سیاسی

اهمیت پاسخ نظامی به رژیم صهیونیستی در تحکیم عنصر بازدارندگی – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :

به گزارش خبرگزاری مهر، بازدارندگی معادله پیچیده‌ای است که همواره مورد توجه تحلیلگران سیاسی و نظامی کشورها قرار دارد و جمهوری اسلامی ایران نیز در طول سال‌های بعد از انقلاب و مخصوصاً پس از جنگ تحمیلی به ایجاد توان بازدارندگی با استفاده از اهرم‌های مختلف اهتمام داشته است.

تقریباً همه روسای جمهور آمریکا بعد از جنگ تحمیلی توسل به قدرت نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران را در دستور کار اعلامی خود داشته‌اند ولی این تهدید هیچگاه جامه عمل نپوشیده است.

عدم اعتبار عملی تهدید نظامی علیه ایران

باراک اوباما شاید آخرین رئیس جمهور آمریکا بود که چند بار در اظهاراتش جمله «همه گزینه‌ها علیه ایران روی میز است» را به کار برد و هدفش نیز این بود که به افکار عمومی جهان و ایران پیام تهدید نظامی بدهد. با این حال او نیز نتوانست این تهدید را عملی کند و پس از او دونالد ترامپ رئیس جمهور تندروی آمریکا و همچنین جو بایدن رئیس جمهوری فعلی آمریکا دیگر از عبارت تهدید نظامی علیه ایران استفاده نکردند.

افزایش ظرفیت نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران در کنار حمایت از محور مقاومت و فلسطین به عنوان مرز اعتقادی جمهوری اسلامی ایران، دو عامل مهم بازدارنده در شکل‌گیری تهدید جدی نظامی علیه ایران بوده است. اما در سال‌های گذشته رژیم صهیونیستی اقداماتی در منطقه و حتی داخل جمهوری اسلامی ایران شکل داده که معادله امنیت و بازدارندگی را دچار تغییراتی کرده و الزاماتی را پدید آورده است. به نظر می رسد ائتلاف غرب به رهبری آمریکا درصدد معتبر کردن مجدد گزینه نظامی علیه ایران و به چالش کشیدن معادله امنیت در کشور هستند.

ایران همزمان با ظهور پدیده‌ای تحت عنوان «داعش» توسط رژیم صهیونیستی و آمریکا در منطقه برای تامین امنیت کشور و منطقه و حضور مستشاری در کشورهایی چون سوریه داشت. بخشی از اقدامات ضد ایرانی رژیم صهیونیستی در خارج از ایران و شامل ترور مستشاران ایرانی و حمله به مقرهای مستشاری ایران در کشورهایی چون سوریه بوده است.

۲۸ دی‌ماه ۱۳۹۳

سردار محمدعلی الله‌دادی، از مستشاران نظامی ایرانی حاضر در سوریه، درجریان حمله موشکی ارتش رژیم‌صهیونیستی به خودرویی که از لبنان به طرف سوریه عازم بود، به‌همراه ۴ نفر دیگر، ازجمله فرزند شهید عماد مغنیه، در منقه قنیطره به شهادت رسید.

۲۰ فروردین‌ماه ۱۳۹۷

۷ مستشار نظامی ایرانی در جریان حمله موشکی رژیم‌صهیونیستی به فرودگاه نظامی تیفور در استان حمص سوریه به شهادت رسیدند.

۱۷ اسفندماه ۱۴۰۰

در جریان حمله جنگنده‌های رژیم‌صهیونیستی به حومه دمشق، دو تن از مستشاران ایرانی به نام‌های «مرتضی سعیدنژاد» و «احسان کربلایی‌پور» به شهادت رسیدند.

۱۱ آذرماه ۱۴۰۲

«محمدعلی عطایی شورچه» و «پناه تقی‌زاده» دو مستشار ایرانی حاضر در سوریه، هنگام انجام ماموریت مستشاری ازسوی رژیم‌صهیونیستی به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.

۴ دی‌ماه ۱۴۰۲

در جریان حمله هوایی ارتش رژیم‌صهیونیستی، سیدرضی موسوی از مستشاران نظامی بلندپایه ایرانی حاضر در سوریه و از یاران دیرین شهید حاج قاسم سلیمانی، به شهادت رسید.

اهمیت پاسخ نظامی به رژیم صهیونیستی در تحکیم عنصر بازدارندگی

۳۰ دی‌ماه ۱۴۰۲

۵ مستشار نظامی ایرانی، ازجمله «حجت‌الله امیدوار» با نام عملیاتی حاج صادق، درجریان حمله ارتش رژیم صهیونیستی در منطقه «المزه» دمشق به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.

با مطالعه روند ترور مستشاران ایرانی در سوریه و همچنین با در نظر گرفتن اقدامات تروریستی همچون ترور شهید سلیمانی در عراق شاهد یک روند رو به رشد در تعداد و کیفیت اقدامات ضد امنیتی علیه جمهوری اسلامی ایران هستیم.

حمله به عین الاسد

ایران پس از ترور سردار سلیمانی پایگاه عین الاسد در عراق را که مقر نیروهای آمریکایی است، مورد هدف قرار داد که به عنوان اولین حمله یک کشور به پایگاه نظامی آمریکایی‌ها بازتابی جهانی داشت.

جرات حمله به مکان دیپلماتیک و «وعده صادق»

۱۳ فروردین ۱۴۰۳ رژیم صهیونیستی طی یک اقدام بی‌سابقه تروریستی با یک حمله هوایی کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق را مورد هدف قرار داد که طی آن سردار محمدرضا زاهدی از فرماندهان ارشد نیروی قدس سپاه و تنی چند از نیروهای ایرانی در این کنسولگری به شهادت رسیدند. اقدامی بی‌سابقه که نشان از تصمیم اسرائیل بر افزایش سطح ترورهای خود و جرات این رژیم بر حمله به یک مکان دیپلماتیک داشت.

اهمیت پاسخ نظامی به رژیم صهیونیستی در تحکیم عنصر بازدارندگی

این اقدام تروریستی جمهوری اسلامی ایران را بر آن داشت که عملیات وعده صادق را در شکل و ابعادی غیر قابل تصور برنامه‌ریزی و اجرایی کند.

ایران برای اولین بار در این اقدام عملیاتی مواضع رژیم صهیونیستی را به طور مستقیم مورد هدف قرار داد؛ این در حالیست که پیش بینی تحلیلگران و سیاستمداران صهیونیستی و دیگر صاحب نظران منطقه‌ای این بود که ایران حداکثر یکی از پایگاه‌های منطقه این رژیم را مورد هدف قرار می‌دهد.

پس از عملیات وعده صادق که جزئیات تلفات آن هیچگاه از سوی صهیونیست‌ها خبری نشد، تا چند ماه این رژیم هیچ اقدام تروریستی دیگری علیه جمهوری اسلامی ایران انجام نداد ولی با تغییر چند معادله که شاید یکی از آنها تغییر دولت در جمهوری اسلامی ایران و عدم تعادل سیاسی در کشور برای اتخاذ تصمیمی واحد باشد، تلقی صهیونیست‌ها بر این شد که ترور اسماعیل هنیه در خاک جمهوری اسلامی ایران قطعاً هزینه اندک برای این رژیم خواهد داشت.

اهمیت پاسخ نظامی به رژیم صهیونیستی در تحکیم عنصر بازدارندگی

بر کسی پوشیده نیست که حزب الله به عنوان بازوی محور مقاومت در لبنان، فرزند انقلاب اسلامی است و اینکه امروز مقامات صهیونیستی به راحتی از ترور دبیرکل حزب الله لبنان صحبت به میان می‌آورند و طی یک ماه اخیر بخش زیادی از کادر فرماندهی آن را ترور کرده‌اند نشان از برآوردهای جدیدی از ظرفیت بازدارندگی محور مقاومت در قبال اقدامات تروریستی است.

اهمیت پاسخ نظامی به رژیم صهیونیستی در تحکیم عنصر بازدارندگی

ایران ورود خواهد کرد

حسن هانی زاده کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت و گو با مهر می گوید: «محور مقاومت نوعاً توانمندی بالایی برای بازدارندگی دارد ولی اگر شرایط اقتضا کند ایران ورود پیدا خواهد کرد؛ هرچند که اگر این ورود مستقیم نباشد، ایران مدیریت جنگ را بر عهده خواهد گرفت.»

اسرائیل گستاخ‌تر و جری‌تر خواهد شد

روح الله متفکرآزاد عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در زمینه معتقد است: باید در مقابل رژیم صهیونیستی اقدامی قاطع کرد، چرا که اگر این کار صورت نگیرد، ممکن است این رژیم پس از لبنان به سایر کشورهای منطقه حتی ایران حمله کند. رژیم صهیونیستی به حدی از توهم و توحش رسیده است که در صورتی که به این رژیم پاسخ قاطع داده نشود، گستاخ‌تر و جری‌تر خواهد شد.

پر واضح است که رژیم صهیونیستی برای عبور از وضعیت فعلی نیازمند افزایش سقف اقدامات نظامی و تروریستی خود در سطح منطقه است و بعید نیست که در ایام پیش رو چه به صورت مستقیم و چه غیر مستقیم، چه به صورت ترور و چه به صورت حمله نظامی مواضع جمهوری اسلامی ایران در داخل و یا خارج از کشور مورد تعرض قرار دهد. امری که قطعاً معادله بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران را با چالشی جدی مواجه خواهد کرد و امنیت سیاسی اقتصادی و نظامی کشور را با شکل مواجه می‌کند.

اقدام رژیم صهیونیستی به ترور سید حسن نصرالله فارغ از نتیجه بخش بودن یا نبودن آن هشدار جدی به فضای داخلی ایران است که تصمیمی سخت و جدی برای مقابله با اقدامات پیش‌رونده تروریستی این رژیم اتخاذ کنند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا