سیاسی

آقامیری، رییس دانشگاه شهید بهشتی: در سال ۱۴۰۱ هیچ دانشجویی در دانشگاه ما از تحصیل منع نشد/ ۵۰ نفر در ابتدای اتفاقات ۱۴۰۱ و قبل از دوره‌ی مدیریت بنده، مورد سوال واقع شدند، اما هیچ یک تعلیق نشدند / یک مورد تعلیق اخلاقی داشتیم که ربطی به اتفاقات آن سال نداشت

به گزارش هشت صبح و به نقل از انتخاب :

ایلنا: رییس دانشگاه شهید بهشتی در مورد سیاست‌ وزارت علوم درخصوص بازگشت دانشجویان و اساتید دارای مشکل به دانشگاه گفت: شاید حدود ۵۰ نفر در ابتدای اتفاقات ۱۴۰۱ و قبل از دوره‌ی مدیریت بنده، مورد سوال واقع شدند، اما هیچ یک از این ۵۰ نفر تعلیق نشدند.

«محمودرضا آقامیری» در مورد سیاست‌های وزارت علوم در خصوص بازگشت دانشجویان و اساتید دارای مشکل به دانشگاه گفت: خوشبختانه در سال ۱۴۰۱ هیچ دانشجویی در دانشگاه شهید بهشتی نداشتیم که با قطع تحصیل مواجه شود. حتی در مواردی که دانشجویان به دلایل اخلاقی یا دیگر مسائل با مشکلاتی مواجه شدند، هیچ‌کدام از آن‌ها تعلیق نشدند و همگی توانستند به تحصیلات خود ادامه دهند. البته یک مورد تعلیق اخلاقی داشتیم که آن هم به این صورت بود که یک خانم دانشجویی از یک آقایی شکایت کرده بود. اما این تعلیق هم هیچ ربطی به اتفاقات سال ۱۴۰۱ نداشت.

وی افزود: شاید حدود ۵۰ نفر در ابتدای اتفاقات ۱۴۰۱ و قبل از دوره‌ی مدیریت بنده، مورد سوال واقع شدند، اما هیچ یک از این ۵۰ نفر تعلیق نشدند. و برخی از این دانشجویان هم همین الان در دانشگاه مشغول تحصیل در مقاطع بالاتر شده‌اند. حتی یکی از دانشجویان پیش از دوره‌ی مدیریت من، دستگیر شده بود و من از طریق خانواده‌ی این دانشجو با او که در زندان بود صحبت کردم و برای آزادی‌اش اقدام کردم. در دانشگاه شهید بهشتی حتی دانشجویی که زندان رفت هم تعلیق نشد.

آقامیری همچنین گفت: یک دانشجوی خانم داشتیم که بعد از جریانات ۱۴۰۱ تعلیق شد، اما در این مورد هم من به طور غیرمستقیم از طریق مسئولین حراست خواستم با خانواده‌ش تماس گرفته شود، تا آن‌ها بیایند، تعهد بدهند و دانشجو بتواند در ترم ثبت‌نام کند، این قضیه هم مربوط به سال گذشته است. خانواده‌اش آمدند و مشکل ثبت‌نام هم حل شد و بنابر این می‌توانیم خدمت شما بگویم که در مورد دانشجویان اصلا مورد اخراج نداشته‌ایم. شاید افرادی بودند که در کمیته‌ی انضباطی حکم دریافت کردند، اما کمیته‌ی تجدیدنظر بلافاصله این حکم را تعلیق کرد. به عبارتی کمیته‌ی انضباطی ما در آن شش‌ماه و یک‌سال تعطیل بود.

رئیس دانشگاه بهشتی در مورد وضعیت اساتید دارای مشکل این دانشگاه پرداخت و گفت: در مورد اساتید اما وضعیت متفاوت بود، به طور مثال در مورد آقای دکتر فاضلی، قبل از مسئولیت من، در کمیته‌ی جذب، پرونده برای ایشان مطرح شده بود، حتی در دولت قبل از آقای رئیسی، دوستان معتقد بودند ایشان به این دلیل که دو جا اشتغال دارند و گزارش نداده‌اند، تخلف کرده‌اند. ایشان هم از خودش دفاع کرد و نهایتا رای کمیته‌ی جذب این بود دانشگاه سعی کرده بود که با کمال احتیاط و منطق به این مسائل بپردازد. مجددا یادآوری می‌کنم که این اتفاق پیش از دوره‌ی مدیریت بنده این اتفاق افتاده و داوری من درباره‌ی برخورد دانشگاه فارغ از این ملاحظات است.

وی افزود: دو همکار دیگر هم داشتیم، که به دلایل اتفاقات ۱۴۰۱ با نظر دستگاه‌های بیرونی با آنها قطع همکاری شد، البته یکی از این دو نفر اکنون به تدریس برگشته‌است و اعلام هم کرد که به تحلیل جدید و متفاوتی رسیده است. یکی دیگر از همکاران اما هنوز به تدریس بازنگشته و هنوز دانشگاه اجازه‌ی همکاری مجدد با ایشان را پیدا نکرده است. دیوان عدالت اداری نظر داده، ما هم پاسخ داده‌ایم. حالا اگر نظر دیوان عدالت اداری مثبت بود که فبهاالمراد و در غیر این صورت هم ما تابع قانون هستیم. حالا اگر آقای وزیر یا مقامات دیگر بنویسند ما با مسئولیت ایشان، همکاری را از سر می‌گیریم.

آقامیری ادامه داد: یک مورد دیگر قطع همکاری هم در یکی از دانشکده‌ها وجود دارد که پرونده ایشان به دلایل‌ عدم کسب امتیازات لازم به تایید هیئت جذب نرسیده است. در حالی که فضاسازی‌هایی درباره دلایل سیاسی این برخورد شده است.در مورد یکی دیگر از اعضای هیئت علمی که درخواست تمدید فعالیت داشت، هیئت امنا دانشگاه به دلیل سن بالای ایشان اجازه ندادند. ما تلاش کردیم تا این فرد را نگه داریم، اما در نهایت تصمیم هیئت امنا بر این بود که طبق قوانین عمل کنیم.

رییس دانشگاه شهید بهشتی در گفت: ما معتقدیم که دانشگاه باید محیطی تربیتی حمایتی و علمی باشد و در این راستا، کمیته انضباطی ما در سال‌های اخیر به طور فعال عمل کرده و تلاش کرده‌ایم که به دانشجویان کمک کنیم تا در شرایط دشوار به تحصیلات خود ادامه دهند.ما به این نکته توجه داریم که این مسائل باید با دقت و بر اساس قوانین پیگیری شوند. به عنوان دانشگاه، ما سعی داریم که همه موارد را به‌طور قانونی و با رعایت اصول اخلاقی و حرفه‌ای مدیریت کنیم. این رویکرد به ما این امکان را می‌دهد که در راستای اهداف علمی و فرهنگی دانشگاه حرکت کنیم و در عین حال به چالش‌ها و مشکلات پیش روی اعضای هیئت علمی پاسخ دهیم.در نهایت، ما امیدواریم که با توجه به مشی مقام معظم رهبری، بتوانیم به حل این مسائل کمک کنیم و فضایی را برای همکاری و فعالیت‌های علمی در دانشگاه فراهم آوریم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا