اقتصادی

آغاز بررسی‌ اصلاح حجم مبنا، دامنه‌ نوسان و مدل محاسبه‌ شاخص – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سنا، حجت الله صیدی در جلسه مشترک اعضای هیئت‌مدیره سازمان بورس و کانون نهادهای سرمایه‌گذاری، با اشاره به اهمیت سال جاری برای بازار سرمایه، گفت: با توجه به اطلاعاتی که در اختیار داشتم، در ابتدای سال مقاله‌ای با عنوان «سال بازار سرمایه» نوشتم و معتقدم واقعاً چنین خواهد شد و امسال، سال بازار سرمایه خواهد بود که باید با همکاری و همدلی، تحقق این هدف را دنبال کنیم.

وی به سیاست‌های سازمان بورس در زمینه تغییر و اصلاح مقررات بازار سرمایه اشاره و اظهار کرد: بررسی جدی و همه‌جانبه‌ای را برای مواردی مانند حجم مبنا، دامنه نوسان و مدل محاسبه شاخص شروع کرده‌ایم اما هنوز تصمیم برای تغییر دامنه نوسان در هفته‌های آتی، نهایی نشده است.

صیدی اظهار داشت: در بازار سرمایه خیلی مهم است که تصمیمات، با دقت و جامعیت گرفته شود. هیجان و شتاب برای نهاد ناظر و تصمیم‌گیر آفت است، حتی برای نهادهای مالی و سرمایه‌گذاری هم مفید نیست. تجربه نشان داده که آن دسته از افراد حقیقی هم که با صبر و آرامش و دقت تصمیم عقلایی می‌گیرند، موفق‌تر بوده‌اند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: برای به نتیجه رسیدن بررسی‌ها در مورد سه محور مزبور، بازه زمانی مشخصی تعریف کرده‌ایم اما با این‌حال ممکن است همه آن‌ها به جمع‌بندی نهایی نرسد. حتی ممکن است در نهایت به این نتیجه برسیم که وضع فعلی مناسب است و نیازی به تغییر وجود ندارد.

صیدی در ادامه به بررسی روند مذاکرات بین‌المللی و تأثیر آن بر بازار سرمایه پرداخت و گفت: بیشتر متغیرهای داخلی برای ما قابل پیش‌بینی و مدیریت هستند اما روند و نتیجه مذاکرات موضوعی است که دغدغه‌هایی ایجاد کرده است.

او توضیح داد: در روزهای قبل و بعد از آغاز مذاکرات، با افراد متعددی از صاحب‌نظران مشورت و گفت‌وگو داشتم. برخی خوش‌بین و برخی بدبین هستند، اما هیچ صاحب‌نظری صفر و صدی قضاوت نمی‌کند. جمع‌بندی این است که آغاز مذاکرات تأثیر مثبتی بر بازار سرمایه گذاشته اما در ادامه ممکن است با چالش‌هایی هم مواجه باشیم.

او گفت: ترامپ با توجه به ناکامی در موضوعاتی مانند غزه، اوکراین و جنگ تجاری و تعرفه‌ای، به دنبال موفقیتی است که بتواند از آن بهره ببرد و برد کوتاه‌مدتی را تبلیغ کند. توافق با ایران می‌تواند برای او یک برگ برنده و حتی در نگاه خودش، فرصتی برای دریافت جایزه نوبل باشد.

صیدی با بیان این‌که ایران نیز به دنبال توسعه و بهبود اقتصاد است، ادامه داد: ما زمانی در سطحی برابر با عربستان و ترکیه از منظر تولید ناخالص داخلی در منطقه قرار داشتیم، اما اکنون اقتصاد آن کشورها چند برابر ایران رشد کرده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا