سیاسی

از شلیک بمب‌های نقطه‌زن تا آزمایش سیستم جدید مقابله با ریزپرنده‌ها در رزمایش نزاجا – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :

خبرگزاری مهر -گروه سیاست-هادی رضایی: تروریسم به عنوان یک پدیده پیچیده و چندبعدی، همواره یکی از چالش‌های اصلی برای امنیت و ثبات کشورهای مختلف در سطح جهانی بوده است. این پدیده نه تنها به تهدید امنیت ملی کشورها منجر می‌شود، بلکه بر روی زندگی روزمره مردم، اقتصاد و انسجام اجتماعی نیز تأثیرات عمیقی دارد. در این راستا، گروه‌های تروریستی مانند منافقین و گروه‌های تجزیه‌طلب در جغرافیای ایران، نمونه‌هایی بارز از این چالش‌ها هستند که نیاز به توجه و اقدام جدی دولت و نیروهای مسلح را بیش از پیش نمایان می‌سازند.

گروه‌های تروریستی با ایدئولوژی‌های افراطی، نه تنها در برخی مناطق مرزی کشورمان بلکه در منطقه و جهان تأثیرگذار بوده و تهدیداتی جدی برای امنیت بین‌المللی ایجاد کرده است. از سوی دیگر، گروه‌های تجزیه‌طلب در برخی مناطق ایران، با هدف ایجاد ناامنی و تفرقه میان اقوام و مذاهب مختلف، به دنبال بهره‌برداری از نارضایتی‌ها و چالش‌های اجتماعی هستند. این گروه‌ها با استفاده از خشونت و ترور، سعی در ایجاد بی‌ثباتی دارند.

از شلیک بمب‌های نقطه‌زن تا آزمایش سیستم جدید مقابله با ریزپرنده‌ها در رزمایش نزجا

بنابراین، مقابله با تروریسم نه تنها نیازمند همکاری‌های بین‌المللی، تبادل اطلاعات و اتخاذ سیاست‌های جامع است بلکه دولت‌ها و ملت‌ها باید با همبستگی و همفکری به مقابله با این تهدید پرداخته و راهکارهایی مؤثر برای کاهش ریشه‌های این پدیده پیدا کنند.

بر همین اساس در روزهای اخیر نیروهای مسلح کشورمان اعم از ارتش، سپاه، فرماندهی انتظامی کل کشور و وزارت اطلاعات چندی است که در سلسله رزمایش‌هایی که به‌عنوان بخشی از برنامه‌های نظامی و دفاعی کشور است در اقصی‌نقاط مختلف کشور مقابله با تروریسم و نا امنی را تمرین می‌کنند. این رزمایش‌ها نقش مهمی در تقویت توانمندی‌ها و آمادگی نیروهای مسلح دارند.

مجموعه این رزمایش‌ها با هدف ارزیابی و بهبود تاکتیک‌ها، تجهیزات و استراتژی‌های نظامی و امنیتی برگزار می‌شوند و معمولاً در سطوح مختلف، از رزمایش‌های کوچک تا بزرگ‌مقیاس، انجام می‌گیرند.

رزمایش امنیتی تهاجمی و متحرک نیروی زمینی ارتش

در روزهای اخیر (یک شنبه ۳۰ دی ماه) مرحله نخست رزمایش امنیتی تهاجمی متحرک نیروی زمینی ارتش در منطقه عمومی شمال‌شرق کشور آغاز شد که اجرای این رزمایش برعهده قرارگاه منطقه‌ای شمال‌شرق نزاجا قرار گرفت و در این راستا، سازمان رزمی متشکل از یگان مخصوص واکنش سریع از مرکز و یگان‌های توپخانه، هوانیروز و هماهنگی با نیروی هوایی ارتش برای اجرای موفق این رزمایش به وجود آمد. به منظور ارتقای توان رزم، نمایش قدرت تسلیحات و ادوات جدید، رزمایش امنیتی تهاجمی و متحرک نیروی زمینی ارتش با حضور یگان‌های توپخانه، زرهی، هوانیروز، پهپاد، جنگال و گروه موشکی ۸۴۰ نیروی زمینی ارتش و سایر یگان‌های پشتیبانی کننده، به مدت دو روز در منطقه عمومی تربت جام برگزار شد.

در این رزمایش از تجهیزات تازه ملحق شده به این نیروی از جمله، راکت‌اندازهای «فجر ۵» با برد بیش از ۱۱۰ کیلومتر، پرواز مداوم و بدون توقف انواع پهپادهای شناسایی، انهدامی، رزمی و مراقبی نزاجا، به‌کارگیری انواع بمب‌های دقیق‌زن «قائم» و موشک‌های نقطه‌زن «الماس»، بهره‌گیری از انواع موشک‌های هوشمند fire & forget و نیز توسعه و به‌روزرسانی ربات‌های رزمی نیروی زمینی ارتش در حیطه جابجایی تجهیزات نیروهای خودی و انهدام مهمات و ادوات دشمن استفاده شد.

این رزمایش ازجمله طرح‌هایی است که پیشتر ازسوی نیروی زمینی ارتش تمرین شده است و بنا به دستور باید در حداقل زمان ممکن به انجام می‌رسید که انتقال و جابه‌جایی نیروها به نزدیک‌ترین نقطه به مرز شمال شرق کشور، با هماهنگی بین نیروی هوایی ارتش و هواپیمایی نیروی زمینی ارتش به‌سهولت و سرعت و با توجه‌به اصل تحرک که سرلوحه اقدامات نیروی زمینی است، انجام شد.

از شلیک بمب‌های نقطه‌زن تا آزمایش سیستم جدید مقابله با ریزپرنده‌ها در رزمایش نزجا

همچنین برابر برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، در شب نخست عملیات، بحث ربایش تروریست‌ها ازسوی تیپ مخصوص نیروی واکنش سریع، به‌منظور اخذ، تخلیه و تکمیل اطلاعات از دیگر سرکردگان گروهک‌های تروریستی، انجام و عملیات پرواز در شب در عمق خاک دشمن نیز با همکاری و همراهی یگان هوانیروز ارتش صورت گرفت.

بنا بر اعلام مسئولان نیروی زمینی ارتش؛ هدف از اجرای چنین رزمایشی، تحقق عینی و میدانی و خروجی‌گیری از مباحث و سنجش کیفیت آموزشی است که یگان‌های نیروی زمینی ارتش هم در مراکز دانشگاهی و آموزشگاه‌ها و هم در یگان‌های رزمی، به فراگیری آنها مبادرت ورزیده‌اند. ضمن آنکه از دیگر ابعاد و اهداف این رزمایش، برقراری هماهنگی‌های لازم میان یگان‌های شرکت‌کننده اعلام شده تا تمامی گروه‌های تروریستی و تکفیری بدانند که نیروی زمینی ارتش آمادگی این امر را دارد که در کسری از زمان و در هر جایی از پهنه ایران اسلامی که لازم باشد، به مصاف و مقابله با این گروهک‌ها و بیگانگان بپردازد و اجازه ندهد که خدشه‌ای به خاک مقدس کشور وارد شود.

حمله پیش دستانه به مواضع گروهک‌های تروریستی فرضی

در مرحله نخست از رزمایش امنیتی تهاجمی متحرک نیروی زمینی ارتش که مراحل اولیه آن از ساعات پایانی شب یک‌شنبه و بامداد روز دوشنبه آغاز شده است، در اقدامی پیشدستانه، یگان‌های نیروی ویژه واکنش سریع تی پ۶۵ نوهد نزاجا، به آن‌سوی مرزهای کشور ورود کرده و تلاش برای ربایش و اسارت سرکردگان نیروها و عناصر تروریستی فرضی، انجام شد.

در این مرحله با تکمیل اطلاعات و شناسایی محل تجمعات نیروهای تروریستی فرامرزی که در تلاش علیه امنیت و تمامیت ارضی کشور و ایجاد ناامنی در مرزهای ایران اسلامی بودند، یگان‌های نیروی ویژه واکنش سریع تیپ ۶۵ نوهد نزاجا، عملیات تخصصی انجام دادند.

حمله پیش دستانه به مواضع گروهک‌های تروریستی فرضی/ پشتیبانی آتش سنگین بالگردهای هوانیروز و یگان های زرهی و توپخانه

پس از کسب اطلاعات و تجزیه و تحلیل آن، انواع پهپادهای پنهان‌کار و شناسایی به مقرهای گروه‌های تروریستی (فرضی) حمله کرده و پس از درهم‌کوبیدن مقرهای آنها با استفاده از موشک‌های فجر ۵ با بُرد بیش از ۱۱۰ کیلومتر و پهپادهای مهاجر ۶ با بمب‌های قائم، یگان‌های نیروی ویژه واکنش سریع تی پ۶۵ نوهد نزاجا با پشتیبانی آتش سنگین بالگردهای هوانیروز و یگان‌های زرهی و توپخانه، از طریق عملیات هلی‌برن به بازداشت عناصر تروریستی اقدام کردند.

نقطه‌زنی دقیق پهپادهای نزاجا با شلیک بمب‌های قائم

در ادامه مراحل این رزمایش در روز دوشنبه پهپادهای نیروی زمینی ارتش، توانستند به‌صورت همزمان اهداف موردنظر را از فاصله ۱۲ کیلومتری با شلیک بمب‌های هوشمند قائم منهدم کنند. فرمانده گروه پهپاد نیروی زمینی ارتش، در خصوص این مرحله از رزمایش گفت: امروز نیروی زمینی ارتش با به دست آوردن فناوری تولید انواع پهپادهای مأموریتی، توانسته است به یکی از قدرت‌های بزرگ در حوزه پهپادی تبدیل شود. وی با اشاره به نقطه‌زنی پهپاد مهاجر ۶ در این رزمایش افزود: پهپادهای نیروی زمینی ارتش با طی فاصله‌ای بیش از ۲۰۰ کیلومتر در منطقه رزمایش، حاضر شده و ضمن پایش و شناسایی اطلاعاتی، عملیاتی و ارسال این داده‌ها به مرکز کنترل فرماندهی رزمایش، توانستند به‌صورت همزمان اهداف موردنظر را از فاصله ۱۲ کیلومتری با شلیک بمب‌های قائم منهدم سازند.

از شلیک بمب‌های نقطه‌زن تا آزمایش سیستم جدید مقابله با ریزپرنده‌ها در رزمایش نزجا

آمادگی برای مقابله با هر اقدام دشمن

امیر کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش، در حاشیه برگزاری رزمایش نیروی زمینی ارتش در شمال‌شرق، اظهار کرد: رزمایش بزرگ تهاجمی ضدتروریسم، با حجم بسیار بالایی از نیروها و تسلیحات در جریان است؛ در این رزمایش از انواع سلاح‌های دورزن، نقطه‌زن، هوشمند و شبکه‌محور استفاده شده و قابلیت آنها ارزیابی می‌شود.

وی افزود: شبیه‌سازی این رزمایش در داخل منطقه هدف و برابر دعوت کشور مقابل صورت گرفته است تا در عمق اهداف شناسایی‌شده، انواع موشک‌های ضدزره، پهپادهای مأموریتی دوربرد و نیز پرسه‌زن‌های بسیار هوشمند و دقیق‌زن نیروی زمینی ارتش، با نهایت قدرت و صلابت، به انهدام و نابودی اهداف مدنظر اقدام کنند.

از شلیک بمب‌های نقطه‌زن تا آزمایش سیستم جدید مقابله با ریزپرنده‌ها در رزمایش نزجا

امیر حیدری ضمن تاکید برلزوم مقابله با تروریسم منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، تصریح کرد: نیروهای مسلح کشور و به تبع آن، ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی زمینی محوری، در آمادگی صددرصدی برای مقابله با هرگونه تحرکات تروریستی و غیرتروریستی در هرمقیاس و در هر سطحی قرار دارند و دست و پای متجاوزان به حریم امنیت کشور را قطع خواهند کرد.

وی با اشاره به پیام این رزمایش برای کشورهای منطقه خاطرنشان کرد: پیام نیروی زمینی ارتش در این‌گونه رزمایش‌ها برای کشورهای دوست و همسایه منطقه، آن است که می‌توان دست در دست یکدیگر، به تأمین امنیت منطقه مبادرت ورزید. درعین‌حال پیام ما به کشورهای دشمن و متخاصم نیز آن است که برابر فرمایش خردمندانه و متین فرمانده کل قوا (مدظله‌العالی)، به حول و قوه الهی، نیروهای مسلح کشور پرده توهم اقتدار دشمن را پاره خواهند کرد.

پشتیبانی آتش سنگین بالگردهای شکاری کبری هوانیروز در رزمایش نزاجا

در دومین روز از رزمایش یگان‌های نزاجا با استفاده از موشک فجر و توپخانه‌های دقیق‌زن با پشتیبانی آتش سنگین بالگردهای شکاری کبری هوانیروز مناطق مورد تجمع تروریستی (فرضی) را مورد هدف قرار دادند.

امیر سرتیپ کریم چشک، معاون عملیات نیروی زمینی ارتش، در این خصوص گفت: دومین روز از “رزمایش امنیتی تهاجمی و متحرک” نیروی زمینی ارتش، با حضور تیپ ۶۵ واکنش سریع، تیپ ۳۸ زرهی، هوانیروز، گروه ۸۴۰ موشکی، یگان‌های پهپادی، گروه ۴۵۵ مهندسی، گردان‌های جنگ الکترونیک و سایر عناصر پشتیبانی‌کننده نزاجا، تحت قرارگاه منطقه‌ای شمال شرق نیروی زمینی ارتش، در منطقه عمومی تایباد برگزار شد.

از شلیک بمب‌های نقطه‌زن تا آزمایش سیستم جدید مقابله با ریزپرنده‌ها در رزمایش نزجا

وی افزود: در این مرحله از رزمایش، یگانهای نزاجا با استفاده از موشک فجر و توپخانه‌های دقیق‌زن با پشتیبانی آتش سنگین بالگردهای شکاری کبری هوانیروز مناطق مورد تجمع تروریستی (فرضی) را مورد قرار دادند.

معاون عملیات نیروی زمینی ارتش اضافه کرد: همچنین تیپ ۶۵ واکنش سریع نیروی زمینی ارتش، به انجام عملیات‌های دستبرد، تاخت، ربایش سرکردگان و عناصر تروریستی و رهایی گروگان‌ها مبادرت ورزید. در ادامه یگان‌های رزهی و توپخانه نزاجا عملیات «تَکِ جارویی» را به منظور پاکسازی منطقه از عناصر معاند و ترمیم مرزها به انجام رساندند.

امیر سرتیپ چشک اظهار داشت: رزمایش امنیتی تهاجمی و متحرک، با هدف ارتقای آمادگی رزمی نیروی زمینی ارتش برای مقابله با تهدیدات، آمادگی این نیرو برای انجام عملیات‌های پاسخ‌گویی و جبرانی در مقابل هرگونه حرکت تهدیدآمیز، نمایش اقتدار و قدرت نظامی در مقابل عملیات روانی معاندین، تقویت روحیه ملی، وحدت و انسجام در مقابل عملیات روانی دشمن، ارتقای بازدارندگی و برهم زدن محاسبات دشمن در تهدید علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و تمرین طرح‌های از قبل پیش‌بینی‌شده برگزار شد.

وی گفت: در این رزمایش، از جدیدترین و روزآمدترین تسلیحات و تجهیزات نیروی زمینی ارتش استفاده شد. موشک‌های ارتقایافته فجر ۵ نیروی زمینی ارتش با برد ۱۱۰ کیلومتر و برخوردار از ویژگی‌های چهارگانه تسلیحات مورد استفاده در این نیرو (دقیق‌زنی، نقطه‌زنی، هوشمندی و شبکه‌محوری) و نیز شلیک دقیق پهپادها با بمب قائم، تست و ارزیابی میدانی پرواز در جمع پهپادها، انجام هلی برن شبانه بالگردهای هوانیروز در دل تاریکی شب تنها بخشی از آخرین و جدیدترین، تسلیحات، تجهیزاتی و تاکتیک‌هایی بودند که در این رزمایش به صورت عملیاتی، مورد ارزیابی میدانی قرار گرفت.

عملیات هلی‌برن شبانه هوانیروز به مدد تجهیزات بومی‌سازی‌شده دید در شب انجام شد

اولین عملیات هلی‌برن شبانه یگان‌های نیروی ویژه واکنش سریع تیپ ۶۵ نوهد نزاجا، به مدد تجهیزات بومی‌سازی‌شده دید در شب هوانیروز انجام شد. امیر سرتیپ دوم سیدقاسم خاموشی، فرمانده هوانیروز ارتش، اظهار کرد: هوانیروز در تمامی مراحل مختلف رزمایش حاضر به انجام تمامی مسئولیت‌ها و مأموریت‌های محوله است.

وی ادامه داد: در شب نخست این رزمایش، هوانیروز با انجام عملیات پرواز در شب، با بهره‌گیری از تجهیزات بومی‌سازی‌شده دید در شب که برروی بالگردهای هوانیروز نصب و راه‌اندازی شده‌اند، به ایفای نقش خود در تاریکی مطلق مبادرت ورزید و با استقرار در منطقه، ضمن استفاده از تجهیزات و تسلیحات روزآمد شده بالگردی، مأموریت‌های از پیش تعیین شده را به درستی انجام داد.

امیر سرتیپ دوم خاموشی گفت: این رزمایش مراحل متعدد و مختلفی دارد که بر همین اساس، هواپیمایی نیروی زمینی ارتش به اسکورت ستون زمینی عناصر نیروی ویژه واکنش سریع تیپ ۶۵ نوهد نزاجا و پشتیبانی آتش پرداخت.

از شلیک بمب‌های نقطه‌زن تا آزمایش سیستم جدید مقابله با ریزپرنده‌ها در رزمایش نزجا

وی خاطر نشان کرد: هوانیروز ارتش به صورت ویژه نخستین عملیات پرواز در شب خود را با محوریت انتقال و هلی‌برن عناصر تیپ ۶۵ نوهد نزاجا به انجام رساند. در روز دوم نیز هلی‌برن روزانه عناصر تیپ ۶۵ نوهد، توسط بالگردهای هجومی بل ۲۱۴ و پشتیبانی آتش بالگردهای شکاری کبری، صورت گرفت.

آزمایش سیستم یکپارچه مقابله با انواع ریزپرنده‌ها در رزمایش امنیتی تهاجمی نزاجا

امیر نوذر نعمتی جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش در خصوص اولین‌های این نیرو در رزمایش تهاجمی شمال شرق نزاجا، اظهار داشت: عملیات تهاجمی نیروی زمینی ارتش در منطقه عمومی شهرستان تایباد واقع در شمال شرق کشور، در قالب یک عملیات مشترک هوایی، زمینی و با حضور یگان‌های مختلف نزاجا، برگزار شد.

امیر سرتیپ نعمتی افزود: بخش نخست این رزمایش، شامل پایش مداوم و مستمر مناطق عملیاتی توسط انواع پهپادهای شناسایی و اجرای عملیات آفندی با انواع ریزپرنده‌های ساخت نیروی زمینی ارتش و صنایع دفاعی داخل کشور صورت پذیرفت که پیش از این تنها در مرحله ارزیابی عملکردی بوده، اما در این رزمایش به مرحله عملیات میدانی رسیدند.

آزمایش سیستم یکپارچه مقابله با انواع ریزپرنده‌ها در رزمایش امنیتی تهاجمی نزاجا

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش عنوان کرد: پس از ورود عناصر تیپ نیروی ویژه نزاجا به منطقه عملیاتی، بخش نخست این عملیات، با شلیک موشک‌های دقیق‌زن و دورزن «فجر ۵»، از فاصله‌ای نزدیک به ۱۱۰ کیلومتری با هدف انهدام مواضع دشمن آغاز و در ادامه، پهپادهای نیروی زمینی محوری با پرواز از پایگاه‌ها و آشیانه‌های مبدا به صورت مستقیم و بدون توقف، به منطقه عملیاتی وارد شده و به نابودی استحکامات و تجهیزات هدف مبادرت ورزیدند.

وی در ادامه با اشاره به اولین‌های رزمایش مذکور تاکید کرد: در این رزمایش از تجهیزات استقراری استفاده نشده است؛ بدین معنا که هیچ‌یک از نیروها و ادوات دخیل در این رزمایش، از پیش در محل حضور نداشتند و همگی به صورت هجومی و متحرک به منطقه رزمایش وارد شده و پس از حصول نتیجه از صحنه عملیات خارج شدند.

امیر سرتیپ نعمتی ادامه داد: از دیگر اولین‌های این رزمایش می‌توان به عمق عملیات اشاره کرد؛ بدین معنا که نیروهای ویژه حاضر در این رزمایش، صبح روز نخست از تهران مستقیماً وارد صحنه شده و به انجام تعجیلی و مستقیم عملیات پرداختند. همچنین انجام عملیات شبانه و ربایش از منطقه دشمن نیز به نحو بسیار مطلوبی، طراحی و اجرا شد.

وی، انجام عملیات آفندی و پدافندی ریزپرنده‌های این نیرو را امری قابل توجه و برجسته در این رزمایش دانست و گفت: برای نخستین بار در سطح نیروی زمینی کشور است که عملیات پرواز جمع ریزپرنده‌های آفندی و پدافندی در وسعت و کمیتی قابل ملاحظه صورت می‌پذیرد که این خود نشان از اهمیت و برجستگی این رزمایش دارد.

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روند تجهیز سلاح «مصاف ۲»، تصریح کرد: در این رزمایش تسلیحات و تجهیزاتی به کار برده شده‌اند که از قابلیت‌های چهارگانه دورزنی، نقطه‌زنی، هوشمندی و شبکه‌محوری برخوردار هستند. به همین سبب در این رزمایش تمامی ادوات و تسلیحات مورد استفاده توسط یگان‌های واکنش سریع، از میان جدیدترین و به‌روزترین جنگ‌افزارهای این نیرو موسوم به مصاف ۲ هستند.

وی افزود: همچنین نیروی زمینی ارتش، با عبور از نسل‌های پیشین و قدیمی موشک‌های ضدزره، از موشک‌های هوشمند «الماس» و «دهلاویه» در بخش رزم زمینی و موشک‌های «شفق» در بخش رزم هواپایه و بالگردی، استفاده کرده است.

از شلیک بمب‌های نقطه‌زن تا آزمایش سیستم جدید مقابله با ریزپرنده‌ها در رزمایش نزجا

جانشین نیروی زمینی ارتش ضمن اشاره به رونمایی این نیرو از سیستم مقابله با ریزپرنده‌ها خاطرنشان کرد: با تکیه بر هوش و توانایی نخبگان داخلی، توان صنعت‌گران کشور و اقدامات پژوهشی و تحقیقاتی نیروی زمینی ارتش، «سیستم یکپارچه مقابله با انواع ریزپرنده‌ها» که پیش از این در مرحله تست و ارزیابی بدوی بود، در این رزمایش مورد آزمایش و محک عملیاتی قرار گرفت.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا