از کنایه ها و تذکرات و نشست های انتخاباتی چه خبر؟/زمان نام‌نویسی داوطلبان مجلس خبرگان بالاخره اعلام شد – تابناک

از کنایه های علی ربیعی و تذکر قالیباف تا اعلام زمان نام‌نویسی داوطلبان مجلس خبرگان

تابناک _ در ۱۲۹ روز مانده تا انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شاهد هستیم که هم مراحل اجرایی به طور جدی تری دنبال می‌شود و هم تشکلات و گروه‌های سیاسی که تا پیش از این فعالیت خبری چندانی نشده، فعال شده و با برگزاری نشست‌ها و همایش‌هایی به فعالیت سیاسی خود شتاب بیشتری داده اند.

در بین گروه‌های سیاسی حزب کارگزاران سازندگی با برگزاری یک نشست سیاسی هم افراد جدید شورای مرکزی خود را انتخاب کرد و هم با دعوت از چهره‌های مشهوری همچون محمد جواد ظریف و اسحاق جهانگیری در فضای خبری انتخاباتی فعالیت پر رنگ تری داشت. همچنین در بین اصولگرایان هم تشکل شورای وحدت اصولگرایان با برگزاری یک نشست هم اندیشی و خبری به همراه تمامی اعضا و تشکل‌های حامی خود به طور جدی تری فعالیت انتخاباتی خود را پیگیری می‌کند.

منوچهر متکی که چند روز پیش در بک گفتگو نسبت به احتمال کاهش مشارکت در تهران هشدار داده بود در تازه‌ترین اعلام موضع بیان داشته که فعلا بحث ائتلاف با گروه‌های و جناح‌های دیگر در دستور کار آنان نیست و ترجیح می‌دهند تا با ایجاد ساز و کار منسجم فعلا بر چیدمان کاندیدا‌های مورد نظرشان در سراسر کشور تمرکز نمایند.

اظهارات و در اصل کنایه‌های علی ربیعی از مسئولان دولت سابق در یکی ار برنامه‌های شبکه افق که در موضوع فلسطین برگزار شده بود هم در فضای مجازی مورد توجه قرار گرفت و نسبت به آن واکنش‌های متفاوتی ابراز شد. علی ربیعی در برنامه «به افق فلسطین» گفته بود:امیدوارم برنامه «شیوه» فقط برای نا‌آرامی‌های خیابان نباشد و پخش تصاویر بی‌حجاب‌ها از تلویزیون هم فقط برای انتخابات نباشد و ما هم فقط برای این شرایط در صدا و سیما نباشیم و این برنامه‌های رسانه ملی برای همیشه باشد.

حزب اعتدال و توسعه که از اصلی‌ترین همفکران رییس جمهور حسن روحانی رییس جمهور سابق هستند هم در کنگره اخیر خود در بیانیه‌ای پیشنهاد «مشارکت و بهره گیری حداکثری از ظرفیت نخبگان، اندیشمندان، صاحبنظران و استفاده از توانمندی‌های همه مدیران شایسته و با تجربه کشور فارغ از مرزبندی‌های سیاسی و جناحی برای پیشرفت و توسعه. هم‌چنین گسترش و تقویت احزاب سیاسی و تشکل‌های مدنی وفادار به نظام که درقانون اساسی مورد تاکید قرار گرفته است برای تسهیل ارتباط نظام با مردم» را مطرح کردند که البته در واکنش به این بیانیه برخی از کاربران فضای مجازی گفته بودند که کلمات مطرح شده در سطور این بیانیه چندان با کارنامه این افراد در زمان زمامداری ۸ ساله همخوانی نداشته و بهتر است به جای بیان شعار‌های زیبا این حزب و یاران رییس جمهور سابق به بررسی کارنامه گذشته خود بپردازند.

«احتمال ۲۴ ساعته شدن روند ثبت نام انتخابات مجلس» هم خبری بود که مورد توجه قرار گرفت. روز گذشته محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفته بود: برای افزایش ساعات مرحله اصلی ثبت نام انتخابات مجلس در حال مکاتبه با هیأت نظارت بر انتخابات هستیم تا ساعات ثبت نام‌ها ۲۴ ساعته شود. البته از آخرین وضعیت این اقدام تا کنون اطلاعاتی منتشر نشده است.

گفتگوی جماران با حسین مرعشی در مورد انتخابات مجلس موضوع دیگری بود که آن را باید نشانه دیگری از فعال شدن حزب کارگزاران در انتخابات مجلس دانست و گویا قرار است این حزب در بین احزاب اصلاح طلب به طور جدی تری وارد فضای انتخاباتی شود. دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی مدعی شده بود: نظام از سیاست «مشارکت حداکثری» به سیاست «نتیجه مطلوب» در انتخابات میل کرده؛ یعنی نتیجه انتخابات مهمتر از میزان مشارکت مردم است.اما برخلاف اظهارات مرعشی آخرین آمار ثبت نام‌های انتخابات بیانگر این است که گویا گروه‌ها و افراد زیادی خود را برای انتخابات ۱۱ اسفند آماده می‌کنند، زیرا بر اساس آخرین آمار سخنگوی ستاد انتخابات کشور تعداد افرادی که ثبت‌نام خود برای انتخابات مجلس دوازدهم را تا پایان روز ششم(۲ آبان) قطعی کردند،  ۱۶۹۷۳ نفر است.وی با بیان اینکه در روز ششم ۶۲۴۹ نفر ثبت‌نام قطعی کردند، گفت: با این آمار حدنصاب ثبت‌نام دوره یازدهم شکسته شد. در مجلس یازدهم ۱۶۰۳۴ نفر ثبت نام قطعی داشتند اما این دوره ۱۶۹۷۳ نفر ثبت‌نام نهایی کردند.اسلامی اظهار داشت: لازم به ذکر است فردا آخرین مهلت قانونی ثبت نام است و از صبح فردا سامانه باز است

تذکر قالیباف به مسئولان ثبت نام در ستاد انتخابات وزارت کشور هم موضوع قابل تامل دیگر بود. رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای جلسه دیروز مجلس گفته بود: اطلاعات دریافت شده از داوطلبان شرکت در انتخابات محلس دوازدهم مازاد بر پیش بینی قانون است. همچنین زمان ثبت نام از صبح تا ۶ بعدازظهر درنظر گرفته شده که بعد از آن هم دیگر سامانه تا روز بعد پاسخگو نیست حال اینکه ثبت نام یک نفر در سامانه به طور متوسط چند ساعت زمان می‌برد؛ ان شاءالله به این موارد توجه شود.

در میان احزاب و گروه‌های اصولگرا یا حامی دولت هم یعنی شورای ائتلاف اصولگرایان و جبهه پایداری و شریان هم فعلا فعالیت خبری انتخاباتی خاصی دیده نمی‌شود، اما در عوض برخی از افراد و رسانه‌های جریان اصلاح طلب سعی دارند تا با بیان شکاف در میان گروه‌های اصولگرا از انشقاق و شکستن ائتلاف‌ها خبر دهند؛ و موضوع آخر هم اینکه بالاخره پس از مدت‌ها بی خبری زمان نام‌نویسی داوطلبان مجلس خبرگان رهبری اعلام شد.

ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه شماره ۱۰ زمان نام‌نویسی داوطلبان مجلس خبرگان رهبری را از ۱۴ آبان به مدت یک هفته اعلام کرد.

متن اطلاعیه شماره (۱۰) ستاد انتخابات کشور به شرح زیر است:

به آگاهی مردم شریف ایران اسلامی می‌رساند، انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در روز جمعه مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۱۱ همزمان با انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.

داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری شخصاً یا بوسیله نماینده خود که به صورت کتبی و رسمی معرفی شده باشد، می­توانند از روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۲/۸/۱۴ تا روز شنبه مورخ ۱۴۰۲/۸/۲۰ جمعاً به مدت ۷ روز از ساعت ۰۸:۰۰ صبح لغایت ۱۸:۰۰ به فرمانداری مرکز استان حوزه انتخابیه یا وزارت کشور مراجعه و با ارائه­ اصل شناسنامه عکس دار و یک نسخه تصویر از کلیه صفحات آن، اصل کارت ملی و یک نسخه تصویر از پشت و روی آن، اصل مدرک حوزوی و یک نسخه تصویر از آن و ۶ قطعه عکس ۴×۶، ضمن تکمیل پرسشنامه اعلام داوطلبی، نسبت به ثبت نام خود اقدام کنند.

نکته: در فرمانداری قم همانند وزارت کشور، امکان ثبت نام برای تمامی حوزه‌های انتخابیه  وجود خواهد داشت.

شایان ذکر است داوطلبان محترم بر اساس ماده­ (۱۱) قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری به هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:

۱-­ تابعیت جمهوری اسلامی ایران.

۲- حداقل سن ۴۰ سال تمام.

۳- دارا بودن توانایی لازم جهت انجام وظایف مربوط به نمایندگی مجلس خبرگان.

۴- عدالت و اشتهار به دیانت، وثوق، شایستگی و سلامت اخلاقی و اقتصادی.

۵- داشتن بینش مناسب سیاسی_ اجتماعی و آشنایی لازم با مسائل روز.

۶- تعهد به انقلاب اسلامی، نظام جمهوری اسلامی ایران، التزام به قانون اساسی و ولایت مطلقه فقیه.

۷- نداشتن سوابق سوء سیاسی و اجتماعی به تشخیص مراجع قانونی و رسمی نظام جمهوری اسلامی ایران.

۸- اجتهاد در حدی که قدرت استنباط بعض مسائل فقهی را داشته باشد و بتواند، ولی فقیه واجد شرایط رهبری را تشخیص دهد.

تبصره۱- داوطلبانی که رهبری معظم انقلاب تصریحاً یا تلویحاً اجتهاد آنان را تایید کرده باشد از نظر علمی، نیاز به تشخیص فقهای شورای نگهبان نخواهند داشت.

تبصره ۲- داوطلبانی که سابقه نمایندگی مجلس خبرگان رهبری دارند از امتحان (کتبی و شفاهی) معاف می‌باشند. همچنین داوطلبانی ­که در دوره‌های پیشین این مجلس در امتحان کتبی یا شفاهی یا هر دو حائز نمره قبولی شده اند، حَسَب مورد از امتحان کتبی و شفاهی یا هر دو معاف هستند.

تبصره ۳- داوطلبانی که صلاحیت علمی و اجتهادشان طبق نظر اکثریت فقهای شورای نگهبان، محرز شود، معاف از امتحان خواهند بود.

همچنین به استناد ماده (۱۲) قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری، ارائه­ یکی از مدارک علمی معتبر ذیل، هنگام ثبت نام داوطلبان به استثنای دارندگان شرایط مندرج در تبصره‌های ۲،۱و۳ ماده (۱۱) قانون مذکور الزامی است:

الف – سطح چهار حوزه

ب- تایید کتبی از مدیر حوزه علمیه (قم، خراسان رضوی و اصفهان) مبنی بر صلاحیت علمی داوطلب برابر سطح چهار حوزه.

ج – مدرک افتاء از مرجع رسمی برای داوطلبان اهل سنت، برابر آیین نامه مصوب حوزه‌های علمیه اهل سنت.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا