسبی برای ساخت لاستیک، تایر، رزین، چسب، رنگ، نایلون و استایرن می‌باشد.‌

۵.حلال‌های اکسیژن‌دار: ساخت دارو، رنگ، جوهر، لوازم آرایشی و بهداشتی، عطرها، چسب، مواد غذایی، شوینده‌ها و … به کمک این حلال‌ها صورت می‌گیرد.

۶.حلال‌های هالوژنی: از حلال‌های هالوژنی می‌توان برای تولید رنگِ پلاستیک، جوهر چاپ، فیلم‌های عکاسی، تمیز کردن قطعات مکانیکی قطار و هواپیما و … استفاده نمود.

۷.حلال‌های ترپنی: این حلال‌ها گزینه‌های مناسبی برای رنگ‌سازی، عکاسی، ساخت رنگ‌های ساختمانی هستند.

۸.آلی: داروسازی، صنایع شیمیایی، استخراج، تمیزکاری، رنگ‌سازی و لاک، ساخت پلاستیک و پلیمر، صنایع آرایشی و بهداشتی، تصفیه و … .

۹.حلال‌های آلی غیر قطبی: ترکیب‌کردن روغن‌ها و هیدروکربن‌ها، استخراج فلزات از سنگ معدن‌ها و … .

تاثیر انتخاب حلال مناسب در روند واکنش

معیارهای انتخاب یک حلال مناسب

در زمان کار با مواد اولیه شیمیایی، انتخاب یک حلال مناسب به اندازه‌ی انتخاب مواد واکنش‌دهنده و کاتالیزور اهمیت دارد. از این رو، برای انتخاب حلال مورد نیاز آزمایش خود حتما به برخی نکات توجه نمایید. اولین نکته، بررسی میزان حلالیت واکنش‌دهنده‌ها و کالیزروها در حلال است. حلال شما باید توانایی ایجاد پیوند‌های موثر و مشارکت در واکنش مورد نظر شما را داشته باشد. اگر حلال مورد نظر نتواند به عنوان یک پل میان مواد عمل کند، گزینه‌ی مناسبی برای واکنش شما نخواهد بود. دومین ویژگی بارز، توجه به خصوصیات فیزیکی و شیمیایی حلال است. نقطه‌ی ذوب و جوش، دانسیته، اشتعال‌زایی، قطبیت و … از جمله ویژگی‌هایی هستند که می‌بایست در میان حلال و حل‌شونده‌های شما دارای تناسبی معنادار باشند. به عنوان مثال، نمی‌توانید از یک حلال قطبی برای واکنشی استفاده کنید که ذرات واکنش‌دهنده ناقطبی هستند.

ویژگی مهم دیگر حلال، فرآیندهای جداسازی محصولات از آن می‌باشد. اینکه اَفینیتی حلال و حل‌شونده به چه میزان قوی است تاثیر فراوانی در انتخاب روش استخراج محصولات و هزینه‌های آزمایش دارد. زمانی که میل پیوند میان حلال و محصولات بیشتر است، شما ناچار به استفاده از روش‌های استخراجی خواهید بود که علاوه بر سخت‌تر بودن فرآیند، گرانتر نیز خواهند بود. آخرین ویژگی حلال که می‌بایست به آن توجه نمایید، قابلیت بازیافت حلال پس از واکنش است. حلال‌هایی که پس از پایان واکنش قابل بازیافت و استفاده مجدد هستند، گزینه‌های ایده‌آل‌تری برای انجام فرآیندهای گوناگون می‌باشند. زیرا در وهله‌ی اول، این نوع حلال‌ها برای بازیافت و رسیدن به خلوص قبلی خود به فرآیندهای ساده‌تری نیاز دارند. از سوی دیگر، استفاده از این حلال‌ها شما را با با هزینه‌های خرید مجدد حلال مواجه نخواهند کرد.

خرید بهترین حلال از معتبرترین شرکت‌ها

معتبرترین شرکت‌های عرضه‌کننده ی مواد اولیه شیمیایی

در زمان کار با مواد شیمیایی، آشنایی با معتبرترین شرکت‌های واردکننده مواد شیمیایی می‌تواند تاثیر فراوانی در روند کاری شما داشته باشد. شرکت‌های فراوانی در ایران وجود دارند که سالیان زیادیست در این زمینه فعالیت می‌کنند. از جمله‌ این شرکت‌ها می‌توان به شرکت پارس خورشید، هومن تجارت ماندگار و پایا صنعت توانا اشاره کرد. این سه شرکت با عرضه‌ی مواد آزمایشگاهی مرغوب توانسته‌اند رضایت مشتریان خود را جلب نمایند. شرکت هومن تجارت ماندگار با فعالیت بیشتر در زمینه‌ی ارائه‌ی انواع رنگ به علاقه‌مندان در این زمینه توانسته است محبوبیت فراوانی را در میان مشتریان خود نسبت به رقبا بدست آورد. شرکت پایا صنعت توانا نیز به علت فعالیت فراوان در زمینه‌ی واردات و صادرات انواع تجهیزات آزمایشگاهی و صنعتی، به یکی از شرکت‌های قدرتمند در این زمینه تبدیل شده است.

در رابطه با شرکت پارس خورشید، نکات فراوانی وجود دارد که سبب افزایش محبوبیت و اعتبار این شرکت گردیده است. شرکت پارس خورشید نه تنها سالیان زیادیست که به عنوان یکی از عرضه‌کنندگان مواد شیمیایی در ایران فعالیت می‌کند؛ بلکه تجهیزات و محصولات مورد نیاز بسیاری از صنایع را نیز برای مشتریان علاقه‌مند به زمینه‌های تولیدی فراهم می‌نماید. از این رو، خانواده‌ی بزرگ مشتریان شرکت پارس خورشید به سبب تنوع محصولات، مواد و کالاهای این شرکت توانسته‌اند خریدی متفاوت را تجربه کنند. مهم نیست که در یک آزمایشگاه کوچک مشغول به کار هستید یا در کارخانه‌ای مجهز و معروف! شرکت پارس خورشید همواره می‌تواند بسیاری از نیازهای حیطه‌ی شغلی شما را برآورده سازد. اگر شما عزیزان نیز علاقه‌مند به فعالیت در زمینه‌های آزمایشگاهی و صنعتی هستید، شرکت پارس خورشید می‌تواند منبع معتبر و قابل اطمینانی برای تهیه ملزومات آزمایشگاهی و صنعتی شما باشد.

نکات ایمنی مهم در زمان کار با انواع مواد شیمیایی

یکی از مهمترین موضوعات در زمان کار با مواد اولیه شیمیایی، رعایت نکات ایمنی است. بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد مواد شیمیایی که در آزمایشگاه‌ها و صنایع بکار می‌روند به علت ماهیت شیمیایی و خلوص بالایی که دارند برای انسان و محیط زیست بسیار خطر آفرین هستند. از این رو، در زمان کار با این مواد حتما به نکات ایمنی توجه نمایید. اولین موضوعی که باید به آن دقت کنید استفاده از دستکش، ماسک، روپوش، عینک و سایر لوازمی است که موجب حفظ سلامت شما در حین کار می‌شوند. شاید باور این موضوع برای شما عزیزان دشوار باشد اما پودر ویتامین‌ها نیز می‌توانند باعث سوختگی شیمیایی و مرگ کارکنان در حین کار و ساخت داروها شوند. ویتامین‌هایی که ما آنها را به عنوان مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت خود می‌شناسیم!

موضوعی دیگری که می‌بایست توجه شما عزیزان را به آن جلب کنیم، علائم و اختصارات شیمیایی مواد است. هر ماده با توجه به ساختار فیزیکی و شیمیایی خود دارای قابلیت‌های متفاوتی است. دانشمندان با توجه به شناختی که از ماده‌ی مذکور دارند، این قابلیت‌ها را در قالب علائم اختصاری و نشانه‌های خاصی بر روی لیبل ماده درج می‌کنند. از این طریق، زمانی که شما برای اولین بار با ماده‌ی جدیدی مواجه می‌شوید، با خواندن این اطلاعات نه تنها می‌توانید به ماهیت ماده‌ی مورد نظر پی ببرید، بلکه راه‌های محافظت از خود در برابر آن ماده را نیز خواهید فهمید. این علائم براساس استانداردهای شیمی در نظر گرفته شده‌اند و دارای معانی یکسانی در تمام محصولات هستند. میزان سمیت، اشتعال‌زایی، رادیواکتیویتی و … نمونه‌هایی از اطلاعاتی هستند که با این علائم اختصاری بر روی لیبل ماده‌ی مورد نظر درج می‌گردند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا