اقتصادی

بررسی‌های میدانی از سطح شهر‌ها و فروشگاه‌ها حاکی از حضور کفش‌های وارداتی است که بصورت قاچاق وارد کشور شده / در سال‌های گذشته با وجود کاهش ارزش ریال در برابر دلار که در همه کشور‌های دنیا باعث رشد صادرات می‌شود، شاهد کاهش صادرات انواع کفش هستیم

به گزارش هشت صبح و به نقل از انتخاب :

صنعت کفش ایران این روز‌ها درگیر قاچاق بسیار بالا و رکود است. کفش ایرانی طی سال‌های اخیر با کاهش میزان درآمد طبقه متوسط دچار چالش‌های اساسی شده و گاهی اوقات نیز خبر تعطیل شدن کارگاه‌ها و کارخانه‌های این حوزه را می‌شنویم. اما به واقع اعداد و ارقام از وضعیت کفش ایران چه می‌گویند؟ 

علی لشکری، عضو هیئت رئیسه جامعه صنعت کفش ایران، درباره میزان صادرات کفش به «انتخاب» گفت:  صادرات انواع کفش در شش ماهه اول سال جاری حدود ۵۴ میلیون دلار بود که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته از نظر وزنی رشد ۵ درصد و از نظر ارزش حدود ۲۴ درصد رشد داشته است. برآورد‌های به عمل امده در کمیسیون امار جامعه صنعت کفش با استفاده از تحلیل امار‌های گمرک نشان می‌دهد که در شش ماهه اول امسال حدود ۲۶ میلیون زوج انواع کفش با متوسط هر زوج معادل ۱، ۹۸، دلار صادرات به کشور‌های مختلف داشتیم. 
 
او افزود: ۹۰ درصد صادرات کفش ایران به عراق و افغانستان و آذربایجان بوده است، حدود ۲۹ درصد صادرات کفش از گمرک زرندیه، ۱۵ درصد از گمرک قم، ۱۳ درصد از سومار و ۱۰ درصد از گمرک مشهد بوده است. 
 
وی در رابطه با ادعا میزان بالا قاچاق کفش در ایران بیان کرد: در دوره مورد بررسی از نظر امار رسمی گمرک، واردات انواع کفش بصورت قانونی و رسمی، عدد بسیار ناچیز وارد کشور شده است ولی بررسی‌های میدانی از سطح شهر‌ها و فروشگاه‌ها حاکی از حضور کفش‌های وارداتی است که بصورت قاچاق وارد کشور شده است. در شش ماهه اول سال جاری حدود ۶، ۵ میلیون دلار انواع کیف صادر شده است که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته رشد ۵ درصد داشتیم که حدود ۸۶ درصد صادرات انواع کیف به کشور عراق بوده است.
 
عضو جامعه صنعت کفش ایران، درباره کاهش میزان صادرات کفش اظهار داشت: در حال حاضر یکی از مهم‌ترین دلیل رشد ضعیف صادرات صنعت کفش، تفاوت آشکار ارز نیمایی با ارز آزاد و نرخ تسویه ارزی در تعهد ارزی صادر کنندکان است، در سال‌های گذشته با وجود کاهش ارزش ریال در برابر دلار که در همه کشور‌های دنیا باعث رشد صادرات می‌شود، شاهد کاهش صادرات انواع کفش هستیم، بطوریکه با وجود جهش نرخ ارز حدود ۴۱٫۶ برابر در سال ۱۴۰۲ شاهد کاهش ۶۲ درصدی ارزش صادرات انواع کفش از ۱۵۰ میلیون دلاری سال ۱۳۹۰ به ۹۳ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲هستیم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا