اغلب ایرانیان با مشکل روادید برای سفر به چین مواجه هستند – هشت صبح

Print Friendly, PDF & Email


به گزارش خبرنگار مهر، دور نخست مذاکرات رؤسای انجمن‌های دوستی ایران و چین امروز (شنبه) و پیش از برگزاری نشست افتتاحیه رسمی این اجلاس، با حضور علاءالدین بروجردی رئیس انجمن دوستی ایران و چین و «یانگ ونمینگ» رئیس انجمن دوستی چین با سایر کشورها و جمعی از اعضای هیأت مدیره دو انجمن در محل هتل پارسیان آزادی تهران برگزار شد.

بروجردی در این نشست ضمن خوش آمدگویی به اعضای هیأت چینی و ابراز خرسندی از سفر آنان به تهران، نقش و جایگاه انجمن‌های دوستی را در کمک به پیشبرد روابط جمهوری اسلامی ایران و چین در زمینه‌های گوناگون فرهنگی، گردشگری، اقتصادی و … جایگاهی برجسته و اثرگذار دانست.

رئیس انجمن دوستی ایران و چین با اشاره به اینکه بسیاری از مقامات عالی و مسئولان جمهوری اسلامی ایران در دوره بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به چین سفر کرده‌اند که از جمله تاریخی‌ترین و مهم‌ترین آنها می‌توان به سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی به چین در دوره ریاست جمهوری ایشان اشاره کرد، افزود: سفرهای متقابل مقامات عالی دو کشور نشان دهنده اراده قوی سران و رهبران دو طرف برای توسعه و تحکیم مناسبات است.

بروجردی با اشاره به ضرورت تبادل تجربیات میان دو انجمن، تاکید کرد که این موضوع می‌تواند نقش مهمی در توسعه همکاری‌های دو انجمن در راستای کمک به دولت‌های دو طرف در تقویت روابط دو جانبه ایفا کند.

وی در ادامه به عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس در کنار چین اشاره کرد و گفت: حمایت چین از عضویت ایران در سازمان‌های بین المللی و منطقه‌ای حائزاهمیت فراوان است و معتقدیم در کنار چین و دیگر کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس باید گام‌های بلندی در زمینه همکاری‌های دو و چند جانبه برداریم.

رئیس انجمن دوستی ایران و چین با اشاره به حمایت‌ها و کمک‌های چین در دوران سخت نظیر هشت سال جنگ تحمیلی و دوران شیوع ویروس کرونا، گفت: در این شرایط سخت شاهد همکاری خوب دوستان چینی بودیم و ما از این همکاری‌ها در شرایط سخت، قدردانی می‌کنیم.

بروجردی در بخشی دیگر از سخنانش به علاقمندی مردم دو کشور ایران و چین برای سفر به کشورهای یکدیگر اشاره کرد و گفت: ایران برای سفر شهروندان برخی کشورها از جمله چین به صورت یکطرفه قانون لغو روادید را به اجرا گذاشته و امیدواریم که شرایط سفر شهروندان ایرانی به چین و موضوع صدور روادید برای آنها به ویژه برای شرکت در نمایشگاه‌های بزرگ و مهم اقتصادی و تجاری چین، وضعیت بهتری پیدا کند.

رئیس انجمن دوستی ایران و چین با اشاره به حملات و جنایات وحشیانه رژیم اشغالگر صهیونیستی به مردم غزه و مواضع مشترک ایران و چین در حمایت از مردم مظلوم فلسطین، تاکید کرد: با اوج گیری درگیری‌های غزه و تهاجم وحشیانه ارتش اسرائیل به مردم بی دفاع به ویژه زنان و کودکان، هر دو کشور بر این عقیده هستند که هرچه سریع‌تر باید جلوی این اقدامات جنایتکارانه و ضد بشری گرفته شود و به این وضعیت اسف بار پایان داده شود.

بروجردی در ادامه به بخشی دیگر از مواضع مشترک تهران و پکن در خصوص مسائل منطقه‌ای و بین المللی اشاره کرد و گفت: دو کشور در باره بسیاری از مسائل جهانی به خصوص زیاده خواهی‌های آمریکا در شرق و غرب آسیا، نظرات مشترک و نزدیک به هم دارند و مخالف دخالت آمریکا در امور داخلی کشورها هستند.

وی با اشاره به اهمیت تقویت همکاری در حوزه گردشگری بین دو کشور، تصریح کرد: موضوع بسیار مهمی که همواره مورد تأکید است، تلاش در جهت برنامه ریزی برای اعزام تعداد بیشتری گردشگر به منظور بازدید از کشورهای یکدیگر است. امروزه تبادل گردشگر علاوه بر اینکه باعث نزدیکی ملت‌ها می‌گردد، باعث فراهم شدن زمینه همکاری‌های گسترده اقتصادی است.

بروجردی ادامه داد: اما آنچه لازم به ذکر است این است که به رغم لغو یک طرفه روادید از طرف ایران، هم اکنون غالب ایرانیان در بخش اخذ روادید برای سفر به چین دچار مشکلات و موانعی هستند که امیدواریم این امر با تشریک مساعی انجمن دوستی چین با کشورهای خارجی و سفارت جمهوری خلق چین و ایجاد تسهیلاتی ویژه در اعطای روادید به گردشگران ایرانی به چین به زودی مرتفع شود.

یانگ ونمینگ، رئیس انجمن دوستی چین با سایر کشورها نیز با ابراز خرسندی از سفر به ایران و قدردانی از میزبانی انجمن دوستی ایران و چین، به اهمیت روابط مردمی میان دو کشور اشاره کرد و گفت: چین و ایران بهتر است ساز و کاری برای گفت و گوهای تمدنی و مردمی ایجاد کنند و هر دو سال یک بار، نشست‌های مشترکی در این حوزه برگزار کنند.

وی همچنین به ابتکار چینی یک پهنه-یک راه اشاره و تصریح کرد: ایران در روند ساخت و تکمیل پروژه یک پهنه – یک راه با کیفیت بالا، با چین شراکت می‌کند. تمایل داریم که با انجمن دوستی ایران و چین ذیل طرح یک پهنه – یک راه همکاری کنیم.

یانگ ونمینگ همچنین اظهار داشت که سال آینده انجمن دوستی چین با سایر کشورها میزبان گفت و گوهای خواهرخواندگی بین کشورهایی که با آنها همکاری دارد، خواهد بود و از انجمن دوستی ایران و چین هم دعوت کرد که در این نشست حضور یابد.

وی همچنین با اشاره به اینکه شیء جینپینگ، رئیس جمهور چین تاکید دارد که آینده جهان مبتنی بر فعالیت جوانان خواهد بود، پیشنهاد کرد انجمن‌های دوستی دو کشور سازوکاری برای ایجاد پل‌های ارتباطی میان جوانان دو کشور ایجاد کنند.

گفتنی است، چهاردهمین نشست انجمن‌های دوستی ایران و چین با موضوع بررسی چشم انداز روابط ایران و چین از تاریخ چهارم تا هفتم آذر ۱۴۰۲ در هتل آزادی پارسیان تهران برگزار می‌شود.

در این نشست پنل‌های اقتصادی با عنوان سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین، پنل فرهنگی و گردشگری شامل اشتراکات فرهنگی دو کشور و پنل خواهرخواندگی با عنوان دیپلماسی شهری خواهد بود.

همچنین قابل توجه است سیزدهمین نشست مشترک سالیانه انجمن‌های دوستی ایران و چین، اول شهریور ماه ۱۴۰۱ به طور مجازی و به میزبانی طرف چینی برگزار شد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا