تیتر یک

افشای ابعاد واقعی خسارت‌های ناشی از اصابت موشک‌های ایرانی به مجتمع پالایشگاه‌های «بازان» در حیفا؛ بازسازی کامل مجتمع زودتر از سال ۲۰۲۸ به پایان نخواهد رسید / مخزن تقطیر‌ها قابل تعمیر نیستند / آسیب به مخزن تقطیر‌ها به‌طور مستقیم بر توانایی تولید بنزین استاندارد مورد نیاز اقتصاد و تأمین آن به مصرف‌کنندگان تأثیر می‌گذارد

به گزارش هشت صبح و به نقل از انتخاب :

کانال ۱۲ اسرائیل نوشت: سند دولتی جدیدی که امروز (دوشنبه) منتشر شده، ابعاد واقعی خسارت‌های ناشی از موشک‌های ایرانی که به مجتمع پالایشگاه‌های «بازان» در حیفا اصابت کردند را فاش می‌کند. این سند توسط وزارت کشور در چارچوب روند تأیید عملیات بازسازی منتشر شده و فهرست جدیدی از ساختمان‌ها و تأسیسات آسیب‌دیده که تاکنون گزارش نشده بودند را شرح می‌دهد. از جمله ادعا شده که این آسیب بر ظرفیت تولید و تأمین بنزین تأثیر می‌گذارد — این در حالی است که پیش‌تر وزیر انرژی، الی کوهن، اعلام کرده بود که آسیب به این مجتمع به تأمین سوخت لطمه‌ای نخواهد زد.

 

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: بر اساس این سند، بازسازی کامل مجتمع زودتر از سال ۲۰۲۸ به پایان نخواهد رسید — یعنی حدود سه سال از امروز، و حدود سه سال زودتر از موعد برنامه‌ریزی‌شده برای تخلیه مجتمع در سال ۲۰۳۱ طبق تصمیم دولت در این زمینه.

 

مجتمع بازان هم در جریان عملیات «عم کلبیا» در ژوئن گذشته و هم در جریان عملیات «شائاگت هاآری» در مارس اخیر، هدف موشک‌های ایرانی قرار گرفت. آسیب وارده در «عم کلبیا» شدیدتر ارزیابی می‌شود و جان سه کارمند بازان — ایگور پردکین، اوری لوی و دنی آبراهام — را گرفت. نیروگاه برق این مجتمع در آن حادثه به گونه‌ای آسیب دید که منجر به توقف کامل تمام تأسیسات پالایش شد. بازان در گزارش به بورس، آن‌گاه خسارت را ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون دلار برآورد کرده بود.

 

در جریان «شائاگت هاآری»، این مجتمع دو بار مورد اصابت قرار گرفت: بار اول از پرتاب‌های ساقط‌شدهٔ رهگیر و بار دوم از اصابت مستقیم موشک به سقف مخزن تقطیرها.

 

در حالی که بازان پس از حادثه ژوئن ۲۰۲۵ (سال قبل) به بورس گزارش داده بود که نیروگاه برق مجتمع «به طور قابل‌توجهی آسیب دیده»، درباره آسیب مارس اخیر اعلام کرد که «خسارت اساسی نیست» و «همه تأسیسات تولید فعال هستند». وزیر انرژی و زیرساخت، الی کوهن، در آن زمان حتی گفته بود که «آسیب به تأسیسات تولید وارد نشده و به تأمین سوخت لطمه‌ای نخواهد زد». مقامات ارشد صنعت انرژی نیز می‌گویند علی‌رغم توقف فعالیت هر دو پالایشگاه در جریان جنگ، نیازی به باز کردن ذخایر اضطراری اقتصاد کشور نبوده است.

 

سند دولتی جدیدی که وزارت کشور منتشر کرده — پیش‌نویس دستوری درباره اعطای معافیت از مجوز برای عملیات لازم جهت بازسازی خسارات مجتمع پالایشگاه در خلیج حیفا — اکنون فهرستی از خسارات وارده به این مجتمع را که تاکنون گزارش نشده بودند، شرح می‌دهد:

 

– در کنار آسیب گزارش‌شدهٔ توربین‌های گازی در عملیات «عم کلبیا»، سند جدید همچنین آسیب به دیگ‌های بخار، اتاق‌های برق و سایر سیستم‌های کمکی را شرح می‌دهد.

 

– مخزن تقطیرهایی که در جریان «شائاگت هاآری» آسیب دید، قابل تعمیر نیست و نیاز به ساخت کامل یک مخزن جایگزین جدید با ظرفیت تا ۱۲,۷۰۰ متر مکعب دارد.

 

– مساحت ساخت‌وسازی که برای بازسازی داخل مجتمع بازان تأیید شده، تقریباً دو برابر چیزی است که پس از «عم کلبیا» تأیید شده بود.

 

– بر اساس این سند، آسیب به مخزن تقطیرها بر ظرفیت ذخیره‌سازی مجتمع تأثیر گذاشته — چیزی که «به‌طور مستقیم بر توانایی تولید بنزین استاندارد مورد نیاز اقتصاد و تأمین آن به مصرف‌کنندگان تأثیر می‌گذارد».

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا